Maminka.czPeníze a kariéra

Stojí za to spořit dětem do začátku?

Reklama 17.  12.  2012
Určitě ano a právě teď může váš potomek k nové smlouvě o stavebním spoření získat prémii až 1000 Kč.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Stavební spoření je způsob, jak dítěti vytvořit podmínky pro vzdělání i pro snadnější vykročení do dospělosti. Je to i způsob jak potomkům pomoci s bydlením, až se jednou budou stavět na vlastní nohy.

www.cmss.cz/produkty/stavebni-sporeni/pro-deti.html?utm_source=maminka&utm_medium=pr&utm_campaign=stavebni+spore">Smlouvu pro dítě může uzavřít pouze jeho zákonný zástupce, zpravidla to je jeden z rodičů. Babičky či dědečkové, kteří rádi a často tímto způsobem děti obdarovávají, je možné domluvit, že budou svému vnoučeti přispívat. Například se stavebním spořením od Lišky v tarifu Variant tak můžete při devíti letech ukládání v programu Pravidelné spoření dosáhnout i bez započítání státní podpory vůbec nejvyššího ročního výnosu z vkladů na trhu stavebního spoření 3,15 %. (Navíc státní podpora činí u stavebního spoření až 2000 Kč ročně.)

Při uzavření smlouvy do 31. 12. 2012, a to třeba i den před osmnáctými narozeninami vašeho potomka, získáte od Lišky na jeho smlouvu prémii až 1000 Kč.

Stavební spoření má i další výhody. Jedná se o jeden z nejbezpečnějších finančních produktů. Samozřejmostí je, že svěřené peníze klientů stavební spořitelna odpovědně spravuje: neinvestuje do rizikových finančních instrumentů a ani to jako specializovaná banka podle nesmí. Tím se mimo jiné odlišují stavební spořitelny od univerzálních bank. Peníze spořících klientů využívá stavební spořitelna především na půjčky jiným účastníkům stavebního spoření. Kromě toho jsou samozřejmě vklady klientů stoprocentně pojištěny až do výše 100 000 eur, což je přibližně 2,5 milionu korun.

Podle aktuálního výzkumu agentury IBRS z května 2012 považuje stavební spoření za bezpečný produkt 82 % obyvatel. To znamená podstatně více lidí, než kolik jich v současnosti má u některé ze stavebních spořitelen svou smlouvu.
Bližší informace o nové produktové nabídce Českomoravské stavební spořitelny včetně spoření pro děti získáte u finančních poradců ČMSS a také na internetové adrese www.cmss.cz/?utm_source=maminka&utm_medium=pr&utm_campaign=stavebni+sporeni&utm_content=text">www.cmss.cz. Tam také snadno najdete kontakt na www.cmss.cz/poradci/obchodni-zastupci.html?utm_source=maminka&utm_medium=pr&utm_campaign=stavebni+sporeni&utm_co">nejbližšího finančního poradce ČMSS.

Témata: Peníze a kariéra