reklama

Tip na víkendový oběd: 4 zdravé rychlovky za 30 minut

Věříme, že čerstvé suroviny nepotřebují hodinovou úpravu. Naopak, čím kratší dobu je tepelně upravujete, tím lépe. Zachovají si totiž své výživové hodnoty i chuť. U zeleniny navíc platí, že si při kratší době vaření zachová větší množství vitamínů.

Losos s cuketami a kuskusem

Ingredience na 1 porci:

80 g lososa
80 g vařeného kuskusu
50 g cukety
5 g mandlí
1 jarní cibulka
1 lžička olivového oleje
sůl
pepř
kadeřavá petrželka

Postup: Kuskus připravíme podle návodu. Lososa z obou stran osolíme,
opepříme a pokapeme šťávou z citronu a orestujeme na trošce olivového oleje. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a podusíme doměkka, asi 3 minuty. Hotovou rybu podáváme s kuskusem, nasekanými mandlemi a čerstvou petrželkou.

Tip: Lososa můžete nahradit treskou nebo pstruhem.

Krůtí kousky s brokolicí, sezamem a bramborami

Ingredience na 1 porci:

120 g krůtích prsou
100 g brambor
50 g brokolice
50 g sýra cottage
5 g sezamových semínek
1 lžíce
řepkového oleje
sůl
pepř

Postup: Brambory uvaříme ve slupce. Krůtí prsa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a orestujeme na trošce řepkového oleje dozlatova. V napařovací nádobě uvaříme brokolici. Na talíř vyskládáme hotové maso, brokolici a brambory, ozdobíme
sezamovými semínky a sýrem cottage.

Tip: Sýr cottage můžete nahradit dipem z bílého jogurtu s čerstvými bylinkami.

Rizoto s mrkví, hráškem a parmazánem

Ingredience na 1 porci:

100 g uvařené rýže
100 g hrášku
100 g mrkve
100 ml zeleninového vývaru
10 g parmazánu
1 jarní
cibulka
1 lžička olivového oleje
sůl
pepř
rozmarýn

Postup: Na trošce olivového oleje orestujeme jarní cibulku, přidáme
hrášek a na kostičky nakrájenou mrkev. Podlijeme zeleninovým
vývarem, přisypeme omytou rýži, přidáme lístky rozmarýnu, sůl
a pepř. Promícháme a dolijeme vodou asi tak 1 cm nad okraj
rizota. Přiklopíme a dusíme na nižší teplotě doměkka, asi 20 minut.
Podáváme ozdobené parmazánem.

Tip: Vyzkoušejte také se zelenými fazolkami a kousky ryby.

Špagety se šunkou, zeleninou, limetkami a bylinkami

Ingredience na 1 porci:

100 g uvařených špaget
3 plátky dušené šunky (3x 15 g)
10 g kaparů
100 g salátové okurky
1 jarní cibulka
1 lžíce šťávy z limetky
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
čerstvá máta

Postup: Špagety uvaříme na způsob al dente. Ještě horké těstoviny smícháme se šunkou nakrájenou na tenké plátky, s kapary, nasekanou cibulkou a na půlměsíčky nakrájenou okurkou.

Připravíme si dresink z olivového oleje, šťávy z limetky, soli, pepře
a nasekané čerstvé máty a vmícháme do těstovin.

Tip: K těmto špagetám se hodí i troška čerstvého kozího sýra.


Další recepty z vybraných ingrediencí můžete nyní vyhledávat pomocí katalogu potravin!

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

reklama
Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Nad svými pudy ale máte přehled, což vás dokáže udržet při práci. Starejte se i o vzhled vašeho domova. Měl by být vždy čistý a útulný.…
Maminka na Facebooku


reklama

Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci


reklama