Maminka.czBatole

Poznáváte se? Kreslířka dokonale vystihuje, jak vypadá život ženy s malými dětmi!

Veronika Zenklová 13.  4.  2021
Kara Western je portugalská výtvarnice, která je na tom podobně jako ostatní mámy. Své děti miluje, ale občas ji mateřství zmáhá. Pomáhá jí, když se z toho může vykreslit. A že je vtipná!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Když jsem se stala matkou, dost mi to změnilo život. Dodneška je to někdy příjemné, krásné, skvělé, jindy těžké, únavné, náročné až strašidelné. Každý rodič si to umí představit," uvedla Kara Western krátce po narození jejího prvního syna. Nyní očekává příchod svého třetího potomka a humor ji stále nepřešel!

Kdy je vlastně stíhá nakreslit? Když její děti spí. Právě oni jsou její největší motivací a život s nimi se odráží v jejích ilustracích – najdete tam všechno. Tedy běžné úkony jako praní prádla, nákupy, odsávání mléka, kojení, procházky, ale také první kroky. "Chci si i díky kresbám tyhle okamžiky lépe zapamatovat," říká k tomu Kara.

Před dětmi a po nich! Tohle jsou šokující proměny žen, které změnilo mateřství

Mladá matka zároveň přiznává, že se občas cítí osamělá, když je sama doma s dětmi. A má poct, že se i díky obrázkům může spojit s ostatními matkami kojenců a batolat a pomáhat jim překonat podobné pocity osamění. "Mně to pomáhá," říká a dokladem budiž její Instagram, díky němuž se seznámila s rodiči dalších malých dětí a propojila s podobně naladěnými výtvarníky. 

A tohle video o otcích a dcerách je taky moc pěkné...

Nejkrásnější fotky porodů? Vyhrála holčička koukající na novorozeného bratra
Zase nechce spát? 6 důvodů, proč batolata nerada usínají
Témata: Mateřská a rodičovská dovolená, Mateřství, Batole, Instagram, Batole, Maminky ve světě, Sama doma, Děti, Výtvarnice, Ostatní máma, Western, Motivace, Máma, Život ženy, Malé dítě, Syn, Matka, Osamění, Dvouletý syn, Běžný úkon, Živo, Život žen, Vtip, Ostatní matka, Podobný pocit

Video