Maminka.czTestujeme s dětmi

Testovali jsme autosedačku s airbagem Maxi Cosi. Podívejte se, jak to dopadlo

Markéta Novák Matějková 23.  4.  2018
V redakci jsme měli možnost otestovat první autosedačku na trhu, která má zabudovaný airbag a je vhodná pro děti od čtyř měsíců do čtyř let.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Právě její dlouhodobé využití nás zaujalo na první pohled, a tak jsme se rozhodli, že ji vyzkoušíme na dětech různého věku – od miminka až po batole. Do autosedačky jsme tak posadili čtyřměsíční a sedmiměsíční holčičku, téměř ročního chlapečka a dvouletou holčičku. A musíme říct, že se skvěle přizpůsobila.

Výhoda č. 1 – otočná autosedačka o 360 °

Za sebe jako matku tří dětí bych určitě vyzvihla další z předností této autosedačky, a tou je možnost jejího otočení až o 360 stupňů. Kdo má děti, tak ví, jak je občas složité je do autosedačky připoutat. Zvláště když se nejedná o autosedačku s isofixem a musí se poutat pásy. To se občas může proměnit v hotové peklo, kdy je rodič zpocený a dítě sebou mele. To se vám u Maxi-Cosi AxissFix Air nestane, protože si dítko jednoduše natočíte k sobě a bez problémů ho do autosedačky připoutáte.

Výhoda č. 2 – airbagy

Jak již bylo řečeno, autosedačka je opatřena airbagy, které jsou umístěny v obou ramenních chráničích pásu a při nárazu se nafouknou chladným vzduchem  tak, aby se zafixovaly hlava a krk při nárazu.

Jak nám bylo vysvětleno výrobcem, technologie airbagů Maxi-Cosi® snižuje sílu na obratle krku dítěte a dosahuje o 55 % větší bezpečnosti, což vede k tomu, že děti přepravované v autosedačce s airbagy budou bezpečněji chráněny než děti ve standardních autosedačkách.

Jak vybrat autosedačku a na co si dát pozor

Výhoda č. 3 – tři autosedačky v jedné

I přes prvotní počáteční investici, která se mnohým rodičům může zdát vysoká, se investice do autosedačky podle našich propočtů vyplatí. A to z toho důvodu, že běžně by za dobu používání od narození do čtyř let potřebovali tři různé velikosti autosedaček, z nichž průměrně jedna stojí okolo pěti tisíc korun. Takto rodič zaplatí sice jednorázově vyšší cenu, ale zase s dlouhodobým výhledem využití. To, že navíc investuje do bezpečnosti, ani  nepočítáme...

Za nás palec nahoru

Autosedačka nás v redakci nadchla. Ocenili jsme nejen bezpečnost, ale také snadnou manipulaci a široké využití. Skvělá je možnost vozit dítě delší dobu proti směru jízdu, což kromě "vajíčka" nejde téměř v žádné větší autosedačce.

Jediné minus bychom dali za to, že se nedá využít hned od narození, ale zhruba až od čtyř měsíců, protože je určena dětem od 61 cm.

Podívejte se na video, jak se v autosedačce líbilo dětem a jak s její manipulací byli spokojení rodiče.

Maxi Cosi AxissFix Air

  • od 4 měsíců do 4 let
  • od 9 do 18 kg
  • od 61 do 105 cm
  • dítě lze přepravovat proti směru jízdy (pro lepší ochranu hlavy a krku) od 4 měsíců do 2 let (cca od 61 do 87 cm)
  • po směru jízdy lze dítě přepravovat od 15 měsíců do 4 let (cca od 76 do 105 cm)
  • revoluční systém ISOFIX pro snadné a bezpečné připevnění autosedačky bez použití bezpečnostních pásů
  • splňuje velmi přísné požadavky bezpečnostní normy i-Size (R129)
  • opěrka hlavy ze speciálního materiálu, který absorbuje náraz
  • 5bodový bezpečnostní pás umožňuje rychlé a bezpečné připoutání dítěte
  • protiskluzové chrániče pásů
  • systém Top Tether, díky kterému lze autosedačku připevnit také prostřednictvím třetího kotvicího bodu
  • A.S.B. systém (automatický bezpečnostní pás)
  • indikátor správného připevnění autosedačky pomocí systému ISOFIX a Top Tether
  • vyrobeno v Evropě
Nová autosedačka Maxi-Cosi s vestavěnými airbagy je až o 55 % bezpečnější
Jak vybrat správnou autosedačku?
Dítě je na světě

Jak vybrat správnou autosedačku?

Testovali jsme hračky. Které u našich dětí bodují?

 

Témata: Video, Testujeme s dětmi, auto, Max, Standa, První pohled, Vesta, Dlouhá doba, Cos, Autosedačka, Roční chlapec, Snadná manipulace, Spokojený rodič, Investice, Široké využití, Rodiče, Připoutání, Vysoká cena, Top Tether, Chránič, Dobrá ochrana, IsoFixem, Evropa, Dvouletá holčička, Bezpečnostní norma

Video