Maminka.czTestujeme s dětmi

Testujeme s dětmi: Hrdina Tlapkové patroly, který děti učí písmena

redakce 15.  11.  2018
Tlapková patrola je mezi předškoláky hodně oblíbená, a tak když děti uviděly hračku v podobě psa Marshalla, hned o ni měly velký zájem. Postava ze seriálu je učí poznávat tvary písmen a jejich výslovnost včetně poznávání hlásek ve slovech a větách. Jak se jim Písmenková hostina od firmy Vtech líbila?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Interaktivní výuková hračka zaujala děti na první pohled, a to nejen předškoláky, ale i ty, kteří už do školy chodí a umí alespoň trochu číst. Všechny ostatní učí poznávat písmena, jejich výslovnost v abecedě i použití ve větě. Díky ní se děti mohou naučit také poznávat barvy, počítat, Marshall také trénuje jejich paměť i postřeh. Hračka určená dětem od tří let výše zvládá více než 500 slov a větných spojení.

"Interaktivní pejsek Marshall je vhodný dárek nejen pro děti, které milují seriál Tlapková patrola," soudí Míša, matka dvou dětí. Pejsek zaujal jak její čtyřletou dceru, která má právě "písmenkové" období, tak roční holčičku, které se líbí vkládání kostiček do bříška a poslouchání veselých melodií.
 
Matka dívek na hračce ocenila příjemně namluvený Marshallův hlas – ten si pochvalovalo více testujících rodin, možnost dvou variant hlasitosti a především celkem čtyři funkce hračky, které dítě dokáží zaujmout na delší dobu.
 
 

"Do jaké míry pejsek dokáže naučit děti písmenka, zatím nedokážu říct, ale to, že si dcerka pejska zamilovala na první pohled a chtěla s ním spát v posteli, mluví za vše," míní Míša. 

Marshall probudil zájem o písmena

Nadšení vzbudila hračka i v rodině se třemi syny. "Kluci se při rozbalování hračky málem poprali.  Pejsek Marshall z Tlapkové patroly je jejich momentální hrdina. Hračka zabavila jak téměř tříletého syna, kterého nejvíce baví vkládání kostiček do tlamičky pejska, tak jeho o dva roky staršího brášku, který dosud o písmenka nejevil zájem, což se teď změnilo," popsala Markéta, jejich matka. 

Pětiletého chlapce ze všeho nejvíc bavilo hledání kostiček s písmenky, k čemuž ho Marshall vybízí. Hračka zaujala také jejich kamaráda, prvňáčka Huga, který si díky ní procvičoval abecedu. 

Testujeme s dětmi: Jak rodinám vyhovovaly látkové plenky

Hračka bavila i dalšího testujícího, čtyřletého Maxíka – písmenka sice ještě neumí, ale díky obrázkům na kostičkách je začal zvládat. Navíc když k němu přišel kamarád František na návštěvu se svým Marshallem, předháněli se, kdo toho umí víc.

"Za mě jde o ideální interaktivní hračku, která hravou formou rozvíjí dětské znalosti. Zatím to synovi sice moc nejde, ale nevzdávám se, a když vidím progres, mám z toho velkou radost. Už se naučil několik písmenek, navíc trávíme čas spolu a to je asi to nejcennější," hodnotila hračku Maxíkova maminka. 

Baví je to a učí se něco nového

Také čtyřletý František se s hračkou hned skamarádil. "Oceňuji nápovědu formou barevného rozlišení a obrázků na kostičkách. Hlavně díky tomu František písmenka poznává, baví ho to a nevzdává se. Zpočátku si musel osvojit vkládání a vytahování písmenek, při kterém je nutné vyvinout větší tlak, ale i na to si zvykl a rozhodně to dnes nepředstavuje žádnou překážku při hře. Zábavné je přepínání programů. S pejskem si procvičuje abecedu i sedmiletá Maruška, která chodí do první třídy," popsala zkušenosti jejich matka. 

Rodičovství je hodně náročná disciplína. Podívejte se, jaké úsměvné i šílené situace přináší

Vkládání kostiček do tlamy pejska procvičuje jemnou motoriku, ale může chvíli trvat, než mladší děti objeví potřebný grif. Což nutně nevadí, o to větší to může být zábava. Nevýhodou je spíše to, že občas malé děti to tlamičky strčí nějaký drobný předmět, který se hůře vyndavá. Ale nikdo z testujících to neoznačil za velký problém. Naopak, ve všech rodinách hodnotili hračku vyloženě kladně – k hraní s ní rozhodně potomky nemusel nikdo nutit. 

 
 

 

Témata: Předškolák, Testujeme s dětmi, Hračky pro děti, Vánoce, Testovací klub, tlapková patrola, Vánoce 2018, Malé dítě, Starý bráška, Tříletý syn, Dlouhá doba, Písmenko, Kostička, František, Mladé dítě, Pat, Míša, Písmeno, První třída, Maxíka, Děti, Rozbalování, Hračky, První pohled, Drobný předmět, Hračky na Heureka.cz