[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Porce: 4Příprava: 15 minutVaření:25–30 minut
250 g kuskusu, připraveného podle návodu na obalu250–300 g hovězího roštěnce, nakrájeného na kousky300 ml hovězího vývaru2 stroužky česneku, rozdrcené1 cibule, nakrájená na kostičky100–150 g dužniny dýně hokkaidó, nakrájené na kousky1/2 menší cukety, nakrájené na kousky1 červená paprika, zbavená jádřince a nakrájená na kousky1 žlutá paprika, zbavená jádřince a nakrájená na kouskyolej na smaženíčerstvá petrželka
Ve vyšší nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme kousky masa a zprudka je osmažíme. Podlijeme trochou vývaru, přidáme česnek, zmírníme plamen a necháme dusit. Podle potřeby vývar doléváme. Když je maso skoro měkké, přidáme všechnu zeleninu a dusíme ještě 5–10 minut. Hotovou směs zlehka promícháme s kuskusem, posypeme petrželkou a dochutíme solí a pepřem.
Tip: Pro dospělé přidejte na závěr najemno nasekanou chilli papričku.
ČTĚTE TAKÉ: Co nevíte o kuskusu: zajímavosti + recepty