Maminka.czTestujeme s dětmi

Testujeme s dětmi: Magnetická stavebnice Magna-Tiles zabaví i méně zručné děti

Markéta Novák Matějková 25.  11.  2019
Pokud se už poohlížíte po vánočních dárcích a hledáte inspiraci na stavebnici pro předškolní děti, máme pro vás tip na magnetickou stavebnici Magna-Tiles z prodejny pro rozvoj dětí Kidtown.cz. Jak stavebnice vypadá a pro koho je vhodná?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Stavebnice Magna -Tiles, která  je určena dětem od tří let a nese podtitul souhra matematiky, vědy a kreativity, získala celou řadu ocenění, například jako nejlepší vzdělávací hračka podporující inženýrské myšlení.

Magnetické stavebnice rozvíjejí dětskou fantazii, jelikož se z nich dá postavit prakticky cokoliv. Díky různým geometrickým tvarům děti jednoduše pochopí matematické zákonitosti a naučí se jednotlivé tvary vzájemně kombinovat.

Líbí se nám, že tuto magnetickou stavebnici si zamilují jak děti, které mají stavění takzvaně v krvi a jsou trpělivé, tak i ty méně zručné, které mají obvykle se stavěním trošku problém. K tomu, aby vytvořily zajímavé stavby, totiž nepotřebují žádné další pomůcky. Pokud tedy máte dítě, které zatím stavebnice míjí obloukem, protože se mu nedaří nic postavit, zkuste tuto magnetickou. Věříme, že budete mile překvapeni.

Zatímco mladší děti byly nadšené z barevné sady se samolepkami, ty starší nejvíce zaujala průhledná varianta, která je velmi efektní, když se prosvětlí. K základní sadě můžete postupně přikupovat i další rozšiřující kousky, jako například podvozek pro dvě autíčka.

Stavebnice, která vydrží

Jednotlivé díly Magna-Tiles jsou vyrobeny z odolného materiálu, který vydrží i hrubší zacházení, a podle výrobců jsou doslova nerozbitné. Stavebnice je z lehkého barevného plastu bez ostrých hran a kousky jsou dostatečně velké, takže se nemusíte bát, že by je vaše dítko spolklo.

Novinkou rozšiřující stavebnici Magna - Tiles je MagnaQubix, která je následníkem stavebnice GeoMatrix. Pro menší děti od jednoho roku je potom určena magnetická stavebnice PeopleBlocks.

Testujeme s dětmi: Smyslové hračky ze dřeva, které děti jen tak neomrzí

Stavebnice, která děti rozvíjí

Líbí se nám, že stavebnice Magna-Tiles  umožní už poměrně malým dětem pochopit základy matematiky a fyziky. Kromě toho rozvíjí dětskou kreativitu, představivost a prostorové vnímání. Trošku jen lituji, že jsem tuto stavebnici neměla, když jsem byla malá. Možná by má geometrická představivost byla o něco lepší.

Témata: Video, mág, Testujeme s dětmi, Hry pro děti, Hračky pro děti, Vánoce, Vánoce 2020, Stavebnice, Malé dítě, Předškolní dítě, Magnet, Stavění, People, Stav, Matematika, Kreativita, Děti, Magna, Představivost, Rozvoj dětí, Podtitul, Následník, GeoMatrix, Mag, Žába, Hračky na Heureka.cz