Maminka.czTestujeme s dětmi

Testujeme s dětmi: Jak se jim líbily školní sešity Oxford?

redakce 25.  9.  2018
Mezi školními sešity jsou velké rozdíly v kvalitě. A také v tom, jak se líbí dětem. Obojí je přitom důležité. My jsme pro vás otestovali sešity Oxford. Jak jsou s nimi školáci, studenti a rodiče spokojení? Co jim vyhovuje a co případně nikoliv? Podívejte se na naše video.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Čím vším vás štvou sešity do školy? My bychom věděli: Musí se obalit, ale obaly na nich pak občas stejně moc nedrží, ohýbají se jim rohy, jsou nudné nebo mají desky s infantilními obrázky. O sešitech Oxford, které prošly zátěžovým testováním v několika rodinách se školáky, to ale neplatí.

Protože mají pevné desky, zaoblené rohy a nezdobené obaly v několika barvách, takže dítě snadno rozliší, co na který předmět bude používat. "Červený bude na matematiku, žlutý na výtvarku," vysvětlila devítiletá Laura, jejíž matka si pochvalovala bytelnost sešitů. 

Spokojená byla i šestiletá prvňačka Maruška – sešity ji nadchly hlavně barvami, zatímco maminku pevností – i šestnáctiletá studentka Alžběta. Ta měla jen dvě drobné připomínky – uvítala by tlumenější barvy a také by sešity nemusely být lesklé, protože jsou na nich vidět otisky prstů. 

Tady salát nehrozí! 

Sešity testovali i dva bratři z druhého stupně základní školy. Jejich matka Irena tuhle značku sama používá jako zápisník do práce. " A čím jsou děti starší, tím častěji jim je pořídím i na některé předměty do školy. Hlavně na ty, u kterých se pak ze zápisků i učí, třeba na dějepis. Klasické sešity, které jsem občas kupovala v hypermarketech za velmi výhodnou cenu, často nevydrží (ani zabalené) prvních pár týdnů, aniž by se nepomačkaly, nevytrhly z vazby a nezačaly ztrácet listy a vůbec tak salátovatět," shrnula zkušenost, kterou má nejeden rodič. 

Skvělou volbou jsou podle ní především tam, kde mohou děti ve vyšších ročnících pokračovat v zápisech z ročníku předchozího – pak se investice do přece jen trochu dražších sešitů vyplatí dvojnásob. Tím spíš, že mají jednoduché barevné obaly bez různých animovaných figurek, takže se neomrzí. 

Testujeme s dětmi: Jak dopadl bublifuk, který slibuje vážně velké bubliny?
Kdy pustit školáka poprvé samotného do školy? Ve druhé třídě už to zvládne
Témata: Školák, Testujeme s dětmi, Základní škola, Testovací klub, Dějepis, Dítě starý, Obal, Školní sešit, Oxford, Investice, Jak, Zápisník, Rodiče, Skvělá volba, Připomínky, První pár, Druhý stupeň, Maruška, Sešit, Alžběta, Výhodná cena