Maminka.czTestujeme s dětmi

Testujeme s dětmi: Česká kosmetika Linteo Baby překvapila kvalitou i cenou

Markéta Novák Matějková 24.  10.  2019
Jednou z prvních starostí při péči o miminko je výběr vhodné kosmetiky. Pokožka miminka je totiž velmi citlivá, je dokonce pětkrát tenčí než nás dospělých, a proto bychom si měli pečlivě vybírat, co děťátku budeme nanášet na kůži. A jak dopadla česká prémiová značka Linteo Baby?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Rodiče společně se svými dětmi vyzkoušeli sadu produktů Linteo Baby, která obsahuje tělové mléko, mycí mléko a šampón, ochranný krém a také vlhčené ubrousky a přebalovací podložky. A jak byli s výrobky této české firmy spokojení?

Jemná vůně pro děti i nastávající maminky

Jako první jsme otestovali kosmetiku, a to Bio mycí mléko a šampón, tělové mléko a ochranný krém na pokožku v oblasti plenek. Všechny tři produkty obsahují certifikovaný extrakt z Bio měsíčku lékařského.

Všechny testující maminky se shodly, že je jim příjemná vůně, která je velmi jemná. Mycí mléko obsahuje přírodní oleje, které krásně navodí uvolnění a nezbytné zklidnění před spánkem. Mléko je navíc šetrné k očím, což je u dětí naprosto nezbytné. Mycí mléko a šampón obsahují kokosový olej a mléčná konzistence se dobře nanáší na celou pokožku miminka. Testující nám potvrdili, že stačí používat malé množství, protože dostatečně pění.

Hydratační tělové mléko zase obsahuje přírodní oleje z mandlí a meruněk, které společně s bambuckým máslem vyživují pokožku, takže není vysušená. To nám potvrdila i maminka Silvie, která ocenila  i to, že se mléko dobře roztírá a rychle se vstřebává do pokožky.

Oba výrobky jsou vhodné pro používání i v těhotenství a po porodu s cílem sjednotit vůni maminky i dítěte.

Nezbytné na cesty: Krém na opruzeniny, vlhčené ubrousky i přebalovací podložky

Ochranný krém na pokožku v oblasti v plenek obsahuje mimo jiné i včelí vosk, olej z mandlí, kokosový olej a bambucké máslo, které nechávají pokožku dýchat, ale přitom brání vlhkosti. Krém používaly děti s látkovými i jednorázovými plenkami a u žádného z nich se neobjevily opruzeniny. Krém testující používali ve spojení s vlhčenými ubrousky Pure and Fresh. Ty obsahují jemné mléko a výtažky z aloe vera, neobsahují parabeny a jsou bez použití alkoholu a dermatologicky testované. Rodiče ocenili praktický uzávěr, díky kterému se ubrousky dobře vytahují a zároveň nehrozí vyschnutí jejich obsahu.

U přebalovacích podložek se rodiče shodli, že je nejčastěji využívají na cestování, protože součástí podložky je spodní nepropustná vrstva proti prosáknutí, takže i když se během přebalování stane nehoda, vůbec to nevadí. Podložky mají  rovněž potvrzení Státního zdravotního ústavu, který garantuje kvalitu a bezpečnost tohoto výrobku.

Výrobky Linteo Baby všechny potěšily svou vysokou kvalitou. Oceňujeme, že se jedná o českou značku, a přestože její výrobky jsou na vysoké úrovni, je stále cenově velmi příznivá.

Co o produktech Linteo Baby řekli rodiče?

Maminka Karolína

"Kosmetika Linteo Baby je moc příjemná, krásně voní a navíc neobsahuje škodlivé látky. Dosud jsem znala pouze vlhčené ubrousky a o jiných výrobcích jsem neměla zdání. Byli jsem se synem rádi, že jsme měli možnost kosmetiku otestovat a místo v naší domácnosti si našlo mycí mléko i šampón. Pokožka je po něm krásně vláčná a ochranný krém se dobře roztírá. Vřele doporučuji českou a cenově dostupnou kosmetiku."

Maminka Silvie

"Linteo ubrousky máme na střídačku a jsem s nimi moc spokojená. Ani poslední kusy v balení nejsou přehnaně mokré, vůně je decentní a nedráždí pokožku ani při častějším použití. Navíc se ve větším balení dají koupit za příznivou cenu. Koupelová sada je voňavá a krásně pění, což oceňuji při synových lumpárnách ve vodě. Nestalo se mi, že by měl podrážděné oči. Potom již stačí jen použít tělové mléko po koupání, kde je znát kokosový olej. Se všemi produkty jsem velmi spokojená."

Maminka Lucie

"Z testovaných produktů značky Linteo bych určitě pro své miminko zvolila tělové mléko a ochranný krém na pokožku v oblasti plenek. Dobře se vstřebává, nemastí a pokožka je po nanesení jemná."

Maminka Katarina

"S kosmetikou Linteo Baby jsem velmi spokojena – příjemná konzistence i vůně usnadňují každodenní péči o miminko. A přebalovací podložka díky své pevnosti vydrží i "boj" při přebalovaní."

Maminka Petra

"Linteo Baby výrobky máme velmi oblíbené, vlhčené ubrousky jsou pro miminko příjemné na pokožku a hlavně jsou opravdu vlhčené, takže není z pokožky problém odstranit žádné zašpinění. Tělový krém má příjemnou vůni a snadno se dítěti roztírá po kůži. Produkty Linteo jsou u nás oblíbené, protože obsahují přírodní složky."

Maminka Tereza

"Výrobky od Linteo Baby používáme pro dcerku už od narození. Oceňuji, že krém i šampon příjemně lehce voní, mají lehkou texturu a zároveň obsahují přírodní bio složky, které jsou šetrné k pokožce miminka. Praktické přebalovací podložky Linteo využíváme hlavně na cestování. Jsou opravdu velmi savé a přitom jemné na dotek. Tuto značku mohu jen doporučit."

Maminka Denisa

"Z dětské řady Linteo Baby jsme si se Šimonem (6 týdnů) nejvíce oblíbili mycí mléko a šampon, který každodenně využíváme při koupání. Příjemně pění a moc hezky voní. Díky zklidňujícím přísadám se Šimonovi koupání zalíbilo hned od první chvíle při mytí nepláče a z koupání se stal náš společný rituál.

Mycí mléko a šampon kombinujeme s tělovým mlékem, které se jednoduše roztírá a hlavně nezanechává na pokožce "olejový film" a není pak složité miminko obléknout do pyžamka tak, jak jsem se s tím setkala u jiných přípravků.
Tělové mléko jsem s oblibou začala používat po sprše i já, protože jeho jemná vůně mě opravdu nadchla. V prvních týdnech, kdy Šimon opravdu jen papá a kaká, hojně využíváme přebalovací podložky, vlhčené ubrousky a ochranný krém na citlivou pokožku v oblasti plenek.

Podložky mají praktický rozměr (nejsou příliš velké ani malé, prostě akorát na přebalovací pult) a také dostatečnou savost, stane-li se malá nehoda a Šimon se stačí počůrat dřív, než dostane plenku. Samozřejmostí je na dotek jemná horní vrstva. To samé platí i pro vlhčené ubrousky, které jsou navíc dostatečně navlhčené, že očištění zadečku není žádný problém. A jako bonus opět velmi příjemná vůně.

Kromě toho, že ochranný krém skvěle pomáhá proti opruzeninám a zarudnutí zadečku, které jsou při tak frekventovaném vyměšování u Šimona časté, pro mě jako maminku má krém jasnou výhodu – nezanechává na prstu, kterým zadeček mažu, bílý povlak, který se u některých konkurenčních produktů poměrně těžko smývá a ulpívá na celém prstu i nehtu.

S produkty Lineto Baby jsem maximálně spokojená, jako další plus hodnotím, že se jedná o český produkt, a značnou výhodou je i příznivá cena, což určitě ocení všechny maminky pobírající rodičovský příspěvek."

Témata: Video, Miminko, Batole, Kojenec, Testujeme s dětmi, Kosmetika, Maminka Petra, Vlhčený ubrousek, Podložka, Simone, Ubrousek, Vůně, Maminka, Lumpárna, Krém na opruzeniny, Pult, Pevnost, Silvie, Savo, Čéška, Státní zdravotní ústav, Linet, Češka, Kos, KOKO