Synechia vulvae: záludný problém malých děvčátek

veronika 12. 4. 2012 20:03
Tak s tímto máme velkou zkušenost - bohužel.Nyní nám je 5 let a toto se nám již stalo 3 x.Už nikdy více,pro malou šílená vzpomínka na to,že maminka jí ubližuje aby ji to rozlepila .
mamcaRBK 9. 8. 2012 12:24
Moje snacha je dětská gynekoložka. Říká, že jedinou prevencí je hygiena. Ničím jiným se tomu nedá zabránit. Já jsem měla 3 syny, tak to neznám. Ale je to velice častý problém holčiček. U malých jsou prý důvodem také pleny. Při přebalení mimina nebo batolete děcko rodiče neomyjí a srůsty mají volné pole. Když jsme měli jen látkové pleny, dítě jsme před zabalením vždy omyli, otřeli - dneska je děcko vlastně suché i v promočené pleně a rodiče to nenutí dítě omývat.
Oponent 14. 7. 2015 13:17
Tak tohle není pravda. Malou vždy umyjeme po každém přebalení vodou, popř. i dětským mýdlem. Opravdu vždy. Přebalujeme často, pereme v prášku určeném pro děti na šedesát a s opakovaným mácháním. Myslím, že to může způsobovat spíš to, že moderní pleny absorbují všechnu vlhkost. Každopádně to není zanedbáním hygieny, to je opravdu hloupý názor.
Helena 30. 6. 2019 09:10
Přesně. Malou jsem vždy myla, nejlépe vodou nebo žínkou. A problém máme u jedné ze tří dcer. Takže hygienou to fakt není.
Helena 17. 7. 2015 20:18
tento problém mám s dcerou teďka taky a nevim si rady ...byly jsme u doktorky a ta nás žene na dětskou gynekologii do Prahy,zkouším jí to rozlepovat sama pomocí Bepanthenu ale dcera u toho hrozně pláče,nevíte některá z Vás jak jinak pomoct?Děkuji
Jana 23. 5. 2016 16:20
Bohužel, toto se stalo i mé 5 leté dceři. Nikdy jsem nezanedbala hygienu malé - nikdy. Malá má bohužel nadváhu která tento problém mohla způsobit Musí podstoupit operaci pod celkovou narkózou z čeho mám asi největší strach - celková narkóza u 5 leté holčičky Ale nejdůležitější je, že jsem si toho všimla a hlavně že po operaci bude vše tak, jak má být.
Gabina 23. 10. 2017 13:39
Dobry den,i moje dcerka to mela,kdyz byla v plinkach.Dostala jsem na to hormonalni krem.Ten jsem vsak nikdy nepouzila,pote co v pribalovem letaku cetla,ze se s nim musi opatrne,aby male nezacali rust prsa.Nakonec jsem sla k detskemu gynekologovi.Je to sice pro dite neprijemne,ale museli jsme to kazde 3 dny jemne roztahovat...Take kvuli infekci.Jak se zapomene zacne se to opet slepovat.Dnes je dceri 9 a uz je asi2 roky po problemu.Asi zacly pracovat spravne hormony.Jsem rada,ze jsme se vyhli operaci.
7