Státní školka byla pro moje děti peklo! Platíme si za soukromou

9. 9. 2015 20:45
Článek je trochu přehnaný. Pochybuji, že by se nějaké učitelky takto chovaly. Nota bene před rodiči.
xjuklickova 9. 9. 2015 22:02
Tak to věříte málu... Nejsou všechny učitelky jako z pohádky...
Jsem z vesnice a v okolí jsou přesně takové poměry
snehurinka 9. 9. 2015 22:04
Já tomu naprosto věřím, článek mi úplně mluví z duše. Dcera taky chodila do soukromé a po nástupu do státní mi začala ve 3 letech zase strkat věci do pusy, cucat si palec atd a přesvědčovala mě, že je pořád ještě malá, že chce zpátky do malé školky. Například si stěžovala, že na ní křičí, že musí uklízet. Samozřejmě, že děti se mají naučit pořádnosti, ale v soukromé si zpívali společně písničku o uklízení a bylo uklizeno raz dva a ještě s úsměvem, ve státní na ně řvali. To s tím pláčem jsme přesně zažili v druhé státní školce, kde dcera začala při mém odchodu plakat, učitelky jí ignorovaly, ani se nesnažily jí nějak začlenit, povzbudit, aby se tam dcera tak nebála, aby se cítila, že tam patří, že jí tam mají rádi. Jak pani píše, je to o lidech, dcera je teď v nové státní školce, kde má úžasné dvě učitelky a je tam tak spokojená, chodí tam s radostí a ani nechce, abych pro ní chodila po obědě, že tam chce zůstat co nejdéle!! Jsem ráda, že jsme to s hledáním školky nevzdali a nakonec našli tu pravou. Všem přeji jen dobré zkušenosti se školkou!!
Ludmila 9. 9. 2015 23:53
Zdravím, lituji dětičky, které mají špatné zkušenosti... Já naštěstí tu dobrou zkušenost mám s mou školkou... Všechny i s paní ředitelkou krom jedné učitelky jsou naprosto úžasné.. S onou paní učitelkou jsem si trochu tvrději slovně promluvila, jelikož se malé dost často stávalo při její službě, že se přičurla. A to mi bylo diné, jednou jsem takhle stála za okýnkem v šatně a shodou okolností malá žádala při uklízení, že potřebuje čurat.. Ona jí na to odvětila, že půjde až si uklidí... Bylo mi jí líto, ale myslela sem, že se jí jen nechtělo uklízet, ale pak se stalo něco, co jsem v tu chvíli nedokázala rozdýchat.. Malá si najednou překřížila nožičky a bylo to.... Prostě to neudržela, začala plakat a automaticky si kryla tvářičky se sklopenou hlavou. Učitelka se na ni rozječela jako píchlé prase.. A to neměla dělat... Děti ne děti, vlítla jsem do třídy a teprve pak začalo rodeo... Učitelka dostala důtku a byla přeřazena k předškolákům a myslím, že jí to stokrát vrátili.... Od té doby máme klid. A malá má druhým rokem paní ředitelku a paní učitelku Zuzku a je maximálně spokojená... Ale myslím, že kdyby nebyla rozumná paní ředitelka, tak bych asi školku taky změnila...
Marky 10. 9. 2015 13:00
Proč to v soukromé školce jde a ve státní ne?
Niky 11. 9. 2015 01:30
zdroj financovani. Jestlize skolku plati rodice (soukroma), tak skolka musi nabidnout adekvatni sluzbu za tu cenu. Jinak zanikne.
Pak je to samozrejme o lidech, ale verim tomu, ze spatna ucitelka dlouho v soukrome skolce nevydrzi
lada 11. 9. 2015 10:25
V soukromé to jde proto, že nemá na starosti 28 dětí ve věku od 2,5 let do 6,5 let. Ve státní je na děti jedna učitelka, druhá přijde na odpolední třeba na 10 hodin. Na vycházku a oběd jsou dvě učitelky a pak zase jedna odchází. Není to jednoduché, věřte mi, máme starost o ta vaše zlatíčka, aby se jim nic nestalo. Ale samozřejmě nesouhlasím s křikem, "buzerováním", jde to i jinak.
Ivča 13. 9. 2015 20:47
Věřím, že i státní školka může mít kvalitní zaměstnance, ale jiný je bohužel přístup. V soukromých školkách i školách je to mantra, motto, že se učitelé musí k dětem chovat hezky, jako k rovnocenému partnerovi. Ještě si ze svého vlastního dětství pamatuji ty hrůzy ze školky i ze školy, celý život mě to vedlo k tomu, abych to s dětmi zkusila jinak a lépe, a proto jsem nedávno s kamarádkou založila Tvůrčí školu seberozvoje - kroužky pro děti, které si soukromou školu nemohou dovolit, a přesto chtějí od života trochu víc... myslím, že tohle je řešení, aby se z dětí nestávaly nesebevědomé ovce, které se jen nazpaměť něco nadrtí a nepoužijí ani píď kreativity nebo vlastní názor. Kdyby vás to zaujalo, koukněte na www.lary-fary.com - tam najdete víc o našem přístupu . Osvěta se postupně šíří a jak je vidno, maminky už se nespokojí s ledasčím, takže je šance, že i státní školy budou časem nuceny se zlepšit .
Hela 19. 9. 2015 22:40
To já zas mám naprosto úžasnou zkušenost se státní školkou a vůbec bych jí neměnila. Syn je v poslední třídce a ze školky se mu málokdy chce. Paní učitelky jsou pro něj naprosto bombové, jednu dokonce na obrázku, co namaloval, označil jako svoji nejlepší kamarádku
Kontryhel 6. 12. 2016 09:33
Je to hezke,ale kazdy na soukromou skolku nema penize. My jsme radi,ze tak tak vyjdeme se dvema skolkovnymi a to jeste chteji ruzne prispevky: 2000 kc na kulturu, balik hygieny na pololeti bratru tak za 200 kc a balik papiru do kopirky na pololeti. A to nemluvim o ruznych kostymech,pomuckach, co stale po nas chteji
Linda 16. 2. 2021 11:20
Z osobní zkušenosti vím, že někde problémy jsou a ne zrovna malé. Dceru jsem nakonec přehlásila ze státního zařízení do soukromého, kde jsou perfektní učitelky, jiný přístup a celkově je tu dcera spokojená a hlavně v klidu. Takže se spíše ztotožňuji s tím článkem.
Petra 3. 3. 2021 18:17
Jsme na tom dosti podobně a svého rozhodnutí přemístění syna do soukromé školky nelituju ba naopak. Je to pro mě určitá jistota a pocit klidu že to tam funguje jak má.
12