Maminka.czKojení

Tahle matka dětem vyrábí nanuky z mateřského mléka. Proč to dělá?

kog 31.  7.  2019
Když chce jedenáctiměsíční Willow nějakou dobrotu, dostane nanuk. Ne ale obyčejný! Tenhle je vyrobený z mateřského mléka speciálně pro ni. Její maminka si je nemůže vynachválit. Pomáhají dceři na bolesti rostoucích zoubků.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Horké letní dny vnukly téhle trojnásobné mamince z Leedsu nápad – chladivá kojenecká lízátka, nebo spíš nanuky. Pro jejich výrobu používá své mateřské mléko. A jedenáctiměsíční dcera Willow je miluje.

"Venku bylo horko a Willow odmítala pít odsáté mateřské mléko, tak jsem přemýšlela o způsobu, jak jí mléko dát, i když nemohu být s ní," vysvětluje svůj nápad sedmatřicetiletá máma Leanne Abbiss, která pracuje jako kadeřnice.

Umění, nebo zvrácenost? Tahle žena vydělává na výrobcích z placenty

Zhruba před dvěma měsíci se vrátila zpět do práce, jenže dcera mateřské mléko z lahvičky nechtěla a její mamince ho bylo líto vylít. Rozhodla se pro experiment a své mléko vložila do formiček na nanuky. "Dopadlo to skvěle. Myslela jsem si, že když jí tuhle zmrzlinu dám, rozteče se a udělá nepořádek, ale dcera ji miluje tak, že nemá šanci se roztát ani v takovém horku," dodává Leanne. 

Speciální nanuky ochutnaly i její starší dcery – devítiletá Autumn a čtyřletá Poppy – ale to jejich máma nevidí ráda, jak sama říká: "Jsou určené pro malou Willow." Ta na ně chodí tak často, že je její maminka nestačí vyrábět. "Rostou jí teď zoubky, takže ochlazují i její bolestivé dásně," chválí si svůj výrobek Leanne. Co na něj říkáte vy? 

Z mateřského mléka vyrábí maminky různé věci, například šperky. Říkáte si, jak je to možné? Vzorek mateřského mléka pošlou šperkařce, ta ho nechá ztuhnout a zalije pryskyřicí. Některé mámy své mateřské mléko používají na pečení. 

Žena vyrábí šperky z mateřského mléka, zájem o ně je obrovský
Upekla sušenky z mateřského mléka na školní slavnost! Co na to ostatní?  
Témata: Zdraví, Děti, Výživa a stravování, Kojení, Kojenec, Matka, Willow, Maminka, Kadeřnice, Mateřské mléko, Autumn, Mléko, Mater, Dcera, Máma, Nanuk, Zoubek, Výživa dětí, Prysk, Zdraví na Heureka.cz