[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Porce: 4Příprava: 15 minutSmažení a dušení: 30 minut
Ingredience: 8 kuřecích stehen1 polévková lžíce sladké papriky1/2 kávové lžičky soli1/4 kávové lžičky čerstvě mletého pepřerostlinný olej na smažení1 cibule, nakrájená najemno400 ml zeleninového vývaru700 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky4 menší mrkve, nakrájené na kostičky
Postup: Papriku smícháme se solí a pepřem a ve směsi obalíme omytá a osušená stehýnka. V pánvi rozehřejeme olej a stehýnka na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme z pánve a necháme okapat na papírovém ubrousku.
Na tuk dáme cibuli, asi minutu opečeme, opět vložíme maso, zalijeme vývarem a pod poklicí 15 minut dusíme. Přidáme brambory a mrkev a dusíme ještě dalších 15 minut doměkka. Maso vyjmeme, zeleninu dochutíme solí a pepřem a podáváme.
Porce: 4Příprava: 15 minutSmažení: 10 minut
Ingredience: 500 g rajčat, nakrájených na kostičkylístky z jednoho svazku koriandru, nasekané1 cibule, nakrájená na malé kostičky3 polévkové lžíce rostlinného oleje700 g mletého hovězího masa1 balení tortill
Postup: V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm doměkka cibuli. Přidáme maso, promícháme a necháme propéct. Sejmeme z plotny, vmícháme kostičky rajčat, podle chuti osolíme a opepříme a nakonec vmícháme koriandr. Tortilly prohřejeme podle návodu na obalu, naplníme vychladlou směsí a srolujeme.
Tip: Pokud vám nejde sekat bylinky najemno, nastříhejte je nůžkami. Pro dospělé přidejte do masové směsi krájenou chilli papričku.
Porce: 4Příprava: 20 minutDušení:20 minut
Ingredience: 500 g syrového bílého zelí, nakrouhaného1 velká cibule, nakrájená najemno2 polévkové lžíce másla150 g celozrnných těstovin1 malý ananas, oloupaný a nakrájený na kostičky50 g šunky, nakrájené na proužky
Postup: V pánvi rozehřejeme máslo a cibuli na něm opečeme doměkka. Přidáme zelí, osolíme a opepříme. Dusíme 15-20 minut, je-li třeba, podlijeme trochou vody. Mezitím uvaříme těstoviny. Ananas a šunku přidáme k měkkému zelí a necháme 5 minut prohřát. Do vychladlého salátu dáme špetku muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Těsně před podáváním vmícháme vychladlé těstoviny.
Tip: Vyzkoušejte také červené zelí.
Porce:4Příprava: 10 minutVaření: 30 minut
Ingredience: 300 g květáku, omytého a rozděleného na malé růžičky4 menší mrkve, oškrabané a podélně rozkrojené5 polévkových lžic mouky4 menší kuřecí prsíčka bez kůže3 polévkové lžíce rostlinného oleješťáva z jednoho citronu600 ml kuřecího vývaru4 polévkové lžíce čerstvé petrželky, nakrájené najemno3 polévkové lžíce solamylu150 g kysané smetany s vyšším obsahem tuku
Postup: Prsíčka omyjeme, osolíme a obalíme v mouce. Ve vysoké pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka osmažíme. Citronovou šťávu smícháme s 200 ml vývaru a maso podlijeme. Přidáme květák a mrkev a 15 minut podusíme.
Maso a zeleninu vyjmeme, do pánve přilijeme zbylý vývar a svaříme na polovinu objemu. Solamyl rozmícháme v trošce vody a vývar jím zahustíme. Povaříme asi 3 minuty, sejmeme z plotny, přidáme petrželku a smetanu a krátce prohřejeme. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přidáme zeleninu a přelijeme omáčkou.
Tip: Podávejte s bramborami či těstovinami. Další recepty naleznete na webu Recepty.cz