Tip na víkendový oběd: Rizoto v kapustě s vepřovými medailonky

Léto je v plném proudu a vy byste měli být také plní energie. Pomoci vám v tom mohou jídla plná chutí a barev, přesto pozoruhodně odlehčená. Udělejte si radost našimi veselými, lehkými recepty!

Na 1 porci , Příprava: 40 minut

1/2 pórku
1 mrkev
50 g celeru
50 g žampionů
2 lžíce oleje
50 g rýže ve směsi s divokou rýží
150 ml zeleninového vývaru
2 listy kapusty
2 medailonky z vepřové panenky
sůl, pepř a 2 snítky tymiánu na dochucení

Pórek, mrkev, celer oloupejte a spolu s žampiony nakrájejte na plátky. V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje, přidejte pokrájenou zeleninu a rýži. Krátce osmažte, zalijte vývarem a povařte asi 20 minut na mírném plameni. Asi po 10 minutách varu položte na rýži listy kapusty, aby se uvařily.

Zbylý olej rozehřejte na pánvi a osmažte na něm z obou stran medailonky. Osolte, opepřete a medailonky podávejte s rizotem navršeným do listů kapusty. Vše ještě dochuťte a podávejte posypané lístky tymiánu.


Další recepty z vybraných ingrediencí můžete nyní vyhledávat pomocí katalogu potravin!

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Za klienty cestujte, vyplatí se vám to nejen finančně. Skrze Lunu dobře reagujete na rozumné autority a samy máte dostatek inteligence,…
Maminka na Facebooku



Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci