Maminka.cztestování

Spolehlivý parťák pro aktivní rodiny? Podívejte se, jak uspěl Ssang Yong Rexton v redakčním testu

Simona Formánková 25.  2.  2023
Bezpečný, s obrovským zavazadlovým prostorem a jednoznačně nepřehlédnutelný – takový je nový Rexton korejské automobilky Ssang Yong, který měla možnost otestovat naše redaktorka Simona Formánková. Pojďte se podívat, jestli se Rexton osvědčil jako ideální parťák pro aktivní rodiny.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pro nás a naše cestování je jednoznačně důležitý prostor. A toho má Rexton na rozdávání! Základní objem zavazadlového prostoru totiž činí neuvěřitelných 1051 litrů, což je dostatek místa nejen pro všechny zbytné věci a maličkosti, které každý z nás při cestování potřebuje. Naštěstí (pro děti) se sem vejdou i ty jednoznačně nezbytné. 

Pohodlí a dostatek prostoru ocenily na zadních sedačkách také naše děti. Pokud jsou navíc obsazená pouze místa u oken, lze opěrku sedačku uprostřed jednoduše sklopit a díky tomu se cestujícím nabídne nejen pohodlná loketní opěrka, ale také praktický držák pro dvě lahve. V druhé řadě sedadel, také rozhodně oceníte zabudované sluneční clony. Ty se navíc dají jednoduše ovládat, takže manipulaci s nimi hravě zvládnou i děti.

Video: Nové korejské kombi SUV: Splnilo nároky čtyřčlenné rodiny?

Luxusní z každého úhlu

Z čistě ženského pohledu musím vyzdvihnout interiér vozu, který mě osobně uchvátil od první chvíle. Hnědé kožené sedačky skvěle korespondují s prošívanou palubní deskou a dekorem dveří. V kombinaci se stříbrnými prvky a mohutným středovým tunelem působí celý interiér opravdu luxusně. 

Ostatně luxusní s ním byla také samotná jízda. A to nejen ve městě, ale také na sněhu. Protože se jedná o bezmála pět metrů dlouhé auto, mohlo by se zdát, že zaparkovat s ním není žádná legrace. Součástí standardní výbavy je ale parkovací kamera a signalizace vzdálenosti, takže i tato moje neoblíbená disciplína nebyla s Rextonem žádný problém. 

Podtrženo sečteno, my jsme si ho zamilovali. Takže pokud i vy přemýšlíte nad spolehlivým a zároveň jedinečným stylovým vozem pro každodenní rodinný život, pak by Rexton mohl být ideální volbou. Přijďte si ho vyzkoušet a staňte se členy Rexton klubu 

Témata: Rodina, Cestování, auto, testování, Vyzkoušeli jsme, ssang yong, rexton, Redakční test, Part, Automobilka, Simona Formánková, Zavazadlový prostor, Parťák, Reda