Maminka.czChování a vztahy

TEST: Čím je pro vás láska?

Barbora Šťastná 6.  9.  2015
Co vás napadne, když pozorujete neznámý zamilovaný pár? Myšlenky, které se vám automaticky vynoří v hlavě, o vás prozradí víc, než tušíte.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Seznam kapitol
1. Test
2. Vyhodnocení

Nejvíce A - Láska je pro vás zrcadlo 

Plusy: Nic vás nevzrušuje víc než vidět, jak moc pro toho druhého znamenáte. „Neexistuje láska, jen důkazy lásky.“ Tento citát Jeana Cocteaua by mohl být vaším heslem. Od milované bytosti očekáváte opravdu hodně a užíváte si, když vás hýčká a rozmazluje. Jste hrdinkou nebo hrdinou svého vlastního filmu. Láska je pro vás také něco jako soutěžní disciplína. Stále se s tím druhým poměřujete a hlídáte si, abyste ve vztahu nebyli za troubu, který si nechá všechno líbit.

Minusy: Nestojí náhodou za vší tou potřebou obdivu vaše vlastní nejistota? Co když důvodem vaší hry na obletovanou princeznu nebo prince je ve skutečnosti potřeba neustále se ujišťovat, že ten druhý o vás doopravdy stojí? Co dělat? Přestaňte se strachovat a neustále si hlídat „poměr sil“. Akceptujte, že abyste mohli být lepším partnerem, musíte umět bezstarostně dávat i brát. 

Nejvíce B - Láska je pro vás dar 

Plusy: Nejraději jste tím, kdo dává. Osobě, kterou milujete, se snažíte snést modré z nebe. Bez váhání rozdáváte lásku, svůj čas, energii i hmotné statky, nic pro vás není příliš. Vaše představa vztahu je pozitivní a velmi uklidňující. Jste pracovití a pro svou rodinu děláte opravdu hodně.

Minusy: Zapomínáte na sebe, na své vlastní ambice a touhy. Zdánlivě na tom není nic špatného, z dlouhodobého hlediska to ale může vést k frustraci. A co když se vaše milovaná bytost jednoho dne ukáže jako nevděčník, který si vašeho sebeobětování neváží? Nebudete pak mít sklon jí vyčítat: „Co všechno jsem pro tebe udělal(a)!“ Co dělat? Naučte se být trochu sobečtější a myslet také na sebe. Potřebujete stejnou míru pozornosti, lásky a péče jako kdokoli jiný. A nezapomeňte, že lásku toho druhého si nemůžete zasloužit, i kdybyste se přetrhli. Musíte ji dostat jako dar. 

Nejvíce C - Láska je pro vás plamen

Plusy: V lásce se s vámi nelze nudit. Vaše vztahy jsou jako horská dráha, nebojíte se výšek ani propadů, někdy dokonce krize sami vyvoláváte, abyste vzrušení udrželi na maximu. Hádky, rozchody, žárlivost a nebezpečí rozněcují vaše city. Nebojíte se ničeho, abyste získali milovanou bytost. Děsí vás jedině poklid, každodenní rutina, jistota a vlažnost citů.

Minusy: Máte idealizovanou představu lásky a tak vysoké nároky, že jen stěží nacházíte někoho, kdo by je splňoval. Jste ochotni všechno dát v sázku z nicotných důvodů. A když je předmětem vaší vášně „obyčejný“ smrtelník, vždycky se ve vašich očích nakonec dopustí nejhoršího hříchu: průměrnosti. Co dělat? Vraťte se zpátky na zem a smiřte se s tím, že každá minuta vašeho života nemusí být nutně vzrušující. Přestaňte konečně utíkat před skutečností. 
 

Témata: Láska a vztahy, Chování a vztahy, Testy a kvízy, Časopis Moje psychologie, Ženich, Křivoklát, Test, Milenka, Ženatý, Disciplína, Dívka, Citát, Vagón, Vaš, Nevěsta, Horská dráha, Múza, Ženatý muž, Láska