reklama

Tip na víkendový oběd: Kuskus s hovězím masem a zeleninou

Kuskus - jemnozrnná těstovina oblíbená pro svou skvělou chuť a velmi jednoduchou přípravu, která nezabere víc než pár minut. Pokud jste ji ještě neochutnala, je nejvyšší čas vyzkoušet náš recept:)

Porce: 4
Příprava: 15 minut
Vaření:25–30 minut

250 g kuskusu, připraveného podle návodu na obalu
250–300 g hovězího roštěnce, nakrájeného na kousky
300 ml hovězího vývaru
2 stroužky česneku, rozdrcené
1 cibule, nakrájená na kostičky
100–150 g dužniny dýně hokkaidó, nakrájené na kousky
1/2 menší cukety, nakrájené na kousky
1 červená paprika, zbavená jádřince a nakrájená na kousky
1 žlutá paprika, zbavená jádřince a nakrájená na kousky
olej na smažení
čerstvá petrželka

Ve vyšší nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme kousky masa a zprudka je osmažíme. Podlijeme trochou vývaru, přidáme česnek, zmírníme plamen a necháme dusit. Podle potřeby vývar doléváme. Když je maso skoro měkké, přidáme všechnu zeleninu a dusíme ještě 5–10 minut. Hotovou směs zlehka promícháme s kuskusem, posypeme petrželkou a dochutíme solí a pepřem.

Tip: Pro dospělé přidejte na závěr najemno nasekanou chilli papričku.

ČTĚTE TAKÉ: Co nevíte o kuskusu: zajímavosti + recepty


Další recepty z vybraných ingrediencí můžete nyní vyhledávat pomocí katalogu potravin!

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

reklama
Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Máte myšlení otevřené pro podnikavé i filozofické nápady, proměnu svého uvažování tak snášíte pozitivně. Práce i studium vám jdou…
Maminka na Facebooku


reklama

Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci


reklama