Tip na víkendový oběd: Bramboračka a mušličky s krůtím masem

Vyzkoušejte dva jednoduché recepty, s nimiž neztratíte více jak 25 minut a váš rozpočet zůstane nepoznamenaný.

Bramboračka s houbami a sýrem

4 porce, příprava: 25 minut

500 g brambor, 2 menší mrkve, 1 menšího celeru, petržel, 1 lžíce řepkového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 200 g čerstvých hub, majoránka, sůl a pepř, petrželka, 100 g polotvrdého sýra

Brambory, mrkev, celer a petržel omyjte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
Na oleji orestujte nasekanou cibulku a česnek, přidejte zeleninu a krátce poduste. Poté vmíchejte nakrájené houby a zalijte litrem a půl vody, případně domácím zeleninovým vývarem. Zasypte čerstvou nebo sušenou majoránkou, dochuťte solí a pepřem. Vařte doměkka, přibližně 15 minut. Podávejte s čerstvou petrželkou a nastrouhaným sýrem.

Mušličky s krůtím masem

4 porce, příprava: 25 minut

600 g těstovin, 500 g krůtího masa, sůl a pepř, 1 lžíce olivového oleje, 1 středně velký lilek, 1 menší cuketa, 3–4 stroužky česneku, 50 g cherry rajčátek, 40 g piniových oříšků, 40 g parmazánu, čerstvá bazalka

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Krůtí maso nakrájejte na menší kousky, osolte, opepřete a orestujte na oleji dozlatova. Poté přidejte kousky lilku, cukety, celé stroužky česneku a cherry rajčátka a krátce poduste. Odstavte, promíchejte s těstovinami a ozdobte piniovými oříšky, nastrouhaným parmazánem a bazalkou.


Článek vyšel v časopisu F.O.O.D. 7/2013

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Dnes umíte druhé potěšit svým pracovním přístupem, ale také dát před přáteli najevo, co se ve vás skrývá za skutečnou sílu. Přesto dnes…
Maminka na Facebooku



Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci