reklama

Tip na víkendový oběd: 4 světové dobroty pro děti

Servírujte rodině dobroty z celého světa. Nášup budou vyžadovat nejen batolata. Odpusťte si nešvary českých restaurací a zjistíte, že i mexická kuchyně může být pro děti.

Francouzské kuře na zelenině

Porce: 4
Příprava: 15 minut
Smažení a dušení: 30 minut

Ingredience:
8 kuřecích stehen
1 polévková lžíce sladké papriky
1/2 kávové lžičky soli
1/4 kávové lžičky čerstvě mletého pepře
rostlinný olej na smažení
1 cibule, nakrájená najemno
400 ml zeleninového vývaru
700 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
4 menší mrkve, nakrájené na kostičky

Postup: Papriku smícháme se solí a pepřem a ve směsi obalíme omytá a osušená stehýnka. V pánvi rozehřejeme olej a stehýnka na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme z pánve a necháme okapat na papírovém ubrousku.

Na tuk dáme cibuli, asi minutu opečeme, opět vložíme maso, zalijeme vývarem a pod poklicí 15 minut dusíme. Přidáme brambory a mrkev a dusíme ještě dalších 15 minut doměkka. Maso vyjmeme, zeleninu dochutíme solí a pepřem a podáváme.

Mexické tortilly

Porce: 4
Příprava: 15 minut
Smažení: 10 minut

Ingredience:
500 g rajčat, nakrájených na kostičky
lístky z jednoho svazku koriandru, nasekané
1 cibule, nakrájená na malé kostičky
3 polévkové lžíce rostlinného oleje
700 g mletého hovězího masa
1 balení tortill

Postup: V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm doměkka cibuli. Přidáme maso, promícháme a necháme propéct.
Sejmeme z plotny, vmícháme kostičky rajčat, podle chuti osolíme a opepříme a nakonec vmícháme koriandr. Tortilly prohřejeme podle návodu na obalu, naplníme vychladlou směsí a srolujeme.

Tip: Pokud vám nejde sekat bylinky najemno, nastříhejte je nůžkami. Pro dospělé přidejte do masové směsi krájenou chilli papričku.

Asijský zelný salát s ananasem

Porce: 4
Příprava: 20 minut
Dušení:20 minut

Ingredience:
500 g syrového bílého zelí, nakrouhaného
1 velká cibule, nakrájená najemno
2 polévkové lžíce másla
150 g celozrnných těstovin
1 malý ananas, oloupaný a nakrájený na kostičky
50 g šunky, nakrájené na proužky

Postup: V pánvi rozehřejeme máslo a cibuli na něm opečeme doměkka. Přidáme zelí, osolíme a opepříme. Dusíme 15-20 minut, je-li třeba, podlijeme trochou vody. Mezitím uvaříme těstoviny. Ananas a šunku přidáme k měkkému zelí a necháme 5 minut prohřát. Do vychladlého salátu dáme špetku muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Těsně před podáváním vmícháme vychladlé těstoviny.

Tip: Vyzkoušejte také červené zelí.

Norské smetanové kuře

Porce:4
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut

Ingredience:
300 g květáku, omytého a rozděleného na malé růžičky
4 menší mrkve, oškrabané a podélně rozkrojené
5 polévkových lžic mouky
4 menší kuřecí prsíčka bez kůže
3 polévkové lžíce rostlinného oleje
šťáva z jednoho citronu
600 ml kuřecího vývaru
4 polévkové lžíce čerstvé petrželky, nakrájené najemno
3 polévkové lžíce solamylu
150 g kysané smetany s vyšším obsahem tuku

Postup: Prsíčka omyjeme, osolíme a obalíme v mouce. Ve vysoké pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka osmažíme. Citronovou šťávu smícháme s 200 ml vývaru a maso podlijeme. Přidáme květák a mrkev a 15 minut podusíme.

Maso a zeleninu vyjmeme, do pánve přilijeme zbylý vývar a svaříme na polovinu objemu. Solamyl rozmícháme v trošce vody a vývar jím zahustíme. Povaříme asi 3 minuty, sejmeme z plotny, přidáme petrželku a smetanu a krátce prohřejeme. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přidáme zeleninu a přelijeme omáčkou.

Tip: Podávejte s bramborami či těstovinami.


Další recepty naleznete na webu Recepty.cz

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

reklama
Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Díky Uranu večer aspoň trochu opustíte smutek, protože vaše psychologické vcítění vám dodá příznivý entuziasmus. Nepodceňujte vlastní…
Maminka na Facebooku


reklama

Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci


reklama