Maminka.czTěhotenství

„Těhotenství je nejkrásnější období v životě ženy“ - haha!

Martina Machová 17.  3.  2013
„Těhotenství je nejkrásnější období v životě ženy“ - haha!
Těhotná žena je krásná bohyně prožívající to nejúžasnější období v životě. Bude-li ona úchvatná osoba navíc poctivě kojit, bude štíhlá, jako proutek a její božská mateřská aura promění i toho největšího partnera-lumpa v krotkého beránka. Vy si snad dovolíte nesouhlasit?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Možná k vám byl osud nanejvýše laskavý a do vínku jste po svých předcích dostala cenné dary: během těhotenství jste přibrala pouhých 8 kg, zato energie jste měla za dva, vlasy se vám leskly jako zlato, pleť byla jako samet, nehty se nelámaly a končetiny jste měla na konci těhotenství tenké jako srnka. I chutě k vám byly laskavé; vášnivě s vámi zmítal pouze extrémní apetit na ovoce, zeleninu a obilné klíčky, nevolno vám bylo jen jednou, a pozor, kojení vám bez diety schramstlo 4 kila z původní váhy. A aby toho požehnání nebylo málo, děťátko první půlrok života prospalo a vaše mateřství udělalo z novopečeného otce opravdového chlapa – spolehlivého, starostlivého, vyrovnaného, věrného s rozložitým ramenem na vyplakání a obrovským milujícím srdcem. Jenže takový je pouze ideál…

UDRŽTE SI PŘEHLED: Rodičovská dovolená 2014 – vše, co potřebujete vědět

Mateřství je samozřejmě nádherné a unikátní – ale je to i balíček plný překvapení, v některých situacích si po jeho otevření připadáme, jako když pánbůh řekl „Apríííl”.

Těhotenství je nejkrásnější období v životě ženy

Jednoho dne se probudíte, strčíte hlavu do záchodové mísy a vyndáte ji za 3 měsíce (budete-li mít štěstí). Ba co víc, svět smrdí! Ano, smrdí lednice, nedaleká školní jídelna, smrdí i kvalitní káva. Uplyne několik měsíců a začne se vám pohybovat vzdouvající bříško, někdy je to milé, půvabné a vzrušující, jindy vám kopance pod žebra nedají usnout. Ač patříte mezi milovnice kvalitní literatury a filmů, najednou vás dojímají i reklamy na prací prášek. Máte-li smysl pro humor a nadsázku, jistě těhotenství prohlásíte za krásné.

Těhotná žena je krásná

Přeci jí neřeknete, že vypadá jako hroch! A nejen že míváme hroší břich, ale také hroší končetiny, které mnohým z nás ke konci těhotenství vydatně natékají. Některé „vyvolené” mívají i hroší kůži – pupínky tam, kde nikdy nebývaly. Po světě samozřejmě pobíhají i těhotné krasavice s bujnou hřívou, ještě bujnějším poprsím a maličkým bříškem, ty však pánbůh do světa jisto jistě vysílá proto, aby okolí jihlo, ženy těhotněly a mýty se zachovaly. Navíc má pánbůh pravděpodobně smlouvu s mnoha médii, kterým tyto krasavice posílá, aby na nás provokativně zhlížely z časopisů a reklam.

Při kojení zhubnete

Opět záludná past! Údajně se prý během kojení nemusíme příliš omezovat v jídle a stejně bez větší námahy pozvolna ztratíme zbylá přebytečná kila – „haha“.
Ale ano, sem tam se nějaká taková šťastná maminka objeví, ale kolik jich je?! Osobně znám pouze jednu dámu, která prokazatelně zhubnula výhradně díky spontánní laktační dietě, my ostatní jsme si musely svou váhu a křivky poctivě vysportovat.

Vaše mateřství ho zklidní

I opravdový bouřlivák a flamendr se v době vašeho očekávání na nějaký čas zklidní. Budete-li mít opravdu štěstí, vydrží mu to i několik měsíců po porodu. Praxe však ukazuje, že dlouhodobá změna je spíše výjimkou, než pravidlem. Brala jste si bouřliváka? Raději počítejte s tím, že bouřlivákem zůstane, hrany se možná malinko obrousí, ale ubere-li na četnosti „bouření”, nárazově přidá na jeho intenzitě. Zkrátka vždy bude cítit potřebu uniknout z vlaku, do kterého nastoupil. Jak často a jakým způsobem bude vystupovat, obvykle určí další pokračování či vývoj vašeho vztahu.

Témata: Těhotenství, školní jídelna, Krasavice, Přebytečná kila, Prací prášek, Vzdouvající bříško, Období, Jídelna, Život žen, Život, Zen, Nejkrásnější období, První půlrok, SRNKA, Živo, Nejkrásnější, NEJ, Život ženy