Maminka.czPéče o dítě a jeho výchova

Stala jste se macechou? Tohle nikdy neříkejte dětem vašeho partnera!

Dita Mrázková 6.  7.  2021
Snažíte se být s partnerovým potomkem zadobře, ale pořád to tak nějak skřípe? Pokud nechcete dopadnout jako ta nenáviděná tátova ženská, rozhodně se vyvarujte těchto pěti vět!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1.  Co říká tvoje maminka, mě nezajímá…

Vžijte se do role dítěte, do jeho bezpodmínečné lásky ke své mamince, které pravděpodobně stojí vždycky na její straně a sdílí tak i její názory a pocity. Přestože biologickou vazbu s nevlastním dítětem mít logicky nemůžete a z jeho názory „přinesenými“ z domova třeba nesouhlasíte, nepodkopávejte dítěti nohy tím, že budete názory jeho mámy negovat, nebo nedej bože kázat, aby přijalo za vlastní výhradně jen ty vaše. Direktivními příkazy jako macecha nezabodujete. Raději se jej na všechno ptejte, zjišťujte, jaká je maminka jeho očima, a porovnejte pak s názory jeho otce – vašeho partnera. Dávejte své (po)city najevo, žijte s nimi společně tady a teď, oba velmi dobře vaši energii vycítí.

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Děti, Rodičovství, Péče o dítě a jeho výchova, Rodina, Psychika, Výchova, Rodina a vy, Rodiče, Dospívání, partner, Jáva, Máma, Láska, Snaha, Maminka, Macecha, Společné soužití, Nik, Part, Věta, Nejhorší člověk, Táta