Maminka.czKrálovská rodina

Španělská královna Letizia kategoricky odmítla třetí dítě: Budoucím králem bude prostě žena a hotovo!

Dita Mrázková 12.  1.  2022
Na ženu bez kapky modré krve je to docela odvážný výrok, mohou si říct mnozí. Jenže to by nebyla rebelka a feministka Letizia, aby se neohradila proti současnému španělskému zákonu. Ten není příliš nakloněn tomu, aby na královský trůn usedla žena. Španělský král má tudíž problém. Je totiž otcem dvou dcer.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tím, čím je pro obyvatele Británie vévodkyně Kate, tím je pro Španěly královna Letizia. Módní ikona, noblesní osobnost, ale především máma dvou dospívajících dcer. I ji její "poddaní" zbožňují, i ona je v hledáčku paparazziů. Bývalá novinářka není ale pouhou figurkou, která se nechá někým jen tak manipulovat.

VIDEO: Módní styl princezen a královen

Naopak, ve Španělsku platí za velmi nezávislou a emancipovanou ženu, která se navíc hrdě hlásí k feminismu. 

Královská rodina rovná se rodina všech. Soukromí? Nulové. A to musí pochopit i potomci královského erbu, ať už jsou následníky trůnu, nebo ne. Jenže nabízí se otázka, kdo bude příštím španělským králem?

Letizia se totiž nechala slyšet, že odmítá dát svému muži, králi Filipovi, třetí dítě jenom proto, aby měl jakousi naději, že do třetice se narodí "opravdový" následník královského trůnu - tedy chlapec.

GALERIE: Královské děti umí zlobit i pořádně dovádět. Takhle je fotí vévodkyně Kate

Pár má dvě dospívající dcery, šestnáctiletou kněžnu Leonor, která se má stát příští španělskou královnou a o dva roky mladší infantku Sofiu. Vytouženého vnuka se tak Filip asi jen tak nedočká.

Možná to bude právě mladičká Leonor, která poté, co převezme království do svých otěží, nechá zrušit pro Letiziu "tolik sexistický a nespravedlivý zákon".
Takto totiž učinili všechny monarchie v Evropě, pouze s výjimkou Španělska a Monackého knížectví.

Kdo tedy bude na španělském dvoře vládnout šťastně až do smrti, je zatím záhadou.

Témata: Životy slavných, Rodina a vztahy, Syn, Dcera, Královská rodina, monarchie, Král, ikona, Následník trůnu, žena, Filip, Španělsko, Británie, Letizia, SPA, Trůn, Královský trůn, Kate, Sofía, Feministka, Královna, Evropa, Budoucí král, Velká Británie