Maminka.czSoutěže

Známe výherce vstupenek na výstavu Tři bratři

redakce 29.  9.  2014
Soutěžili jste o vstupenky na výstavu? Podívejte se, zda se na vás usmálo štěstí.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Barrandov Studio a režisér Jan Svěrák zvou všechny filmové nadšence do nově otevřeného výstavního prostoru, umístěného v legendárních filmových ateliérech. Tři bratři jsou vůbec první výstavou, kterou zde můžete vidět.

Při jejím koncipování byl cíl kladen na to, aby návštěvník, který se ocitne uprostřed filmových dekorací, mohl filmové výtvarnictví poznat doslova zevnitř. Architekt Jindřich Kočí s využitím původních filmových návrhů Jana Vlasáka znovustvořil na Barrandově prostředí úspěšné hudební pohádky a doplnil jej nejrůznějšími interaktivními prvky.

Děti nahlédnou do věže, kde se Šípková Růženka píchla o trn; do chaloupky Karkulčiny babičky; do lesa, kde se pohybuje obávaný vlk; nebo do domku, v němž bydlela Maruška z pohádky O dvanácti měsíčkách. Výstava představuje také originální rekvizity z filmu, jako třeba Janův rozbitý hrníček nebo ručně malovanou vypravěčovu knihu. Děti si ale budou moct prohlédnout i loutku obřího vlka. A nechybí ani originální kostýmy Simony Rybákové, které vznikaly v barrandovských dílnách.

Klepněte pro větší obrázek

V multimediální místnosti, která je součástí expozice, si děti mohou vyzkoušet aplikaci Tři bratři pro tablet, složit filmové puzzle nebo si nakreslit vlastní obrázkový scénář. Najdete zde i velkoformátové fotografie z filmu a vyčerpávající informace o jeho přípravě včetně oblíbených „historek z natáčení“.

Pro veřejnost je expozice otevřená vždy ve čtvrtek od 10 do 18 hodin a o víkendu od 10 do 16 hodin. 

Gratulujeme výhercům: 

Ivana P. (Praha 15)

Veronika B. (Příkosice)

Ivana E. (Dobruška)

Petra M. (Praha 4 - Michle)

Barbora H. (Novosedlice)

Zuzana M. (Plzeň)

Viera R. (Havířov - Podlesí)

Monika V. (Skalná)

Jaroslava S. (Praha)

Žaneta V. (Praha 7)

 

Témata: Soutěže, bratr, Výherce, Šípková Růženka, Havířov, Jan Svěrák, Kopie, Brát, Svěrák, Legendární film, Seth, Originální kostým, Tři bratři, Růženka, Vypravěč