reklama

Tip na lehký oběd: Pažitkový kuskus s řepou

Možná jste červenou řepu kvůli nevábným zážitkům ze školních jídelen už léta neochutnali. Přitom je možné ji vařit, péct nebo smažit na tolik skvělých zůsobů! Zkuste to.

4 porce; příprava: 50 minut

1 velká bulva červené řepy
sůl
2 lžíce olivového oleje
1,5 hrnku kuskusu
1 lžíce másla
50 g nastrouhaného parmazánu
2 jarní cibulky
1 velké rajče
2 lžíce nasekané pažitky
citronová šťáva podle chuti
čerstvý sýr
řeřicha nebo jiná zelená bylinka na ozdobu

Z řepy odřízněte vršek a kořínek, omyjte ji, osolte, potřete olivovým olejem a zabalte do alobalu. Vložte ji do trouby a pečte 30 až 40 minut při 190 °C. Kuskus nasypte do mísy, pokapejte ho olivovým olejem, osolte a zalijte 3 hrnky vroucí vody. Jemně pročechrejte vidličkou a nechte 10 minut stát pod pokličkou.

Upečenou řepu oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Do hotového kuskusu zapracujte máslo a parmazán a opět ho zakryjte. Cibulku spolu s rajčetem nakrájejte najemno. Pak do kuskusu vmíchejte cibuli, rajče, řepu a pažitku, ochuťte podle potřeby citronovou šťávou a solí a nakonec ozdobte sýrem a čerstvými zelenými bylinkami nebo nasekanou natí z jarních cibulek.

Článek vyšel v časopisu F.O.O.D. 10/2013

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

reklama
Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Pokud jste se už skrze Venuši zbavili zklamání po svém pracovním a emocionálním neúspěchu, večer se můžete věnovat spoustě zábavných a…
Maminka na Facebooku


reklama

Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci


reklama