Tip na oběd: Nepřekonatelná klasika pečené kuře

Pečené kuře je klasika, která neztrácí na přitažlivosti. Voňavé maso s křupavou kůrkou není náročné na přípravu. Ocení ho především maminky, které neláká trávit víkendová dopoledne u plotny a raději svůj čas věnují dětem.

Pečené kuře

Na 4 porce, příprava: 10 minut + 60 minut pečení

2 jarní kuřátka nebo jedno běžné
1 citron (omytý, nakrájený na 4 dílky)
1 větší palice česneku
4 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
máslo na potření kuřete a vymazání
pekáče
sůl a pepř na dochucení

Troubu předehřejte na 220 °C. Kuřata řádně omyjte a osušte papírovou utěrkou. Vnitřek osolte a vložte do něj nakrájený citron, stroužky očištěného česneku, snítky čerstvého tymiánu a rozmarýnu. Kýty svažte kuchyňským provázkem. Celá kuřata dobře osolte a opepřete. Pak důkladně potřete máslem a vložte do vymazaného pekáče. Pečte v dobře vyhřáté troubě asi 60 minut (přesná doba pečení odpovídá konkrétní váze kuřete). Podávejte s vařeným bramborem nebo rýží.

Know-how: Kuře takto upečené je velmi šťavnaté a voňavé jak díky potírání máslem, tak zásluhou citronové výplně.


Další recepty z vybraných ingrediencí můžete nyní vyhledávat pomocí katalogu potravin!

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Nikdo nemá ve vašem okolí pocit, že byste mu do očí tvrdila A a myslela si přitom B. Vaše okolí se na vás může spolehnout o to víc, že…
Maminka na Facebooku



Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci