Maminka.czTestujeme s dětmi

Testujeme s dětmi: Jak funguje isofixová základna, na kterou dáte i korbičku

Markéta Novák Matějková 27.  5.  2019
Tentokrát jsme v redakci zavítali do nové prodejny Malvík Family v pražských Jinočanech, abychom se blíže seznámili s absolutní novinkou na trhu autosedaček, a to isofixovou základnou Maxi Cosi 3WayFix Family, na kterou lze umístit nejen vajíčko a pokračovací autosedačku od Maxi-Cosi, ale také autokorbičku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Každý rodič si uvědomuje, jak je bezpečnost při cestování s dítětem důležitá a nevyplatí se ji podceňovat. Toho si jsou vědomi také  výrobci autosedaček, kteří se neustále snaží své produkty inovovat a posouvat v bezpečnosti a promyšlenosti ještě dál. Typickým příkladem je firma Maxi-Cosi, která nyní uvedla na trh novinku, která splňuje požadavky na tu nejbezpečnější přepravu malých dětí autem.

Konkrétně se jedná o isofixovou základu 3Way Fix Family, která poskytuje jednoduché, ale přitom nejbezpečnější ukotvení pro autokorbičku Jade i-Size a korbičky Pebble Pro i-Size a Pearl Pro i-Size. Díky tomuto řešení tak máte vystaráno od narození miminka až do jeho čtyř let věku.

Isofixovou základnu jsme zkoušeli jak v prodejně v připravené autosedačce, tak také v autě a musíme uznat, že instalace byla opravdu snadná. Obecně patřím k lidem, kteří neradi čtou manuály (i když je to potřeba), ale tady vše bylo intuitivní a opravdu mi stačilo se jen zběžně seznámit se zapojením a vše jsem byla schopna nainstalovat bez pomoci na první pokus.

Produkty Maxi-Cosi znám velmi dobře, tak si troufám říct, že mají snadnou instalaci a manipulace s nimi je jednoduchá, tudíž se se mi ještě nikdy nestalo, že bych s něčím zápasila. Isofixová základna vám navíc poskytne vizuální a zvukové potvrzení, pokud je připojení bezpečné. Díky tomu se vám nestane, že byste autosedačky nainstalovali špatně.

Testujeme s dětmi: Kočárek, který uveze dvě děti a zabere minimum místa

Autokorbička  naprosto skvělá záležitost

Už si ani nepamatuji, kolikrát jsem si říkala, jak by bylo skvělé dát do auta jednoduše korbičku, ve které mi spí dítě, aniž bych ho musela budit. Ano, již dříve byly na trhu korbičky do auta, ovšem doposud žádná z nich nenabízela připoutání pomocí isofixu.

Autokorbička Jade i-Size od Maxi Cosi je první schválenou autokorbičkou, ve které mohou děti cestovat a spát vleže. Jedná se o klasickou korbičku, kterou připevníte klasicky na podvozek kočárku, ovšem s důležitou vychytávkou, a tou jsou zabudované popruhy na bezpečné připoutání miminka. Díky tomu nemusíte své miminko budit  a přendávat do autosedačky, ale jednoduše jej s celou korbičkou přesunete do auta.

Je třeba zdůraznit, že autokorbička je vyrobena z materiálu, který je běžně používán na výrobu autosedaček. Jade je vhodná od narození do 9 kg dítěte nebo 70 cm jeho délky. Hlavová část autokorbičky je polstrovaná, takže děťátko je tak opravdu v bezpečí.

"Novorozenci potřebují co nejvíce spát v nejlepší možné pozici. To je důvod, proč firma Maxi-Cosi vynalezla první schválenou autokorbičku R129: Jade. Díky své 180 ° ploché spánkové poloze mohou děti cestovat a spát delší dobu v nejzdravější poloze v bezpečí. S Jade mají rodiče své dítě při dlouhých rodinných výletech a při každodenních činnostech v bezpečí a bez probouzení," uvádí k autokorbičce její výrobce a my mu musíme dát za pravdu, že tohle je opravdu k nazaplacení.

Autosedačky Pebble Pro i-Size a Pearl Pro i-Size

Je však jasné, že bez autosedačky se dříve nebo později neobejdete. Ale můžete být v klidu, na stejnou isofixovou základnu jednoduše nacvaknete nejen autokorbičku, ale i další autosedačky vhodné pro děti od narození až do jejich čtyř let nebo výšky 105 cm.

Vajíčko Pebble Pro i -Size je kompatibilní se všemi kočárky Maxi Cosi a Quinny, ale i s ostatním kočárky na trhu. Má dvě výškově nastavitelné polohy, snadné nastavení pásů a navíc je vhodné také pro cestování  letadle. Tříbodový bezpečnostní pás umožňuje rychlé a bezpečné připoutání dítěte. Součástí autosedačky je ergonomická opěrka hlavy a novorozenecká vložka. Praktická je také zabudovaná stříška proti sluníčku.

Jakmile dítě odrostle Pebble Pro i- Size, což je zhruba okolo jednoho roku, nebo do výšky 75 cm, nastává čas přesedlat na Pearl Pro i-Size, která vám vydrží klidně další tři roky. Pearl Pro i-Size poskytuje optimální použití s jednoduchými bezpečnostními pásy, velmi snadné přepínání z protisměru do směru jízdy s možností polohování v obou směrech.

Novinka z dílny Maxi-Cosi nás opravdu příjemně překvapila svou inovací a tím, jak je promyšlená do posledního detailu. Myslíme si, že něco takového na trhu chybělo a že Maxi-Cosi jen ukazuje směr, jakým se bude bezpečnost při cestování s dětmi v budoucnu ubírat.

Témata: Video, Miminko, Testujeme s dětmi, Autosedačky, Vajíčko, Základna, IsoFixu, Probouzení, Maxi Cosi, IsoFix, Instalace, Vynález, Cos, ISO, Jak, Základ, Autosedačka, Jinočany, Připoutání, Autosedačky na Heureka.cz