Syndrom první lahvičky: Málo známý fenomén

Kačka 12. 10. 2013 19:27
A proč dítě nutit na lahev?? Kojení není nutné ukončovat v půli roce dítěte. Všechny svoje děti jsem kojila až do porodu dalšího, v podstatě moje představa z dřívějška, že k dítěti patří lahev a dudlík vzaly za své velice brzy. Ne lahev ani dudlík není třeba, když nám příroda nadělila takovou úžasnou věc jako jsou prsa, která o nemusíte své děti šidit pokud nemusíte
??? 12. 10. 2013 20:41
Nemuzu nez souhlasit s predchozim komentarem. Prvni syn mel lahvicku I dudlik, druhy ani jedno a je stale kojeny v roce a pul veku. Velmi osvobozujici! Hlavne nepodlehat marketingove masazi!
nudlesmakem 13. 10. 2013 01:46
pokud vím, v 6-ti měsících se přechází k postupnému zavádění příkrmů. Mléčná náhrada není při kojení třeba.Proč bych si komplikovala život ohříváním láhví, nakupováním chemie? Proč v noci dítěti nedat prs místo lítání do kuchyně? Děti jsem kojila do dvou let, lahev neznají. Nejsem žádná lesana, ale děti s námi spaly v posteli, kojeny byly v leže, než jsme oba neusnuli. Dnes jsou to zdravé nezávislé děti.Mé materství bylo klidné, láskyplné a nádherné. Kdo si ho chce ale komplikovat běháním k plotně, mixováním koktejlů, separací dětí plnou řevu a treninkem na odstavení od rodičů do světa, prosím. Mé děti umí to samé, co ty s drezurou, vášnivě objevují svět a rádi se vrací domů a navíc mají klidnou maminku, co si mateřství užila.
Zuzka 13. 10. 2013 11:20
Přesně tak. Moje děti byly kojené do dvou let. Láhev sice znaly, ale jen s vodou v dobách velkého horka. A když jsem začala později dávat kravské mléko, byly už dost velké na to, aby uměly držet hrnek. Neměly s tím sebemenší problém. Dnes jsou již velké, syn úspěšně studuje na ČVUT, dcera na vícelétém gymnáziu. Fakt se nedá říct, že bych jim nedáváním mléčných náhražek uškodila. Náhražka bude vždy jen náhražkou, a dávat náhražku, když přirozenost funguje, je čirý nesmysl. Ta je pro případ, kdy by kojení nebylo možné, pak díkybohu za Sunar.
Petra Alexova 13. 10. 2013 13:54
Z tohoto clanku je mi velmi smutno. Kolik maminek si jej precte a kvuli nemu odstavi sve ditko? Zadne umele mleko materske nenahradi. u materskeho mleka nejde jen o jeho nutricni vlastnosti, ale i o ty vztahove, psychologicke, ktere nejsou nicim nahraditelne. Kojeni by melo byt normou dlouhodobe, WHO doporucuje kojeni ditete minimalne do dvou let jeho veku a pote, jak to mamince a diteti vyhovuje. Hranice pro prirozene odstaveni ditete je 2,5 let. Pokud uz ditko, at je duvod jakykoliv, v pul roce neni kojene, nepotrebuje zadne nahrady MM, jelikoz uz ji prikrmy a ty jsou pro nej dostatecne !Pokracovaci umela mleka jsou jen reklamni tah a trik firem. Tatinek si muze vazbu s detatkem vytvaret od jeho narozeni a to spolecnym spanim, nosenim a hranim si s ditetem! Je opravdu smutne, jak soucasna spolecnost klade duraz na separaci ditete od matky. Je to nezdrave a narusujeto psychicky vyvoj deti a nasledne cele spolecnosti !
emjee 13. 10. 2013 17:24
My sme lahvicku ani nemali kupenu. Naco aj? Bola som rozhodnuta dojcit a to som aj urobila. Davala som si milniky - pol roka, rok, dva ... Nakoniec sme vydrzali 4 roky. Moje dieta okrem materskeho mlieka a cistej vody z poharika nepoznalo inu tekutinu. Tento clanok len navadza mamicky, aby predcasne ukoncili dojcenie a platili za nieco, co maju od prirody dane. Lahvicku nikomu netreba.
vero 14. 10. 2013 14:17
Presne takto by sa mal tento "článok" volať - pretože o nič iné v ňom ani nejde Každý, kto má aspoň štipku zdravého rozumu, sa nemusí ani na sekundu zamýšľať nad tým, prečo by mala jedna normálna dojčiaca matka v hocijakom veku dieťatka prestať dojčiť len preto, aby ho začala cpať nejakým upraveným kravským mliekom! To nedáva ani troška logiky. Žiadny cicavec toto nerobí. Predsa materské mlieko svojho vlastného druhu je tou najideálnejšou a jedinečnou potravou pre mláďa cicavca, akéhokoľvek, ľudského nevynímajúc. Maminky, nenechajte si vymyť mozgy drzými a neetickým marketingovými ťahmi! Dojčite svoje detičky tak dlho, ako to budú potrebovať, je to zdravé pre ne aj pre vás.
Katy 14. 10. 2013 20:33
Ježkovy voči, nemám málem slov, tahle hloupý a nesmyslný článek jsme už dlouho nečetla ... nechápu jediný důvod (kromě několika mála chorob matky), proč by měla maminka, které se daří kojit, měla schválně přestávat kojit a místo konkrétnímu dítěti perfektně přizpůsobeného mateřského mléka, pro něj ideální výživy, měla dávat průmyslovou nedokonalou náhražku vyráběnou z mateřského mléka jiného živočišněho druhu (konkrétně krav).
??? 15. 10. 2013 01:15
Tento článek nepodává žádné pravdivé informace, žádnou podporu maminkám v době kojení, jen radí škodlivé metody a praktiky. Věci zde popsané jsou velmi nezdravé pro děti i jejich maminky. Je smutné, že článek se objevuje na portálu, který čte mnoho žen a může si z něj vzít něco do života. Žádné kojené dítě nepotřebuje umělé mléko, nepotřebuje odstavit od maminky. Mateřské mléko je velmi hodnotné, obsahuje látky, které neobsahuje žádná tekutina na světě. Je přesně šité na míru lidskému mláděti. Není důvod dítěti dávat chemicky upravované mléko od krávy, které je určené pro tele, pro mládě zcela jiného živočišného druhu. Nechť my matky posloucháme velmi dobře svoji intuici a takové články hodíme tam, kam patří - do koše.
kolemjdoucí 15. 10. 2013 10:57
Přepsat!! A paní redaktorka ať si laskavě doplní vzdělání, když už chce něco psát... Bože můj.... :-@
zojita 15. 10. 2013 14:58
Dostala zaplatene tak siri kraviny...kazdy si bude zodpovedny za svoje ciny...tie vase pokrutene EGA clamp
1. 11. 2013 21:47
Nechápu. Proč mezi 6. a 12. měsícem přecházet na umělé mlíko? Já dceru kojím už 23 měsíců a dokud bude chtít tak budu kojit, proč utrácet za sunary když mám svoje zadarmo???
1. 11. 2013 21:57
A ještě dodám že tatínek může s miminkem vytvářet pouto i jinak než krmením, co třeba aby koupal? Mého přítele by ani nenapadlo říct mi abych přestala kojit kvůli tomu aby ji mohl krmit z lahve on! A kdybych měla např. antibiotika, vždy byla v mrazáku čerstvá zásoba odstříkaného mléka mého!! Já jsem dělala vše, kojila, koupala, přebalovala, uspávala... přítel na to nebyl, bál se na miminko jen sáhnout, jen ji občas pochoval, a nemám pocit že by to jejich vztah nějak poznamenalo, dnes se dcerce věnuje, hrají si atd. Ať si tyhle vymytý mozky píšou co chtěj, já jsem matka a já se od svých dětí separovat nenechám. A že budou na mě závislé? No a co, právě je to super pocit že mě malé potřebuje tak že nemůžu skoro ani na wc
Hana 20. 3. 2014 10:09
Článek vskutku nešťastný, možná psaný ve prospěch výrobců umělého mléka, rozhodně ale neprospívá kojícím mamkám a miminkům. Kojené děti nepotřebují láhev. Kojit lze do 2 let, i déle, když to mamince a dítěti vyhovuje. A přestat kojit před prvním rokem, když k tomu nejsou závážné důvody, je absolutně zbytečné. Škoda, považovala jsem Maminku za nejlepší časopis ve své třídě u nás.
Terouš 18. 1. 2021 21:38
Původně jsme hledala jak miminko naučit pít z lahvičku ze zcela jiného důvodu. Ale všude je to je o UM. Já jen potřebuji odjet k doktorovi, kde je to na dlouhou dobu a navíc teď pro miminka o něco více rizikové prostředí, tak proč ho tam tahat, že? Nicméně asi mi nic jiného nezbyde. MM jsme odstříkala, ale mimi lahev doslova plive z pusy. Jinak článek o ničem. Když už není jiná cesta než UM, tak pevně věřím, že pediatr daného miminka mamince vše řádně vysvětlí aby byli oba spokojení a zdraví. Protože komu jinému by měla maminka důvěřovat než sobě, svému miminku a lékaři?
15