Maminka.czTěhotenství

Těhotná a sexy? Dělejte toto a budete se cítit přitažlivá i s obřím břichem!

Simona Procházková 7.  8.  2019
Připadáte si ošklivá, neohrabaná, neupravená a absolutně nepřitažlivá? Stop! I nastávající maminka může být nebezpečně krásná. Zde je několik šikovných tipů, které vám pomůžou zlepšit náladu, zvednou sebevědomí a ukážou, že se i s bříškem můžete cítit smyslně.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Čekám třetí dítě a víte, co je zvláštní? Vždycky, když jsem těhotná, cítím se úplně nejpřitažlivější. Partner dokonce tvrdí, že mu pokaždé s rostoucím bříškem připadám bezkonkurenčně sexy. Přiznávám, že miluji svoje nové křivky, líbí se mi, jak se týden po týdnu mění tvar těla, nikdy jindy jsem nezažila tak intenzivní pocit ženskosti. Cítím se jako žena s velkým „Ž“, dokonce i přes občasné nevolnosti, přibývání na váze, akné na čele a bolesti zad. Jistě, těhotenství má spoustu „vedlejších účinků“, ze kterých my, nastávající maminky, zrovna dvakrát nadšené nejsme a na náladě nepřidají (špatná pleť, strie, otoky…), navzdory tomu si svůj „jiný stav“ užívám. I ve chvíli, kdy se ráno probudím a zjistím, že jsem přibrala další dvě kila, ztratily se mi kotníky, potřetí za hodinu běžím na toaletu a ve skříni už nemám žádné kalhoty, do kterých bych se bez problémů nacpala. Myslím si, že všechno je v hlavě. To, jak si sama ve své mysli nastavíte priority, dokáže ovlivnit, zda si to krásné období očekávání potomka vychutnáte, nebo ho zkrátka jen nějak „přežijete,“ je přesvědčena (za pár týdnů již trojnásobná) maminka Martina (38).

Vaše tělo maká pro vás!

„Když jsem zjistila, že jsem konečně těhotná (na miminko jsme čekali dlouhé čtyři roky), hned na začátku jsem si slíbila, že přijmu s radostí a pokorou veškeré změny, které se s mým tělem odehrají. Budu milovat svůj obří pupík, díky hormonům věčně mastné a splihlé vlasy, velký zadek, celulitidu na stehnech i nateklé nohy. Moje tělo přeci odvádí obrovský kus práce a jen díky němu budu moci držet v náručí milovaný uzlíček, tak se na něj nebudu zlobit kvůli nějakým „nedostatkům“ na kráse. Přibrala jsem 25 kilo a víte co? Pořád jsem se cítila nádherně a hrdě ukazovala bříško i o dvě čísla větší prsa v upnutých topech,“ usmívá se Petra (33), maminka půlročního syna Danečka. Takže až vás zase jednou přepadne pocit, že těhotenství je děs a hrůza a devastuje všechno, co vám na sobě připadá hezké a atraktivní, přestaňte fňukat a stěžovat si, zkuste na to jít jinak. Třeba takhle.

Nejen obří pupík! Co ještě na těle v těhotenství pořádně nabobtná?

Pozor na to, co říkáte!

Hlídejte si a dobře rozmýšlejte, co vyslovíte. Nepodceňujte se, nenazývejte sama sebe tlusťochem, hrochem nebo slonicí, jak kolem sebe tak často slýcháme. Podobná hodnocení vám určitě nepomůžou k tomu, abyste se cítila lépe. Místo toho se naučte říkat prostě jenom „ano, roste mi břicho,“ nebo ještě lépe „podívejte se, jak už mi úžasně vyskočil pupík, drobeček se má k světu a hezky přibírá.“ Pozitivní přístup pomůže snadněji překonat veškeré změny, které se s vaším tělem dějí a mohou vás zaskočit. Neobalujete se přeci tukem, roste ve vás děťátko a potřebuje prostor!

Klepněte pro větší obrázek

Nepřestávejte s tím, co vás baví!

Těhotenství je dobou těšení a očekávání, občas může být ale náročné. Zpříjemněte si ho obyčejnými, malými radostmi, které pomůžou, abyste se cítila krásně a příjemně, navzdory možným nepříjemnostem typu bolesti hlavy nebo ranní nevolnosti. Pokud to jen trochu jde, pokračujte se vším, co vás baví a těší. Choďte na procházky, plavat, objednejte se na pedikúru nebo pořiďte novou rudou rtěnku.

Hýčkejte se

Rozmazlujte se a udělejte si čas jen sama pro sebe. Aspoň chvilku každý den. Při čem se cítíte dobře? Každé ženě pomůže k pocitu klidu a pohody něco jiného. Můžete zajít ke kosmetičce, dopřát si krátký odpolední spánek, pochutnat si na melounu, umýt a vyfoukat vlasy, obléknout krajkové sexy prádélko, i když ho pod šaty nikdo neuvidí, pustit romantický film a udělat si při něm manikúru. Jsou záležitosti, které na průběhu těhotenství změnit nedokážete, spoustu věcí ale ovlivnit nebo vylepšit zvládnete. Dělejte zkrátka cokoli, co vám pomůže cítit se lépe a atraktivněji.

Vanu a barvení vlasů až po porodu. Čeho se ještě bojíme v těhotenství?

Kupte si něco sexy

Vyrazte do obchodů a porozhlédněte se po nějakém novém odvážném kousku do šatníku. Kdo říká, že s pupíkem nemůžete nosit svůdnou noční košilku, sexy lodičky nebo podvazky? Možná vás překvapí, že i mateřské podprsenky se už vyrábějí v atraktivním módním designu, takže kromě toho, že jsou funkční a udrží „bující“ poprsí na svém místě, navíc nádherně vypadají. Partner z vás nebude moci odtrhnout oči a vaše sebevědomí vyletí do výšin! Budete pro něj možná ještě smyslnější než kdy dříve.

Klepněte pro větší obrázek

Věnujte se partnerovi

Nenechte se příliš pohltit přípravami na mateřskou roli a nezanedbávejte svého muže. Nastávající tatínek potřebuje váš zájem a pozornost. A ano, i fyzický kontakt. Držte se za ruce, objímejte a mazlete, pokud vám to zdravotní stav dovoluje, nerezignujte na sexuální život. Udržujte zkrátka vzájemnou blízkost a intimitu mezi vámi. Domluvte si rande a zajděte na večeři, naplánujte výlet nebo návštěvu přátel. A hlavně, mluvte spolu. Je pochopitelné, že nová životní etapa může přinášet řadu strachů a pocitů nejistoty, takže je potřeba o nich na rovinu hovořit, nebát se svěřit, případně jeden druhého uklidnit.

Klepněte pro větší obrázek

Promluvte si se svým lékařem

Nejste si jistá, zda je všechno v pořádku? Nerozumíte všemu, co se s vámi děje? Máte obavy o zdraví miminka? Tápete, co je pro vás a vaše dítě bezpečné a co může být naopak nebezpečné? Nelovte informace na internetu ani nespoléhejte na názor kamarádek, ale obraťte se na svého gynekologa. Rád vám ve všem poradí a probere s vámi veškeré vaše případné obavy a nejasnosti. Bez obalu si s ním můžete popovídat i o případných změnách v intimním životě, žádné téma není tabu.

Jak zvládnout s bříškem horké léto? Pomůže zábal, správné prádlo, hořčík a lehký jídelníček

Buďte odvážná

Pryč je naštěstí doba, kdy se veškerý těhotenský šatník skládal z neforemné mikiny, partnerova trička velikosti XL a volných kalhot neurčitého střihu. Dnešní maminky si mohou vybírat z nepřeberné nabídky toho nejpestřejšího mateřského oblečení. Bez problémů běžně seženete modely přesně podle vašeho přání. Rozhodně se nemusíte vzdávat přiléhavých triček a sexy šatů s výstřihem ani úzkých džín a minisukní. Namítnete, že si to nemůžete dovolit? Ale můžete! Nebojte se a pořiďte pár sexy kousků, ve kterých vám bude fajn a budete se cítit žádoucí. Klidě vystavte na odiv velký pupík a odvážně odhalte dekolt (upřímně, kdy jindy bude zase tak „nadupaný“ jako právě před porodem a při kojení). Těhotenství přece není nic nemravného, tak se jím pochlubte!

Porod je hustej, svěřila se Aneta Krejčíková. Proč si do porodnice vzala rtěnku?
Témata: Zdraví, Těhotenství, Sexy, Tipy a rady v těhotenství, Nezapomínejte na sebe, Bříško, Internet, Miki, Krejčíková, Tělo, Maminka, Hovor, Odiv, Skříň, Dekolt, Hroch, Hodnocení, Pupík, Sebevědomí, Ženskost, Tlusťoch, Blízkost, Břicho, Velké břicho, Zdraví na Heureka.cz