Maminka.czZdraví

Svůdný dekolt zajistí jedině pravidelná péče

Reklama 22.  7.  2020
Mnohé ženy se pečlivě starají o svůj obličej, ale zapomínají na krk a oblast dekoltu. Přitom i na dekoltu se mohou objevovat vrásky a pigmentové skvrny, kvůli kterým pak žena vypadá starší. Péče o dekolt by tedy rozhodně měla být součástí každodenního rituálu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Víte, proč vznikají vrásky? Když se zasmějete či zamračíte, kůže se pokrčí, a pokud je málo vyživená, trvá jí delší dobu, než se vrátí zpátky, až jí to nakonec zůstane. Dochází k tomu nejen na obličeji, ale i v dekoltu. Jak se bránit?

Pořiďte si krém na dekolt

Kůže na krku a dekoltu je stejně jemná jako ta na obličeji, proto si zaslouží i podobnou péči. Základem je krém na dekolt, který ho pomůže zpevnit. Velmi dobré je pořídit si také vyplňující protivráskové sérum. A kdy s tím vším začít? Odborníci se shodují, že ideální je doba kolem 30. roku věku. Tehdy už kůže ztrácí svou elasticitu a je potřeba ji trochu podpořit.

Nezapomínejte na ochranu proti sluníčku

Spáleného obličeje se bojíme všichni, takže si jej poctivě namažeme opalovacím krémem, ale co dekolt? Ten potřebuje podobnou ochranu. Zamezíte tak vzniku nehezkých pigmentových skvrn a dřívějšímu stárnutí.

Občas si udělejte masáž

Když vám zbyde chvilka času, nebo jakmile se posadíte k televizi, jemnou kůži na dekoltu zkuste trochu promasírovat. Jde to prsty, případně měkkým kosmetickým kartáčkem. Postupujte vždy krouživými pohyby směrem od středu do stran.

Jeden krém můžete použít i na zpevnění prsou

Nezapomínejte ani na péči o prsa. Můžete si pořídit přímo krém na zpevnění prsou, který se obvykle aplikuje jak na prsa, tak na dekolt. Stejně tak je možné na dekolt používat krémy určené na obličej, péče je podobná.

Vyživujte také zevnitř

Na kůži jsou obecně dobré vitamíny A, C, E a B, které se kolikrát přidávají i do různých přípravků. Samozřejmě je však můžete doplňovat i formou stravy. Zdravá strava je základem zdraví a rovněž mladě vypadající pokožky. Co jí naopak nesvědčí, jsou potraviny bohaté na cukr, ten se totiž podílí na změně struktury kolagenu.

Témata: Zdraví, Zdraví na Heureka.cz