[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Nejlepší pro tento typ přípravy jsou kuřecí prsíčka s kůží. Pokud je neseženete, můžete pořídit celé kuře a rozporcovat jej. Jak na to, jsme si už v Menutovce ukazovali.
Kuřecí prsíčka s kůží si nejprve nakořeňte podle chuti. Stranu s kůží posypte kořením a solí, na stranu bez kůže můžete klidně použít i marinádu, prsíčka se z této strany budou smažit kratší dobu, tak nehrozí připálení.
Marinádu jsme už také v Menutovce připravovali. Troubu nastavte na 150 stupňů. Rozehřejte pánev s troškou oleje a začněte prsíčka smažit kůží dolů zhruba na polovinu výkonu plotýnky.
Po šesti minutách obraťte a nechte další 4 minuty opékat z druhé strany. Poté celou pánev vložte do rozehřáté trouby a nechte dopékat 13–16 minut podle velikosti prsíček. Než je rozkrojíte, nechte ještě 4 minuty odpočívat.