Maminka.czZdraví

Stateční! Podívejte se, které osobnosti podpořily charitativní kalendář Kapky naděje

redakce 4.  11.  2017
Charitativní kalendář Nadačního fondu Kapka naděje je na světě. Letošním tématem je zachycení příběhů „statečných“ dětí, které měly nejen dost sil, ale i velkou odvahu bojovat s těžkou nemocí, aby tento boj nakonec statečně vyhrály.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Každý měsíc roku 2018 zdobí umělecká fotografie statečných dětí po ukončené hemato-onkologické léčbě spolu s významnou osobností. Jedná se již o osmý ročník tohoto velmi úspěšného kalendáře, který je navíc vysoce oceněn odbornou veřejností. V roce 2012 a 2016 získal ocenění v prestižní soutěži „Kalendář roku“.

"U zrodu kalendáře stál nápad, jak originálním a uměleckým způsobem ukázat lidem, že děti léčené na Klinice dětské hemato-onkologie ve FN Motol, ale i z ostatních onkologických klinik po celé ČR, mají chuť spojit síly se známými osobnostmi a podpořit projekt, který pomůže právě těm, kteří stále ještě se zákeřnou chorobou bojují," říká Vendula Pizingerová, prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje.

Letos stanuly před objektivem fotografa Martina Vobořila osobnosti jako dokumentaristka Helena Třeštíková, hudebník Radek Banga, kuchař Emanuele Ridi, architekt Prof. Inf. Arch. Martin Rajniš, lékař a přednosta Kliniky transplantační chirurgie Doc. MUDr. Jiří Froněk, Ph.D. FRCS, hasič Lukáš Novák, horolezec Radek Jaroš, herec Milan Kňažko, herečka Sabina Remundová, ředitelka SÚJB Dana Drábová, hrabě Zdeněk Sternberg nebo tanečníci Jiří a Otto Bubeníčkovi.

Kalendář pokřtili společně s moderátorem Janem Čenským v Centru současného umění DOX.

 

Celý náklad kalendářů STATEČNÍ 2018 je již rezervovaný, ale pomáhat můžete nadále přes e-shop www.kapkanadeje.cz/dobraci/

 

Shromážděné finanční prostředky pomáhají těm nejmenším a výtěžek z prodeje kalendáře vždy putuje transparentně na nákup techniky a zařízení do českých nemocnic a na specializovaná dětská oddělení.

V předchozích letech se na fotografiích charitativních kalendářů objevili např. sportovci Martina Sáblíková, Aleš Valenta nebo Tomáš Plekanec, režisér Jiří Menzel, spisovatel Michal Viewegh nebo zpěvačka Helena Vondráčková.

 

Kapka naděje opět pomáhá zachraňovat dětské životy.
Koně pro Kapku naděje budou cválat už tuto sobotu
Movember: Kníraté hnutí za mužské zdraví. Podpořit ho mohou i ženy!
Témata: Zdraví, Děti, charita, osobnosti, Tomáš Plekanec, Michal Viewegh, Lukáš Novák, Sabina Remundová, Zrod, Helena Vondráčková, Martina Sáblíková, Kapka naděje, Jan Čenský, Klinika, Motol, Fakultní nemocnice Motol, Vendula, Nadační fond, Osobnost, Emanuele Ridi, Buben, Emanuel, Vendula Pizingerová, Předchozí rok, Zachycení, Zdraví na Heureka.cz