Těhotenský deník Anety: Je rozdíl mezi prvním a druhým těhotenstvím?

K. 23. 2. 2015 21:42
Článek docela zajímavý, ale je v něm dost chyb. Divím se, že to redakce pustí...
peta 25. 2. 2015 12:02
A komu ty chyby vadí? Jde tu o příběh a o jeho přínos pro další. Mě se článek moc líbí a děkuji mamince Anetě za jeho sdílení
Vojta 16. 4. 2015 11:21
Hlavni je informacni hodnota, ale trochu korekce by to sneslo.
martinka 12. 4. 2015 20:57
Dobrý den mam takový problém jsem ve 4 měsíci a chtěla bych poradit když nechci rodit spontánním a chtěla bych jen císařem šlo by to jako nebo musím rodit spodadnim spolkem mam docela s toho strach a nejraci bych chtěla císařem může mi někdo poradit jak to mám udělat at muzu cisarem
jj 12. 4. 2015 21:39
Dobrý den, není možné si říct, že chcete rodit císařem. To by takhle rodila každá druhá maminka. Snad všechny jsme před porodem měly strach, ale musíte myslet na to, že je to to nejlepší pro miminko a přece hlavně o něj jde. Být Vámi, tak porod předem neřeším a až to přijde, tak na nějaké velké strachování nebudete mít čas. Hlavní je celou dobu myslet na miminko..A i když jsem měla dlouhý a docela náročný porod, tak bych tu chvíli, kdy jsem poprvé uviděla malého za nic nevyměnila. .
Petra 13. 4. 2015 01:01
Věřim, že máte strach, ale až to přijde, tak na strach zapomenete
Pavlína 13. 4. 2015 13:53
Já jsem se porodu také hodně bála, takže jsem si o něm dost četla, ale nečtěte recenze na internetu. Čtěte odborné články z odborných zdrojů. Zkuste si promluvit s nějakou porodní asistentkou nebo psycholožkou. Pro miminko je to vážně to nejlepší. Získá průchodem pohlavními cestami imunitu- někde jsem to četla. Ohledně porodu nic netrvá věčně. Dá se to přežít. Mě pomohla v průběhu porodu teplá sprcha na záda za přítomnosti manžela. V průběhu kontrakcí chodit- urychlí to porod.Ležení to zpomaluje a víc se vnímá bolest.
jita07 13. 4. 2015 20:15
Dobrý den Marti, já jsem chtěla rodit přirozeně a nakonec jsem rodila akutním císařem. Jinak to bohužel nešlo. Ale začala jsem rodit normálně a dá se to zvládnout. Císař je celkem rizikový, je to velká operace, já jsem měla celkovou narkózu a komplikace kvůli intubaci, den jsem strávila na ARO a nepodařilo se mi kojit, neboť jsme byly s dcerou obě hotové, i přesto, že byla úplně donošená a žádné jiné komplikace jsem neměla. Přirozený porod je podle mě daleko lepší, kamarádka se mnou byla na pokoji a byla hned v den porodu fit, zatímco já jsem se plazila kolem zdi a nemohla jsem se skoro pohnout... Tak to ještě zvažte, ať si nezvolíte tu horší variantu. Když se nedá nic dělat, je to jiné, ale když máte možnost výběru, tak já bych do císaře dobrovolně nešla ani za nic Hodně štěstí!
Petra 13. 4. 2015 00:59
Dobrý večer, oba kluky jsem rodila císařem. I když se lékaři u obou porodů snažili o "přirozený průběh"(oba porody byly vyvolávaný), pokaždé to dospělo k tomu, že mi kontrakce na konec opět zastavovali a jelo se na sál. Byla jsem po každé tak unavena, z těch všemožných příprav k porodu, že jsem ve finále dobrovolně rezignovala a chtěla císaře. Každopádně mě to poté nijak neomezovalo a mohla jsem normálně fungovat .
Kačí 13. 4. 2015 20:00
krasne napsane, uplne jsem to zhltla. Jsemmted 38+3, tak jsem zvedava, kdy a jak to prijde
10