Maminka.czKojenec

Soutěžte o publikaci: Dětské úrazy – krok za krokem

Reklama 20.  8.  2012
Přejeme si, aby naše děti byly zdravé a abychom první pomoc nemuseli využít. Ale nikdy nevíte, kdy budete jediní, kdo může malé dítě zachránit. Stačí chvilka nepozornosti a vaší ratolesti může zaskočit jídlo nebo něco vdechne. Základy první pomoci by měl znát každý. Ať už jste rodič nebo proto, že se kdykoliv můžete stát svědkem nešťastné události, při které půjde doslova o vteřiny.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Užitečným pomocníkem a návodem pro poskytnutí první pomoci vám nyní může být nová publikace Všeobecné zdravotní pojišťovny Dětské úrazy – První pomoc krok za krokem. Kromě základních postupů u třicítky úrazů a nehod řeší i zásady, jak řadě problémů předcházet. Jejím praktickým doplňkem je skládací leták se základními informacemi, jakými jsou důležitá telefonní čísla, postup při volání na tísňové linky a první pomoc při nejvážnějších problémech. Všechny důležité informace si navíc můžete přečíst a zdarma stáhnout na webu www.urazy-deti.cz">www.urazy-deti.cz.

Prof. MUDr. Petr Havránek, CSc., přednosta Kliniky dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK, který je odborným garantem knihy Dětské úrazy – První pomoc krok za krokem, k prevenci dušení u malých dětí říká: „Musíme být obezřetní a snažit se odstranit z dosahu nejmenších dětí veškeré drobné předměty. Dušení může vyvolat cokoliv, děti jsou velice zvědavé a chtějí všechno ochutnat. Dobrá prevence pak spočívá i v učení pečlivého kousání a žvýkání, stejně jako krájení jídla na co nejmenší kousky.“

Prevenci dětských úrazů se Všeobecná zdravotní pojišťovna věnuje dlouhodobě, proto podpořila i vydání knihy Dětské úrazy – krok za krokem. Kniha má být pomocníkem a rádcem pro všechny, kdo pečují o děti. Mezi další projekty VZP zaměřené na pomoc rodičům a vychovatelům patří především internetový portál www.baby-klub.cz">www.baby-klub.cz, na kterém rodiče najdou informace o výhodách pojištěnců VZP i řadu odborných rad a informací užitečných při péči o děti všech věkových kategorií.



Jak na to?

Stačí se přihlásit na Maminka.cz a správně odpovědět na soutěžní otázku, kterou najdete v tomto článku.

Knihu vyhrává celkem 20 z vás, kteří správně odpoví na soutěžní otázku.

Výhru obdrží soutěžící, kteří správně odpoví na soutěžní otázku a odpověď zašlou jako 10., 20., 30., 40., 50., 60., 70., 80., 90., 100., 110., 120., 130., 140., 150., 160., 170., 180., 190., a 200. v pořadí.

Výherci:
drahos1
Mil.Lip
kvebor
blaniik
valkoinen
mmellinda
corela
Maartinek
Hejluc
LudmilaJasonkova
Ivča a Barunka
doug
Stoparka007
penkve
svat
zizi18
Milka98
SalgaL
Věra P.
petata

Možnost odpovídat máte od 20. do 26. 8. 2012.

Pokud nejste zaregistrována, nebo přihlášena, klikněte sem.

Všeobecná soutěžní pravidla naleznete ZDE.

Každý se smí soutěže zúčastnit pouze jednou, duplicity budou odstraněny.

Nápovědu na soutěžní otázku naleznete zde: www.urazy-deti.cz">www.urazy-deti.cz

A jak vyhrát? Stačí správně zodpovědět jedinou soutěžní otázku:

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Soutěže