Maminka.czTěhotenství

Těhotenská bříška jako oslava života? Podívejte se, jak jsou krásná!

Veronika Zenklová 19.  5.  2021
Oslavit těhotenství, krásu ženského těla, poděkovat zázraku přírody, že umožní vzniknout novému životu, a uchovat si vzpomínky na toto období. To lze nejrůznějšími způsoby. Vybrali jsme pro vás ty nejpříjemnější z nich.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ať už se rozhodnete uchovat si vzpomínky na těhotenství jakýmkoliv způsobem, jedno je jisté. Musíte se během toho cítit příjemně a uvolněně. Nejde totiž už jen o vás, ale hlavně o vaše miminko. Zapomeňte proto na strojené těhotenské focení. Užijte si mléčnou lázeň, bylinkovou koupel nebo třeba malování na bříško.

VIDEO: Které vitamíny potřebujete v těhotenství?

Malování na bříško

Malování na bříško neboli bellypaint může být buď součástí vašeho předporodního rituálu, nebo si můžete bříško zdobit během celého těhotenství. Je to pak i způsob komunikace a napojování se na miminko. Když se povede, vypadá navíc opravdu roztomile!

Focení v mléčné vodě

Chcete si nechat zvěčnit bříško, ale ateliérové fotky těhotných žen v negližé vám přijdou nevkusné nebo se na ně prostě necítíte? Vyzkoušejte focení ve spojení s přírodou a mléčnou symbolikou. 

Smíchejte půl hrnku jedlé sody, 15–20 kapek esenciálního levandulového oleje, 1 a ½ hrnku sušeného mléka a užijte si koupel pro bohyně! Když vás u toho někdo zvěční, tím lépe.

Témata: Těhotenství, Galerie, Fotografie, svátek, příroda, oslava, nevkus, Vzpomínka, Krásná, Živo, Milk, Nový život, Bell, Bříško, Krása, Nejrůznější způsob, Ženské tělo, Focení, Perth