Maminka.czKosmetické tipy

Stojí za vyzkoušení: Kosmetika pro pleť trpící ve městě, krém na vrásky a skvělé čisticí mléko

redakce 24.  2.  2021
Trend je jasný. Chceme na svou pleť dávat jen to nejlepší, co pokud možno pochází z přírody nebo na ni bere ohledy. Inspirujte se našimi tipy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Česká značka Manufaktura představuje 1. března zcela novou kosmetickou řadu nazvanou prostě Louka. Vyvinula ji speciálně pro život ve městě, reaguje totiž na aktuální trend v oblasti kosmetiky – anti-pollution. Cílem této řady je nejen účinně chránit pokožku na našem těle a pečovat o ni, ale také si prostřednictvím poctivé kosmetiky dopřát každodenní únik do světa přírody.

Kolekce Louka přináší komplexní péči ve třech krocích – šetrně vyčistí, dodá rovnováhu a podpoří ochrannou bariéru. Dokonalou očistu zajistí extra jemný vlasový šampón, jemný sprchový gel a hydratační micelární voda. Rovnováhu pleti dodá ochranný a omlazující pleťový fluid a omlazující pleťové sérum. Účinnou ochranu poskytne anti-pollution pleťová mlha a anti-pollution ochranný krém na ruce. Všechny produkty (kromě toaletní vody) využívají unikátní přírodní komplex z lučních bylin, jablek, broskví, ječmene a pšenice, díky kterému napomohou detoxikaci, rovnováze a ochraně.

Červená propiska nadchla Instagram pro diktáty. Schválně, píše se ližiny, nebo lyžiny?

V produktech Manufaktury se ukrývají byliny z české a slovenské produkce, jako je například ostropestřec – ten patří mezi silné antioxidanty a je vhodný pro péči o suchou pokožku se sklonem k ekzémům a podráždění včetně akné. Chrání buňky před oxidačním poškozením a stárnutím.

V bezoplachových produktech řady Louka najdete ectoin, poměrně drahou ingredienci, která se získává z bakterií mořské soli pocházející z Egyptského moře. Ectoin efektivně brání pleť před poškozením oxidačním stresem vzniklým smogem, UV zářením, výkyvy teplot, dehydratací, modrým světlem z PC a mobilů. 

Třikrát o dospívání: Tipy na super knížky pro vaše dcery. A nejen pro ně

S cenově dostupnými novinkami přišla česku značka Astrid, patří mezi ně například hedvábný čisticí pleťový olej Astrid, který v kampani značky propaguje herečka Hana Vagnerová.

Olej se účinně stará o šetrné vyčištění pleti s pomocí zvláčňujícího komplexu vzácných olejů, jako je pistáciový, meruňkový, olivový a mandlový olej. Užijte si luxusní péči, se kterou odstraníte i dlouhotrvající make-up z tváře, očí a rtů.

Dobrým tipem je liftingový omlazující denní krém s OF 10 stejné značky – ochranný krém Active lift zpevňuje kontury vašeho obličeje, vypíná zralou pleť a pomáhá s redukcí hlubokých vrásek. Přírodní aktivní látka ActiCell je součástí speciálního hydratačního složení a pleť je tak plná mladistvé energie a je ochráněná před vnějšími vlivy. 

Zahajte boj proti prvním vráskám už hezky zrána! V tom vám pomůže krém na oční okolí ze silné řady Bioten Hyaluronic 3D. Oční krém tvoří 94 procent surovin přírodního původu, proto máte jistotu, že o okolí očí bude šetrně a efektně postaráno.

Čtěte dětem už od narození: Rozvíjíte jejich slovní zásobu a obrazotvornost

Finská značka Laponie of Scandinavia je minimalistická, ale velmi účinná kosmetika, vyvinuta pro pleť citlivou a problematickou. Neobsahuje éterické oleje a všechny výrobky jsou veganské a pyšní se mnohými ocenění ze soutěží v péči o citlivou pleť.

Zkuste třeba Laponie čisticí mléko, které jemně a účinně odstraňuje maz, nečistoty a make-up. Hodí se i pro odlíčení očí. Základem je výživný řepkový olej, hydratující rostlinný glycerin a antibakteriální xylitolový cukr.

Řepkový olej je skvělým zdrojem mastných kyselin či vitaminu E. Pleť chrání před rychlým stárnutím. Udržuje hydrataci pokožky i normální produkci mazu. Dále pomáhá vypínat povadlou pleť, lehce vyhlazuje vrásky a přispívá ke zmírnění podráždění či zarudnutí. Podle studií řepkový olej působí blahodárně na problematickou pokožku.

K dostání exkluzivně na www.ze-zeme.cz za 550 korun. Můžete zvolit čisticí gel stejné značky s nízkou pěnivostí, rovněž určený pro citlivou a problémovou pleť.

Dokonale rozpouští maz, nečistoty a make-up pomocí silného, ale pro pokožku jemného, rostlinného, povrchově aktivního činidla. S hydratačním extraktem z cukrové řepy a antibakteriálním xylitolovým cukrem. Pokožka bude čistá, nikdy stažená. Čistící gel funguje jako lehký exfoliant. Masírujte na suchou pokožku a nechte 5–10 minut působit, poté opláchněte vodou nebo setřete žínkou.

Kosmetické tipy: Nová přírodní kosmetika, sérům pro zářivou pleť a krém proti vráskám
Máte co číst? Vyšla nádherná Archistorie, Dan Brown pro děti a příběh autisty Matěje
Témata: Naše tipy, pleť, krém, Tipy na dárky, Nákupní tipy, Kosmetické tipy, Kosmetika, Astrid S., Hana Vagnerová, Astrid S, Vráska, Make-up, Éterické oleje, Manufaktura, Mléko, Astrid, Vyzkoušení, MEŠ, Extrakt, Kos, Česká republika, Brown, Vyčištění, Pokožka, Příroda