Maminka.czRodina a vy

Tatínek na rodičovské dnes už není výjimkou. Častější je tento trend ve městech

Tradičně to vždy byly ženy, kdo po narození dítěte zůstával doma a na plný úvazek pečoval o rodinu i domácnost. Poslední dobou se ale situace začíná měnit a mužů, kteří míří na rodičovskou dovolenou, postupně přibývá.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Novopečených tatínků, kteří vymění roli živitele rodiny za muže v domácnosti, je v současnosti v Česku na tisíce. Pokud se právě rozhodujete, kdo z vás „naskočí“ do nikdy nekončícího kolotoče dětského žvatlání, výměny plenek a zkoumání kvality dětské stravy, pak je tento článek určený přesně pro vás.

Rodina na prvním místě

Každý muž vnímá roli otce jinak. Někteří cítí nesmírnou zodpovědnost za právě narozené dítě a celou rodinu, které chtějí dopřát jen to nejlepší. Z toho důvodu pak často vloží veškeré úsilí a nasazení do práce a rodina si jich užije leda tak o víkendu. Vedle toho existuje i opačný typ mužů.

Tedy tací, kteří na rodičovskou chtějí nastoupit třeba už jen proto, že vědí, že si to s miminkem doma užijí víc než kdokoli jiný. Počet tatínků pečujících o dítě přitom v posledních letech stoupá. „Mužů, kteří čerpají rodičovský příspěvek, je v současnosti kolem 5 %. V průměru přitom rodičovskou pobírá necelých 6 tisíc mužů, žen je pak kolem 270 tisíc,“ uvádí Ondřej Wysoglad, ředitel personální agentury Adecco ČR.

Ve většině případů je nicméně důvodem odchodu otce na rodičovskou dovolenou fakt, že má žena vyšší plat. Ekonomické podmínky rodiny jsou tak při rozhodování, kdo bude o dítě pečovat, těmi nejzásadnějšími. Jedním z dalších důvodů odchodu otce na rodičovskou pak bývá i to, že má možnost pracovat z domova.

Muži častěji podnikají a pokud svůj podnik zvládají vést z domu, nevidí žádný problém v nastoupení na rodičovskou dovolenou. Nehledě na to, že jim v takovém případě vedle sociální dávky zůstává i příjem z podnikání. Společně s pracující manželkou tak mají dva plnohodnotné příjmy, což je pro rodinu s právě narozeným dítětem velmi příjemné,“ říká Wysoglad.

V krajním případě potom muž nastupuje na rodičovskou dovolenou z toho důvodu, že se matka o své dítě nedokáže dlouhodobě postarat. Ať už kvůli těžké nemoci nebo jen proto, že se o dítě starat nechce a vzdává se práva na péči o něj.

Někdy může jít i o případy matek, které jsou drogově závislé nebo se potýkají se závislostí na alkoholu, tudíž se o svého potomka nedokážou postarat, případně je jim péče o něj soudem zakázána. Takové matky často odchází od své rodiny a na výchovu dítěte zůstává otec sám.

Rodičovská dovolená 2017 - vše, co potřebujete vědět

Ve městě je tatínků na plný úvazek víc

Dobám, kdy si na vás sousedé ukazovali prstem, pokud doma s dítětem zůstal tatínek, už dávno odzvonilo a mnoha rodinám nyní svoboda volby může usnadnit život.

„Trend tatínků na rodičovské je nejvíc patrný ve větších městech, kde může mít žena leckdy lepší finanční podmínky pro práci nežli muž,“ uvádí ředitel Adecco ČR a dodává, že častěji se jedná o středoškolsky a vysokoškolsky vzdělané muže, kteří pracují na specializovaných pozicích. U mužů s nižším vzděláním odchod na rodičovskou dovolenou už tak běžný není.

Táta na mateřské: Jaké to má výhody a co je nevýhodou?

Muž v roli ženy? Ujasněte si pravidla

Pokud zvažujete, že doma s dítětem zůstane tatínek, měli byste si sednout ke stolu a probrat pár základních bodů. Skutečně se vám finančně vyplatí, když rodičovskou bude pobírat váš muž?

Dokáže plnohodnotně zastat mateřskou roli a převzít na sebe veškeré povinnosti? Nebojte se také zvážit, zda péče o dítě nebude pro vašeho partnera moc velké sousto. Neznamená to, že ho podceňujete. Jen uvažujete, jestli by se dokázal vzdát role živitele, pokud na ni byl odjakživa zvyklý, a převzít jiný druh zodpovědnosti – starost o dítě.

Zkušené maminky přitom potvrdí, že nejde jen o to čas od času dítěti vyměnit plenku a dát ho spát. Muž na rodičovské musí zastat i další povinnosti jako třeba žehlení, praní, uklízení, nákupy nebo vaření. Zvládnout uvařit oběd, přitom nakrmit dítě, vyvenčit psa a dojít na nákup je občas i pro ženu, která má skvěle zvládnutý time management, vcelku náročné. Je tedy důležité tento zásadní krok pečlivě zvážit.

Do školky ve dvou letech, plavání na základce. Jaké další novinky čekají děti od září?

Na rodičovský příspěvek má muž stejný nárok jako žena

Pakliže po porodu zastane péči o dítě otec, má na rodičovské dovolené stejné podmínky jako matka. V obou případech stačí zaměstnavatele požádat o rodičovskou dovolenou a on ji ze zákona musí povolit. Jak vysvětluje ředitel Adecco ČR:

„Otec může čerpat rodičovskou dovolenou již od narození dítěte, a to až do čtyř let jeho věku. Po dobu prvních tří let čerpání rodičovské, což je standardní délka, kterou si rodiče zpravidla vybírají, je přitom chráněn před vyhazovem.“ Po návratu do práce pak tatínek sice nemá ze zákona nárok na své původní místo, měl by být ale zařazen na pozici, která odpovídá druhu a náplni práce vymezené v jeho pracovní smlouvě.

Důležité je také vědět, že rodičovskou dovolenou nemusíte čerpat v celku. Pokud zaměstnanec nastoupí do práce např. v době, kdy jsou dítěti dva roky, může pak kdykoli do jeho čtyř let o příspěvek požádat znovu.

Výše rodičovského příspěvku je přitom zákonem vyměřená pro všechny stejně. Jde o částku 220 tisíc korun, kterou si může rodič rozložit nejdéle do čtyř let věku dítěte. Na počátku letošního roku navíc vláda přišla s novinkou, díky níž se rodiče mohou rozhodnout, jakým způsobem svůj rodičovský příspěvek vyčerpají.

Je na nich, jakou výši i délku čerpání si zvolí, navíc vše můžou přizpůsobit aktuální situaci. Maximální výše příspěvku je nyní stanovena na 11 500 korun, což odpovídá zhruba dvěma letům na rodičovské,“ vysvětluje Wysoglad.

Rychlost čerpání rodičovské dovolené si však nemohou zvolit rodiče, kteří pracují jako OSVČ a neplatí si nemocenské pojištění.

Osoby samostatně výdělečné činné, které si neplatí nemocenské pojištění, nemají ze zákona nárok ani na čerpání mateřského příspěvku. V tomto případě bude rodič pobírat rodičovský příspěvek hned po porodu dítěte ve čtyřleté variantě. Do 9. měsíce věku dítěte bude dostávat 7 600 korun a pak 3 800 korun měsíčně, a to až do čtyř let věku dítěte. Pakliže si nemocenskou platí, vzniká mu standardní nárok na mateřskou dovolenou a může si vybrat i rychlost čerpání rodičovské,“ dodává ředitel Adecco ČR.

Klasicky má na rodičovský příspěvek rodič nárok až po skončení peněžité pomoci v mateřství. V případě, že rodič na mateřskou dovolenou nárok neměl, dostane rodičovský příspěvek hned po narození dítěte.

Navýšení přídavků na dítě i rodičovského příspěvku. Co dalšího schválila vláda?

Tápete, kdo je vhodnější? Řešením může být péče tzv. „na střídačku“

Rodičovskou dovolenou mohou rodiče čerpat různými způsoby. „Ve většině případů zůstává s dítětem jen jeden z rodičů. Jak matka, tak i otec se ovšem mohou na rodičovské dovolené prostřídat,“ říká Ondřej Wysoglad.

Za této situace pak platí stejná pravidla jako u klasické rodičovské, kterou po celou dobu pobírá jeden člen rodiny, tedy že sociální příspěvek náleží vždy jen jednomu z vás. Pokud se chcete prostřídat, musíte o této situaci nejdříve informovat svého zaměstnavatele.

Ze strany rodiče, který chce v péči o dítě „vystřídat“, pak stačí na Úřadu práce podat žádost o ukončení rodičovské, a to poslední den v měsíci, než znovu nastoupí do práce. V tentýž den se o příspěvek přihlásí druhý rodič dítěte.

Video: Jak vychovávají matky a jak otcové

Zapojte táty do péče o dítě. Co nejdřív
Čas strávený s dětmi? Není důležitá kvantita, ale kvalita
Co by měl každý otec předat ve výchově svému synovi? Sebevědomí i úctu
Témata: Mateřská a rodičovská dovolená, Rodina a vy, tatínek, Rodičovský příspěvek, MEŠ, Čas, Stejné pravidlo, Celá doba, Vysoký plat, Čerpání, Poslední den, První místo, Žehlení, Původní místo, Příspěvek, Poslední rok, Sousedé, Adecco ČR, Pojištění, Pracující, Vláďa, Novopečený tatínek, Peněžitá pomoc, Personální agentura, Celá rodina