Maminka.czTestujeme s dětmi

Testujeme s dětmi: Jak dopadl bublifuk, který slibuje vážně velké bubliny?

redakce 28.  5.  2018
Někdy je testování výrobků vážně zábavné. O odpoledni stráveném s bublifukem Fru Blu to rozhodně platilo. S dětmi jsme zkoušeli sadu Deluxe Rings Set, která se prodává včetně dvou velkých náplní, a bavilo to všechny zúčastněné. A bubliny se nám vážně dařily!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Každý, kdo si z dětství pamatuje na hry s bublifukem, si taky dost možná pamatuje na to zklamání, když se bubliny zrovna nedařily. U doma vyráběných bublifuků to byla vcelku běžná věc. Dneska můžete za pár korun koupit malý a spolehlivý bublifuk, ale co když se vám zachce pořádně velkých bublin?

My jsme takový objevili. Bublifuk Fru Blu, sada Deluxe Rings set prošel testováním hned v několika rodinách s dětmi od dvou do osmi let. A všude se ukázalo, že zvláště pro děti kolem pěti až šesti let je to skvělá zábava, kterou navíc samy posouvají dál. Bubliny nejen vytvářejí, ale za chvíli začaly soutěžit o tu největší nebo se za nimi honit a pokoušet se je chytit.

Kulaté i podlouhlé, velké i celé hejno

Výrobek Fru Blu, sada Deluxe Rings set obsahuje hned čtyři různá tvořítka na bubliny – s některými vytvoříte obří kulaté nebo podlouhlé bubliny, s dalšími spíše hejno menších bublinek. I když menších, i ty malé měly dobře deset centimetrů. Součástí výrobku jsou – krom tvořítek a nádobky, v níž se namáčejí – také dvě půllitrové nádoby s roztokem na bubliny. Pokud si se sadou hraje více dětí najednou, asi brzy zjistíte, že zásoby mizí rychle, a proto doporučujeme rovnou pořídit i náhradní třílitrové balení. Určitě ho využijete! Vyplatilo se nám také při tvoření bublin použít větší nádobu než tu originální. Výrobek je až na pár provázkových oček na tvořítkách plastový, ale běžné zacházení bez úhony snese.

Překvapilo nás, jak snadno šly bubliny tvořit, zvláště pokud tomu napomáhal i úplně mírný vítr, který na volném prostranství třeba v parku či na zahradě fouká snad vždycky. Kdyby snad bylo skutečné bezvětří, stačí, když se děti trochu zatočí nebo jinak pohybují, do ničeho není potřeba foukat.

Dítěti do ruky radši bublifuk než mobil
Úžasný bublifuk: Cvičí svaly okolo úst a zdokonaluje dýchání!
VIDEO: Kolik radosti udělají velké bubliny
Témata: Děti, Hry pro děti, Testujeme s dětmi, Hračky pro děti, bublifuk, Velká bublina, Jak, Hejno, Testování, Bublina, Skvělá zábava, Vaz, Roztok, Dopad, Sada, Velká nádoba, Hračky na Heureka.cz