Maminka.czKrása a styl

Tereza Maxová: České ženy by si měly více věřit a nechat se hýčkat

Michaela Čentešová 24.  4.  2017
S modelkou a trojnásobnou maminkou Terezou Maxovou (45) jsme si povídaly (nejen) o kosmetice. O tom, co jí nesmí chybět v kosmetické taštičce, jakou radu jí dala maminka, a také nám prozradila, jak si dobíjí baterky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jako trojnásobná maminka vypadáte skvěle. Bez jakých zkrášlovadel se neobejdete?

Nejlepším kosmetickým rituálem je spánek. Hned potom slunce, dovolená a přímořský vzduch. Kosmetické produkty jsou pro mě jen doplňkem, kterým se dají občas tyhle věci nahradit. Slunce samoopalovacím krémem a make-upem, moře slanou koupelí a dovolenou si člověk může částečně připomenout relaxační masáží.

Prozradíte, co máte v kosmetické taštičce?

Mám tam základní věci k nalíčení – řasenku, tmavohnědou tužku na oči, bronzit, kompaktní pudr a také lesk na rty. A ještě mi tam nechybí brufen na bolest hlavy a tygří mast.

Ženy často s věkem mění své kosmetické návyky, jste na tom stejně?

Moc ne. Jen čím jsem starší, tím je to dražší… Ani ne tak samotná kosmetika, jako spíše celková péče. Naštěstí je ale stáří milosrdné, s postupujícím věkem člověk hůř vidí, a tak si ráno v zrcadle připadám furt dobře.

Video: Tereza Maxová: Nejvíc miluju sednout si k televizi a dát si kafe a bublaninu



Existuje něco, co si dnes vyčítáte, že jste v mládí své pleti prováděla?

Já si nic nevyčítám. Vždycky jsem zastávala názor, že čím méně, tím lépe. Navíc jsem přesvědčená, že velkou roli v tom, jak vypadáte, sehrávají geny. A na ty já si nemůžu stěžovat.

Dostala jste v mládí od maminky nějakou kosmetickou radu?

Řekla mi, že méně je více a že důležité je být v pohodě.

Vy sama máte sedmiletou dceru. Vštěpujete jí už nyní nějaké kosmetické zásady?

V sedmi letech je to brzy. A tak jí nevštěpuji nic, tedy kromě základní hygieny, jako je čištění zubů a pravidelná koupel.

Nedávno jste se stala tváří značky Astrid. Proč jste si vybrala právě ji?

To naopak já jsem ráda, že si oni mě vybrali ke spolupráci. Astrid je mojí srdeční záležitostí. Dodneška si vybavuji vůni prázdnin a opalovacího krému, kterým nás mamča mazala na pískovně v Suchdole nad Lužnicí.

Prozradíte, jaký produkt máte od této značky nejraději?

Kromě opalovacích krémů mám ráda micelární vodu a také zpevňující hydratační krém, který ocením hlavně při cestování. Mám ráda produkty, které jsou kvalitní a za rozumnou cenu.

Teď na jaře se všude mluví o detoxu a očistných dietách. Jak jste na tom v tomto ohledu vy?

Co já si všech těch detoxů a diet užila… Dneska se držím hesla: Všeho s mírou. Jíme zdravě, ale přiznám se, že někdy potřebuji sladké a skleničku červeného vína, aby v rodině zavládla harmonie.

Tereza Maxová: Málokterá žena si vyslechla tolik ošklivého jako já


Žijete s rodinou střídavě v Monaku a v Česku. Je podle vás nějaký rozdíl v tom, jak se ženy v těchto zemích o sebe starají?

Před deseti lety v tom byl markantní rozdíl. V Monaku chodily maminky na dětská hřiště v podpatcích a byly silně nalíčené. Na ulicích člověk jen těžko hledal tvář, která by na sobě neměla nějakou plastickou úpravu.

Dneska tu ale žije hodně mladých rodin z různých koutů světa, podpatky vystřídaly tenisky a plastické úpravy ustupují a nahrazují je jemnější kosmetické úpravy.

Kvůli práci modelky jste procestovala svět a jak se říká, v každé zemi mají ženy svůj osobitý styl. Který je vám osobně nejbližší?

V každé zemi se můžete něčím inspirovat. Italky mají střídmý strohý a elegantní styl, Francouzky mají vrozený šarm, skandinávské ženy zase přirozený zdravý vzhled a Brazilkám nechybí smyslnost.

České holky jsou zase do nepohody a krev a mlíko… Nicméně, člověk by neměl slepě něco kopírovat, ale měl by si najít a zachovat svůj vlastní osobitý styl.

Je něco, v čem by se české ženy měly učit od cizinek?

Měly by si více věřit a nechat se hýčkat.

Co je pro vás osobně největším kosmetickým odvazem?

Asi nalepení falešných řas.

Jaro přímo vybízí k pořízení nové vůně. Máte vy sama nějakou oblíbenou?

Mám ráda vůně od Byredo.

Vlastina Kounická Svátková: Mateřství mi zachránilo život
MÍLA (49 let): Gynekolog mě odbyl, že jsem v menopauze, ale já byla těhotná
Sex v těhotenství: Kdy ho raději vynechat a jaké jsou nejlepší polohy?
Témata: Video, Slavní rodiče, Krása a styl, Tereza Maxová, Max, Srdeční záležitost, Celková péče, Stáří, Lesk, Zástava, Základní věc, Bublání, Harmonie, Brufen, Postupující věk, Trojnásobná maminka, Osobitý styl, Pudr, Elegantní styl, Astrid, Samoopalovací krém, Zen, České ženy, Vlastina, Krev a mlíko