Svátek matek na Zámku Loučeň můžete oslavit piknikem v trávě.

Reklama 6.  5.  2015
Oslava svátku matek v neděli 10.5. se na zámku Loučeň chystá již podruhé. Jako dárek dostanou mamky a matky již při pokladně vstupenku do zámeckého parku zdarma a k tomu velkou porci zajímavých zážitků na celý den.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Letos se bude slavit v romantickém duchu 19.století, kdy byly pohádkové návraty ke středověkým tématům velmi populární. Dle této tradice se na Zámku Loučeň koná Léto s Robinem Hoodem a také nedělní oslava Svátku matek bude bojovná, dobrodružná a určitě velmi veselá.

V hlavním programu uvidíte několik rytířských soubojů a vystoupení, můžete se učit střelbě z luku, vyzkoušet si dobovou zbroj, práci na hrnčířském kruhu nebo ve středověké kovárně. Maminkám se představí středověká kuchyně s vyhlášeným kuchařem, který vařil „nejen pro anglického krále“. Maminky si samy některé recepty mohou vyzkoušet a pochopitelně také ochutnat.

Klepněte pro větší obrázek

Ženy, které se cítí spíše jako bojovnice, než strážkyně domácího ohně a plotny, si mohou zkusit výuku lukostřelby a jejich učitelem v tento den bude sám Robin Hood. Dále jsou nachystány ukázky výcviku dravců.

Součástí Léta s Robinem Hoodem, kterému se říká také „Sherwood mezi labyrinty“, je cesta za Pokladem lady Marion. Děti při putování zámeckým parkem plní úkoly, při kterých musí ukázat svoji statečnost a šikovnost, v cíli je pochopitelně čeká odměna.

Klepněte pro větší obrázek

Při prvním ročníků v se velmi líbil MAMÁ PIKNIK, tj oběd v trávě s Vaší maminkou, mamčou, mamkou či babičkou, a bude se pochopitelně opakovat i letos. Piknikové koše si návštěvníci mohou přinést vlastní, nebo je rezervovat v restauraci zámeckého hotelu.

K programu druhé květnové neděle bude patřit také

  • Kreativní dílnička, ve které si děti mohou vyrobit SRDCE PRO MAMINKU
  • Skákací hrad
  • Dobové stánky
  • Facepainting

Zámecký areál je otevřen od 10.00 do 17.00, ale brány zde s úderem páté hodiny odpolední rozhodně nezavírají. A pozor: vstup zdarma mají také maminky v očekávání, takže těhulky, můžete se těšit také.

Zámek Loučeň je svými slavnostmi již vyhlášený, různé příležitostné akce se zde konají zpravidla první sobotu v měsíci od roku 2008. Jsou tak vítaným zpestřením základní nabídky zámeckého areálu, který je znám díky 11 labyrintům a bludištím v zámeckém parku a netradičním prohlídkám zámku.