[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Na 1 porci , Příprava: 40 minut
1/2 pórku1 mrkev50 g celeru50 g žampionů2 lžíce oleje50 g rýže ve směsi s divokou rýží150 ml zeleninového vývaru2 listy kapusty2 medailonky z vepřové panenkysůl, pepř a 2 snítky tymiánu na dochucení
Pórek, mrkev, celer oloupejte a spolu s žampiony nakrájejte na plátky. V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje, přidejte pokrájenou zeleninu a rýži. Krátce osmažte, zalijte vývarem a povařte asi 20 minut na mírném plameni. Asi po 10 minutách varu položte na rýži listy kapusty, aby se uvařily.
Zbylý olej rozehřejte na pánvi a osmažte na něm z obou stran medailonky. Osolte, opepřete a medailonky podávejte s rizotem navršeným do listů kapusty. Vše ještě dochuťte a podávejte posypané lístky tymiánu.