Maminka.czAshley Graham

Strie jsou normální, kojení na veřejnosti také: 5 zásad modelky Ashley Graham, které by měla přijmout každá matka

Simona Formánková 17.  8.  2022
Jako nejznámější plus size modelka se s narážkami na své tělo musela potýkat nesčetněkrát. Ashley Graham to však nezlomilo a proti proudu společenských konvencí šla i poté, co se stala matkou. Dodává tak sílu ženám, pro které není snadné přijmout změny, které mateřství přináší.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ashley Graham patří k nejznámějším plus size modelkám světa a na molu se nejčastěji objevuje ve spodním prádle nebo plavkách. Možná i s ohledem na své povolání nemá s odhalováním svého těla problém. S manželem Justinem Ervinem má 3 syny: nejstaršího Isaaca a dvojčata Malachiho a Romana. Jak sama říká, mateřství ji zocelilo a utvrdilo v tom, že ženy to nemají lehké. Ale pokud se jim podaří vše kolem mateřství přijmout a vstřebat, není nic, co by nepřekonaly. Jak se to podařilo jí samotné? Tohle je jejích 5 hlavních zásad!

VIDEO: Kampaň Ashley Graham za skutečná ženská těla

Přijetí svého těla během těhotenství

Přestože pozitivitu těla a sebepřijetí podporuje Ashley Graham odedávna, sama přiznala, že po porodu to bylo něco zcela jiného. I ona si na nové tělo a strie zvykala velmi těžko. Na svém Instagramu například napsala: "Není vždy snadné milovat každý centimetr svého těla. Chce to jen praxi, ne jen vyhlížet cílovou čáru." V jednom ze svých YouTube videí přiznala, že největší problém měla se sdílením svého břicha na sociálních sítích, protože se necítila nejlépe.

Mozek – i když těhotenský, pořád je váš

Sousloví "mlíko na mozku" možná znáte, už jste si ale na vlastní kůži vyzkoušela, co to reálně znamená? Nepozornost a problémy s pamětí trápí lidstvo obecně. O tom, zda se těhotných žen týká více než ostatních, se vedou bouřlivé diskuse. Podle Ashley Graham jde o reálnou věc. Sama tvrdí, že během prvního těhotenství zapomněla své telefonní číslo.

Přibývat na váze je normální

Fakt, že je Ashley Graham plus size modelka a jejích pár kilo navíc jí vždycky bylo přičítáno k dobru, by mohl mást, že další těhotenská kila už ji nerozhodí. Jenže "pár kilo" znamená 50, která Ashley přibrala s prvním synem. Přiznala ale, že poté, co těhotenství přijala, se nikdy necítila lépe. I s těmi kily navíc!

Porod vám dodá sílu a pocit neporazitelnosti

Ashley Graham se poprvé stala matkou 8. března, což vychází na Mezinárodní den žen. V tento den také přiznala, že v porodu je největší síla! Připomněla ženám jejich zásadní životní roli a dodala: "Jsme silné, mocné a schopné dosáhnout čehokoli." V epizodě podcastu Pretty Big Deal se svým manželem Justinem Ervinem promluvila otevřeně o zážitku z domácího porodu jejich prvního syna Isaaca Menelika Giovanniho. Modelka vysvětlila, že porod jí dal svobodu nad vlastním tělem, kterou během těhotenství ztratila. Navíc se díky tomu cítila neskutečně hrdá.

Není důvod stydět se kojit na veřejnosti

Ashley je také jednou z průkopnic kojení na veřejnosti. Tvrdě bojuje o to, aby společnost kojení brala za běžné, a maminky se tak nebály své dítě přiložit k prsu kdykoli a kdekoli. Svými fotkami na sociálních sítích všechny odhodlané ženy podporuje a nebojí se vystoupit proti komukoli, kdo je proti. 

 
 
Témata: Těhotenství, Porod, Kojení, Mateřství, Instagram, Sociální sítě, Tělo, Domácí porod, modelka, Strie, Mezinárodní den žen, Ashley Graham, Normál, Ashley Grahamová, Isaac, Giovanni, Plus, Size, Mód, Ervín, Justine, Mela, Ashley, YouTube