Těstoviny v hlavní roli - snadné na přípravu, dětmi milované

Odmalička patří k jejich favoritům. Těstoviny děti zkrátka zbožňují a vám mohou pomoci dostat do jejich bříšek i to, co jinak odmítají. Vždyť rajčata s těstovinami v jedno splývají…

Linguine s rajčátky a prosciuttem

Porce:4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut

400 g linguine
20 cherry rajčátek
100 g prosciutta cruda
2 stroužky česneku, oloupané a rozmáčknuté nožem
2 snítky čerstvé bazalky
olivový olej

Linguine uvaříme podle návodu na obalu na skus. Zatímco se vaří těstoviny, nakrájíme prosciutto na menší proužky a rajčátka rozkrojíme na polovinu. V silnostěnné pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje a osmažíme na něm česnek a prosciutto.

Česnek vyjmeme a dáme stranou. Vhodíme rajčátka, promícháme a ihned sundáme z plotny. Dochutíme solí a pepřem. Těstoviny rozdělíme na talíře, přidáme prosciutto a rajčátka, posypeme lístky bazalky a podáváme s najemno strouhaným parmazánem.

Tip: Nemáte-li k dispozici prosciutto, použijte kvalitní libovou anglickou slaninu a uberte olej. Výbornou chuť těstovinám dodají také sušená rajčata. Pokud jste milovníky oliv, můžete přidat i ty.

Těstoviny se zeleninou

Porce: 4
Příprava:10 minu
Vaření:10 minut

400 g penne
250 g brokolice, rozdělené na růžičky
1 červená paprika, nakrájená na proužky
10 hnědých oliv, rozkrojených na čtvrtky
2 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na plátky
2 snítky bazalky
olivový olej

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Brokolici vložíme do horké vody a vaříme 3 minuty, podle velikosti růžiček, přecedíme a přelijeme ledovou vodou. V pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm opéct česnek dozlatova. Přidáme růžičky brokolice, papriku a prohřejeme. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a promícháme s hotovými těstovinami. Rozdělíme jednotlivé porce na talíře a posypeme olivami a bazalkou.

Tip:Česnek smažte opatrně, aby se nespálil a nezhořkl.

Salát s parmskou šunkou a rukolou

Porce: 4
Příprava:10 minut
Vaření:8 minut

400 g penne nebo jiných krátkých těstovin
100 g parmské šunky
1/2 svazku nebo sáčku rukoly
100 g sýra feta
olivový olej

Těstoviny uvaříme na skus a necháme vychladnout. Šunku nakrájíme na nudličky, rukolu podle potřeby propláchneme vodou, sýr rozdrobíme do misky. Hotové těstoviny v salátové míse smícháme se šunkou a rukolou. Rozdělíme na jednotlivé porce, které posypeme fetou a zakápneme olivovým olejem. Podle

Tip:Šunku lze před přidáním k těstovinám zprudka nasucho osmažit. Pokud dětem rukola nechutná, můžete místo ní použít například polníček, který není tak chuťově výrazný.

Lasagne

Porce:4
Příprava:20 minut
Pečení: 60 minut

1 balení lasagní
600 g mletého hovězího masa
300 g mletého vepřového masa
2–3 stroužky česneku, rozmačkaného
600 g sterilovaných rajčat nebo hotová rajčatová omáčka
2 hrsti směsi bylinek (oregano, bazalka, tymián)
50 g strouhaného parmazánu

V nepřilnavé pánvi nasucho opečeme česnek dozlatova. Přidáme oba druhy masa a smažíme přibližně 5 minut. Jakmile je maso propečené, vmícháme rajčata, bylinky a podle chuti pepř a sůl. Dno zapékací misky potřeme olivovým olejem a vyložíme plátky lasagní. Na ně dáme vrstvu masové směsi a posypeme trochou parmazánu. Pokračujeme v dalších vrstvách, až zakončíme plátkem lasagní a sýrem. Pečeme zhruba 60 minut při teplotě 180 °C.

Tip: Pokud máte rádi olivy, přidejte jejich kolečka zároveň s bylinkami do masové směsi. Některé druhy lasagní se musejí před použitím spařit vroucí osolenou vodou, jinak by zůstaly i při pečení tvrdé.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

S radostí zařídíte hodně praktického pro svou nebo rodičovskou domácnost. Dopoledne byste se měly skrze Slunce chovat aktivně a…
Maminka na Facebooku



Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci