Maminka.czTestujeme s dětmi

Testujeme s dětmi: Fotokniha jako skvělý dárek pro babičku

Radka Wallerová 5.  8.  2020
Tohle rozhodně můžeme doporučit. Nechte si udělat fotoknihu přes web Mimibazar našeho vydavatelství - ať už jako vlastní archiv vzpomínek nebo jako povedený dárek s fotkami vnoučat, jako to udělala editorka webu Maminka.cz.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Už párkrát jsem uvažovala o tom, že z našich rodinných fotek udělám fotoknihu. Ale vždycky mi to přišlo složité, za přemrštěnou cenu a navíc trochu nevkusné. Teď jsem se konečně odhodlala díky službě Vyvolej to.

Výsledek? Skvělý dárek pro moji mámu, která nepoužívá sociální sítě a stěžovala si, že má málo fotek vnoučat. Navíc to je úplně jednoduché, takže jsem tady rozhodně neobjednávala naposledy.

Více o spolupráci služby Vyvolej to s Mimibazarem jsme psali ZDE.

S rodinou docela hodně cestujeme a samozřejmě fotíme – jak na výletech po Brdech, tak někde u moře nebo když procházíme ulice vzdálených měst. Sami pro sebe si fotky archivujeme v počítači a zveřejňujeme je na sociálních sítích. Jedněm prarodičům je pošleme a oni si z nich rodinnou kroniku vyrobí sami. Teď má konečně fotky z našich cest i moje máma, pro kterou jsem objednala fotoknihu z našich letošních jarních prázdnin v Maroku.

Vytvořit fotoknihu nikdy nebylo jednodušší

Jak na to? Na webu https://mimibazar.vyvolej.to/ jsem jako možnost zvolila fotoknihu s kartonovými deskami a lehkými listy. Rozhodla jsem se pro tu o rozměrech 20x20 centimetrů s pevnými deskami s obrázkem na titulní straně. Za skvělou považují možnost zvolit si způsob, jakým bude fotka graficky zpracována – titulku samozřejmě můžete mít s textem nebo bez něj.

Také na vnitřních stránkách knihy si můžete rovněž volit grafickou úpravu strany a rozložení fotek. Jen na vás je, zda je doplníte kratšími nebo delšími popisky či zda třeba naopak zvolíte fotku přes celou stránku.

Rozměr fotoknihy je 17×17 cm nebo 20×20 cm, počet stran je 20 až 120 – podle toho, kolik fotek chcete v knize mít.

Za pár dní kniha dorazila

Já jsem to střídala, přišlo mi to nejpůsobivější. Také jsem se rozhodla přidat několik stran k pevně navolenému počtu, protože jsem chtěla knihu o více stránkách – bylo to jednoduché a intuitivní jako celé vkládání fotek. Můžete použít jak ty, které máte u sebe v počítači či v mobilu, tak třeba fotky z Facebooku či Instagramu.

Program vás sám upozorní, pokud má fotka například malé rozlišení a nevypadala by dobře.Ty z Instagramu tak bohužel vesměs do fotiknihy neprošly. 

Vyrazte na rodinný výlet vlakem. Kam se vydat a proč je to lepší než jet autem?

Pak už stačilo jen objednat, zaplatit a za pár dní kniha dorazila. Naprostá spokojenost. Příště už ji nechám poslat rovnou k babičce, dneska nejdříve dorazila k nám domů, abychom se na ni mohli s dětmi také podívat. Syn i dcera už teď sami sypou z rukávu náměty, o čem bude ta naše příští. A v plánu je i plakát s fotkami z Instagramu, který si pověsíme doma.

Mimochodem, kromě fotoknihy, kterou jsem si vybrala já, nabízí na straně Mimibazar s Vyvolej to také fotoalbum s pevnými deskami, ideální například na fotky ze svatby či jiné rodinné události.

Radka Wallerová, editorka Maminka.cz

RETRO: U Mácháče, v Tatrách nebo u Balatonu – to byly dovolené za socialismu!
Tohle potřebujete! Velký průvodce s tipy na cestování po Česku s dětmi
Témata: Instagram, Testujeme s dětmi, Cestování, Babička, Maminka cestuje, Prázdniny, Testovací klub, Moře, Tipy redakce, Dárek, Vyzkoušeli jsme, nevkus, Průzkum trhu, Léto s tebou, Maroko, Web, Vnouče, Wall, Skvělý dárek, Fotka, Brdy, Kniha, Facebook, Radka Wallerová, Foto, Tipy na dárky na Heureka.cz

Video