Maminka.czKojenec

Tip na víkendový oběd: Rizoto v kapustě s vepřovými medailonky

Jitka Rákosníková 21.  7.  2012
Léto je v plném proudu a vy byste měli být také plní energie. Pomoci vám v tom mohou jídla plná chutí a barev, přesto pozoruhodně odlehčená. Udělejte si radost našimi veselými, lehkými recepty!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na 1 porci , Příprava: 40 minut

1/2 pórku
1 mrkev
50 g celeru
50 g žampionů
2 lžíce oleje
50 g rýže ve směsi s divokou rýží
150 ml zeleninového vývaru
2 listy kapusty
2 medailonky z vepřové panenky
sůl, pepř a 2 snítky tymiánu na dochucení

Pórek, mrkev, celer oloupejte a spolu s žampiony nakrájejte na plátky. V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje, přidejte pokrájenou zeleninu a rýži. Krátce osmažte, zalijte vývarem a povařte asi 20 minut na mírném plameni. Asi po 10 minutách varu položte na rýži listy kapusty, aby se uvařily.

Zbylý olej rozehřejte na pánvi a osmažte na něm z obou stran medailonky. Osolte, opepřete a medailonky podávejte s rizotem navršeným do listů kapusty. Vše ještě dochuťte a podávejte posypané lístky tymiánu.


Další recepty z vybraných ingrediencí můžete nyní vyhledávat pomocí katalogu potravin!

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Výživa a stravování, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Časopis F.O.O.D., oběd, Meda, rizoto, Méďa, Vik, Víkendový oběd, Víkend, Med, Tip