Maminka.czSlavní rodiče

Syn Williama a Kate je pokřtěný. Malý princ má hned 7 kmotrů

LH 24.  10.  2013
Syn Williama a Kate je pokřtěný. Malý princ má hned 7 kmotrů
Obřad ve Svatojakubském paláci opět přitáhl davy zvědavých lidí. Po představení před porodnicí, byl po třech měsících princ poprvé znovu na veřejnosti. Prince rodiče oblékli do slavnostního roucha – repliky šatů, ve kterých nechala pokřtít svou nejstarší dceru královna Viktorie. V krajkových dlouhých šatech budoucí nástupce trůnu připomínal spíše roztomilou holčičku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Mezi typovanými kandidáty na kmotry se nejčastěji objevovala jména Pippy Midleton a prince Harryho. Královský pár nakonec se sáhl k originálmu řešení a svému synovi vybrali do života hned sedm kmotrů z řad svých přátel (Oliver Baker, Emilia-Jardine Patersonová a William van Cutsem) a širšího kruhu rodiny (Williamova sestřenice Zara Tindallová). Mezi kmotry dále patří hrabě Earl Hugh Grosvenor, bývalý tajemník Jamie Lowther-Pinkerton a blízká přítelkyně princezny Diany Julia Samuelová.

Velká událost se samozřejmě neobešla bez královny Alžběty II., prince Charlese, prince Philipa, Charlesovy druhé manželky Camilly, prince Harryho, Catherininých rodičů Carole a Michaela a sourozenců Pippy a Jamese.

Během ceremonie se princ George spokojeně usmíval. Jeho otec William si neodpustil poznámku, že je to snad poprvé, kdy vydržel klidný po celý den.


Témata: Slavní rodiče, Syn, Malý princ, Královský pár, Velká událost, Baker, Kat, Kmotr, William, Princ Philip, Princ Charles, Charles, Kate, Princ, Malý, Zara Tindall

Video