Maminka.czVýživa a stravování

Tip na nedělní oběd - kuře pečené s bylinkami

Jana Chmelíková 29.  5.  2015
Na slavnostní nedělní oběd využijete i bylinky, které vám rostou doma v květináči.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kuře pečené s bylinkami

4–6 porcí, 30 minut + pečení

Potřebujeme: 1 kuře, sůl, 60 g másla, 2 biocitrony, čerstvá máta, tymián, rozmarýn a řeřicha, olivový olej, 2 palice česneku, 1 cibule

Troubu zapněte na 200 °C. Kuře omyjte, osušte a ze všech stran nasolte, a to i zevnitř. 3 lžíce másla smíchejte s kůrou z 1 citronu a 2 lžícemi nasekaných bylinek (kromě řeřichy) a vetřete ho do vnitřku kuřete a pod kůži na hrudníku. Zbytek kůry z citronu okrájejte a překrojenou dužninu dejte dovnitř kuřete.

 
Vložte ho do pekáčku vytřeného olejem prsy dolů. Druhý citron, česnek a cibuli rozpulte a položte spolu se zbylým máslem ke kuřeti. Vložte asi na 20 minut do trouby. Pak teplotu stáhněte na 180 °C, kuře otočte a za občasného přelévání pečte ještě asi 1–1,5 hodiny doměkka.

Podávejte s čerstvými bylinkami a hrubou solí. 

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Výživa a stravování, Časopis F.O.O.D., oběd, Kuře, Nedělní oběd, Tip, Péče, Pec