Maminka.czBlogy

Supermatka.cz: Strach o děti je jako sváteční servis od pratety

Supermatka.cz Supermatka.cz 24.  3.  2017
Proč? Protože je úplně zbytečný. Ale zbavit se ho nejde. Supermatka.cz vám ukáže 11 zásadních věcí, které vám pomohou se nezbláznit.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nejste neurotik, jste normální. Matka.

Když jsem kdysi skončila u psycholožky, abych s ní konzultovala svůj přehnaný strach o dítě, dostala jsem ránu pod pás. „Vy ale nejste neurotik,“ řekla mi. „Vy jste úplně normální. Matka.“ A usmála se tak, jako to umí jen ženy, které ví. A které mají buď nástřih, sekci, nebo aspoň strie. Prostě ženy, které mají to štěstí, že mají děti.

Doufala jsem, že dostanu nějaký prášek, ukážou mi nějaké obrázky, pustí mi relaxační hudbu se zvuky delfínů a já se pak zvednu z lehátka a odkráčím z ordinace jako ocelová žena – nerozhoditelná. Nebojácná.

Bez vtíravých myšlenek na to, že by moje dítě mohl v centru Prahy uklovat holub, doma v obýváku sežrat medvěd, případně ulechtat blecha, až bude zase ležet v psím pelechu. 

Supermatka.cz: Spánek za koně

Od té doby, co jsem porodila, jsem zjistila, že strach je relativní pojem. Když jsem byla mladá, svobodná a perspektivní, bála jsem se docela dost věcí. Že nestihnu metro, že si budu muset v práci sundat boty a všichni zjistí, že nosím roztrhané ponožky. Nebo že zaspím.

Od té doby, co mám děti, už se toho fakt nebojím. Že nestihnu metro, to je naprostá jistota. Ponožky si většinou vůbec obléct nestihnu a navíc nechodím do práce. Zaspat bych si někdy strašně přála, ale jelikož jako každý průměrný rodič vůbec nespím, asi se to nestane.

Témata: Děti, Mateřská a rodičovská dovolená, Rodina, Jen pro maminku, Rodina a vy, Mateřská, Blogy, Strach, Epilepsie, Prášek, Karma, Pelé, EEG, Králíček, Super, Jak, Metro, Motol, Přehnaný strach, Jistota, Dokonalé dítě, Motorický vývoj, Sup, Marcipán, Blecha