reklama

Těstoviny v hlavní roli - snadné na přípravu, dětmi milované

Odmalička patří k jejich favoritům. Těstoviny děti zkrátka zbožňují a vám mohou pomoci dostat do jejich bříšek i to, co jinak odmítají. Vždyť rajčata s těstovinami v jedno splývají…

Linguine s rajčátky a prosciuttem

Porce:4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut

400 g linguine
20 cherry rajčátek
100 g prosciutta cruda
2 stroužky česneku, oloupané a rozmáčknuté nožem
2 snítky čerstvé bazalky
olivový olej

Linguine uvaříme podle návodu na obalu na skus. Zatímco se vaří těstoviny, nakrájíme prosciutto na menší proužky a rajčátka rozkrojíme na polovinu. V silnostěnné pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje a osmažíme na něm česnek a prosciutto.

Česnek vyjmeme a dáme stranou. Vhodíme rajčátka, promícháme a ihned sundáme z plotny. Dochutíme solí a pepřem. Těstoviny rozdělíme na talíře, přidáme prosciutto a rajčátka, posypeme lístky bazalky a podáváme s najemno strouhaným parmazánem.

Tip: Nemáte-li k dispozici prosciutto, použijte kvalitní libovou anglickou slaninu a uberte olej. Výbornou chuť těstovinám dodají také sušená rajčata. Pokud jste milovníky oliv, můžete přidat i ty.

Těstoviny se zeleninou

Porce: 4
Příprava:10 minu
Vaření:10 minut

400 g penne
250 g brokolice, rozdělené na růžičky
1 červená paprika, nakrájená na proužky
10 hnědých oliv, rozkrojených na čtvrtky
2 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na plátky
2 snítky bazalky
olivový olej

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Brokolici vložíme do horké vody a vaříme 3 minuty, podle velikosti růžiček, přecedíme a přelijeme ledovou vodou. V pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm opéct česnek dozlatova. Přidáme růžičky brokolice, papriku a prohřejeme. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a promícháme s hotovými těstovinami. Rozdělíme jednotlivé porce na talíře a posypeme olivami a bazalkou.

Tip:Česnek smažte opatrně, aby se nespálil a nezhořkl.

Salát s parmskou šunkou a rukolou

Porce: 4
Příprava:10 minut
Vaření:8 minut

400 g penne nebo jiných krátkých těstovin
100 g parmské šunky
1/2 svazku nebo sáčku rukoly
100 g sýra feta
olivový olej

Těstoviny uvaříme na skus a necháme vychladnout. Šunku nakrájíme na nudličky, rukolu podle potřeby propláchneme vodou, sýr rozdrobíme do misky. Hotové těstoviny v salátové míse smícháme se šunkou a rukolou. Rozdělíme na jednotlivé porce, které posypeme fetou a zakápneme olivovým olejem. Podle

Tip:Šunku lze před přidáním k těstovinám zprudka nasucho osmažit. Pokud dětem rukola nechutná, můžete místo ní použít například polníček, který není tak chuťově výrazný.

Lasagne

Porce:4
Příprava:20 minut
Pečení: 60 minut

1 balení lasagní
600 g mletého hovězího masa
300 g mletého vepřového masa
2–3 stroužky česneku, rozmačkaného
600 g sterilovaných rajčat nebo hotová rajčatová omáčka
2 hrsti směsi bylinek (oregano, bazalka, tymián)
50 g strouhaného parmazánu

V nepřilnavé pánvi nasucho opečeme česnek dozlatova. Přidáme oba druhy masa a smažíme přibližně 5 minut. Jakmile je maso propečené, vmícháme rajčata, bylinky a podle chuti pepř a sůl. Dno zapékací misky potřeme olivovým olejem a vyložíme plátky lasagní. Na ně dáme vrstvu masové směsi a posypeme trochou parmazánu. Pokračujeme v dalších vrstvách, až zakončíme plátkem lasagní a sýrem. Pečeme zhruba 60 minut při teplotě 180 °C.

Tip: Pokud máte rádi olivy, přidejte jejich kolečka zároveň s bylinkami do masové směsi. Některé druhy lasagní se musejí před použitím spařit vroucí osolenou vodou, jinak by zůstaly i při pečení tvrdé.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

reklama
Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Vaše vytoužená meta už je tak blízko, že téměř nejste schopná myslet na nic jiného. Pro vaše blízké je velmi těžké s vámi komunikovat,…
Maminka na Facebooku


reklama

Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci


reklama