Maminka.czMaminka cestuje

Super výlety pro všechny Lego fanoušky. Do muzea, hotelu plného kostiček i Legolandu

redakce sim 28.  8.  2022
Prozkoumejte společně s dětmi barevný a kreativní Lego svět v některém z mnoha muzeí v Česku, přespěte v kutnohorském Lego Hotelu nebo se rovnou vypravte do Legolandu, království zábavy a fantazie pro celou rodinu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

 Víte, jak se z dřevěných hraček stala legendární stavebnice Lego? Příběh začal už v roce 1932, název vytvořil dánský tesař Ole Kirk z výrazů „Leg godt“, což znamená „hraj si dobře“. Časem do své nabídky přidal i plastové kostičky a od roku 1954 vypadají tak, jak je známe i dnes. Kam se můžete vydat za úžasným Lego světem?

VIDEO: Tipy na srpnové výlety

Největší soukromá Lego sbírka na světě

Největší soukromou Lego sbírku na světě s více než 6700 originálními sety vlastní Miloš Křeček z Prahy. Neschovává si ji nikde doma, ale je rozdělena do celkem pěti muzeí. Najdete je v Praze, Kutné Hoře, Poděbradech, Jeseníku a Špindlerově Mlýně.

Každé z muzeí je jiné, takže určitě stojí za to navštívit postupně všechna. Vedle vystavených Lego setů se těšte i na originální obří stavby a interaktivní prvky. Součástí každého Lego muzea je vždy také herna, kde můžete libovolně dlouho stavět. Pro nejmenší návštěvníky je připraveno Duplo.  

Plánovat předem se vyplatí. Pokud si vstupenky koupíte on-line, budete je mít o 20 % levnější. Není potřeba je tisknout, stačí u vstupu ukázat QR kód v mobilním telefonu.

LEGO muzeum Praha
LEGO muzeum Kutná Hora
LEGO muzeum Poděbrady
LEGO muzeum Jeseník
LEGO muzeum Špindlerův Mlýn

Hotel plný Lego kostiček

Chcete děti pořádně překvapit? Ubytujte se v Lego Hotelu v Kutné Hoře. Je ve stejné budově jako Lego muzeum a kostičky tu najdete úplně všude. Hned v pokoji vás bude čekat Lego box, takže se můžete dát hned do stavění.

Do muzea s hernou mají ubytovaní hosté vstup zdarma a hlavně kdykoli. Po zavírací době to tu tak mají celé jen pro sebe. Lego vás bude provázet i v kavárně, kde se každé ráno podávají snídaně, a v zahradě s dětským hřištěm a velkou trampolínou. Protože hotel stojí jen pár kroků od kostnice, potkáte tu také kostry. Dvě sedí celé dny u jednoho ze stolů v kavárně a určitě objevíte i pár dalších.

Kam v Praze s dětmi? Vypravte se za dinosaury, medúzami, Spider-Manem nebo Shrekem

Legoland, splněný dětský sen

Cesta do Legolandu je snem každého milovníka ikonických barevných kostiček s nekonečnými možnostmi. Na světě funguje Legolandů sedm. První byl otevřen již v roce 1968 v dánském Billundu. Další pak najdete v Německu, Kalifornii, Dubaji, Japonsku, Anglii, na Floridě a v Malajsii.

Nejblíže Česku je Legoland v německém Günzburgu, má i webové stránky v češtině. Inspirujte se reportáží z návštěvy Billundu i Günzburgu, kde jsme mohli vyzkoušet nově otevřený Ninjago Hotel, a vezměte děti do fantastického Lego světa.

Témata: Dovolená s dětmi, Kam s dětmi, Cestování, zábava, Tipy na výlet, Maminka cestuje, sbírka, Za zábavou, Cestujeme, Výlety, Dubaj, Spider-Man, Fantazie, Kutná Hora, Praha, Hotel, Lego, Pár kroků, Günzburg, Legoland, Muzeum, Poděbrady, Japonsko, Kalifornie, Jeseník