Maminka.czKam s dětmi

Tipy na akce (nejen) s dětmi

Iva Endrychová 22.  5.  2015
Užijte si společné chvíle i s dětmi. Tentokrát si na našich akcích i pochutnáte.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Běžím od nevidím do nevidím

Vyšlete dopoledne tatínky s dětmi si zaběhat. Ve Stříbrné Skalici ve Středočeském kraji pořádá nevidomý běžec a horolezec Honza Říha se svou kamarádkou Radkou běh Od nevidim do nevidim.

Startuje se v sobotu 23. května v 9 hodin. Připraveny jsou tři trasy – 1, 5,5 a 12,5 km. Startovné je 100 Kč a výtěžek z akce bude věnován Dětskému domovu Sázava.

Připraven je i doprovodný program pro dospělé i děti (koloběžky, horolezecká stěna, malý skákací hrad)

Organizátoři prosí zájemce, aby se zaregistrovali na webových stránkách www.odnevidimdonevidim.cz

Maminky si zaslouží relax

Zatímco vaši partneři zabavují ratolesti, vy si užijte chvíle klidu. Tipy, jak se bez dětí zabavit najdete na www.vyletyzlate.cz

„Že já jsem si nevzala Pištu Hufnágla!“

Maminky a tatínkové, jistě si pamatujete na oblíbený maďarský seriál Smolíkovi. Divadlo Studio DVA na 28. května připravilo premiéru představení s písničkami na motivy kultovního maďarského animovaného seriálu. Představení je určeno divákům od sedmi do sto sedmi let.  Začíná v 19:00 hodin.

Proslulá maďarská rodinka, která potěšila už nejméně půl zeměkoule. Teď máte poprvé možnost vidět je v divadle a tedy živé. Stejně tak jako psa Zorra, kočku Žofii a jejich neodbytného souseda dr. Halíře. Prožili společně už mnoho příhod, ale ještě nikdy se nevydali Ládínkovou nafukovací kosmickou lodí na výpravu do vesmíru. To se jim nečekaně přihodí až v tomto zbrusu novém příběhu. Přistávají na planetě, kterou neznají nejen oni, ale ani vy.  A aby se mohli vrátit zpátky musí…

Hrají:

Gábi:  Eva Holubová
Pepa: Bob Klepl
Ládínek: Václav Jílek
Týna: Jana Stryková
doktor Halíř: Jiří Ployhar
pes: Radim Madeja
kočka: Michaela Váňová

Více na: http://www.studiodva.cz/repertoar/studio-dva-divadlo/smolikovi/

Za dobrotami na Hrad

O víkendu 29. – 31. května 2015 se Královská zahrada Pražského hradu opět změní v jednu velkou restauraci. Startuje už devátý ročník historicky první gastronomický festival – Prague Food Festival.

Letos se můžete těšit i na řadu nováčků, kteří se festivalu nikdy neúčastnily - La Bodeguita del Medio, La Casa Argentina, Panonia Slovenská Restaurace, Bresto, Field, Rezidence Golf, Oliva by Amandine, Valoria Castle & Garden Praha a Dvůr Hoffmeister.

Kromě nich můžete samozřejmě ochutnat kulinární stálice jako např. V Zátiší, Bellevue, U Emy Destinnové nebo Yasmin, Noodles. Zcela neotřelý koncept přinesou biovína seskupení Ekovín, Českomoravský svaz vinařských podniků, champagne značky Veuve Clicquot a výběr zahraničních vín, která má v oblibě organizační tým Pavla Maurera (všichni budou osobně nalévat v hodinových intervalech).

Setkáte se s michelinskými šéfkuchaři, zažijete gladiátorské kulinární klání ve stylizovaném Colosseu De'Longhi pod taktovkou dvoumichelinského guru Morena Cedroni z Itálie, ve 40 stáncích ochutnáte vybrané pokrmy a nápoje od nejzajímavějších producentů.

Nebude chybět hmyzí menu, biosýry, Ugova zmrzlina z čerstvých surovin, rawfood, speciální várka festivalového piva Summer Ale z Pivovarů Lobkowicz. Aquasommelierka Beáta Vlnková představí unikátní Vodní kartu, tedy ucelené portfolio pramenitých a  minerálních vod vhodných k vínu a pro prémiovou gastronomii a zatančíte si v rytmu Karibiku, případně si můžete lážo plážo oddechnout v Rauch Grand Lehárně.

V programu "Zdravá cesta" poznáte vývoj zdravých a delikátních potravin od semínka a živné půdy přes plody farem až k finálním pokrmům. V rámci workshopů, cooking show a degustací v Míčovně budete mít možnost ochutnat čerstvé šťávy UGO ošetřené pouze vysokým tlakem, vidět např.: michelinského Romana Pauluse, rodinu kuchařů Sapíkových, jednoho z nejúspěšnějších restauratérů v ČR Inda Sanjiva Suriho, jak vaří se svou rodinou nebo biokuchařku Hanku Zemanovou jak si váží plevele a kytek v kuchyni. Pro příznivce sportu bude jistě zajímavé otestovat menu “Fotbalových lvíčat”, tedy reprezentantů do 21 let.

Vstupenky v předprodeji stojí 450Kč, na místě 500Kč.

Podrobné informace o všech účastnících, partnerech a programu najdete na www.praguefoodfestival.cz

RawFest láká na nevaření

Ve větším stylu proběhne na pražské Štvanici od 6. do 7. června druhý ročník RawFestu. Velkým tahákem bude světová průkopnice živé stravy Mimi Kirk a a světový šampion ve freestyle parkuru Tim Shieff.

Kromě mnoha ochutnávek a lekcí přípravy pokrmů se můžete těšit také na degustace menu vyhlášených raw restaurací a také nejrůznějších sušených pochoutek lahodných smoothies či třeba exotického ovoce. 

Pokud zrovna přemýšlíte, o tom, jak začlenit raw stravu do dětského jídelníčku, může pro vás být inspirací přednáška Zdenky Malotové. Začíná v sobotu 6. června v 15.00 hodin v přednáškovém stanu. Dozvíte se jaké benefity přináší zakomponování rawfood do dětského jídelníčku, a poradí, jak ho připravit tak, aby chutnalo i těm nejmenším a nejmlsnějším dětským jazýčkům.

Připraven je i bohatý doprovodný program, ve kterém organizátoři myslí i na děti. Spojili se se zážitkovým parkem Zeměráj. Pro děti jsou připraveny různé atrakce, kvízy, hlavolamy a soutěže.

Distribuce vstupenek běží prostřednictvím sítí SMS Ticket a Ticketstream. V předprodeji jsou momentálně vstupenky za 280 korun, na místě za vstup zaplatíte od 320 korun. Cena zahrnuje vstupy na workshopy, koncerty i další atrakce. Děti do 15 let mají vstup na RawFest zdarma!

Více informací na www.rawfest.cz

Obětavost Čechů Jirku překvapuje

S posledním kouskem čokolády běží Jiří Gruntorád napříč Českou republikou za svým bratrem. V průběhu cesty se snaží k neobyčejným činům inspirovat také širokou veřejnost. Aby nabízeli pomoc lidem, kteří o ni stojí.

Jirku můžete podpořit i vy. Nabídněte mu pomoc v blízkosti svého bydliště.

Informace o trase a o tom, jak běžci nabídnou pomoc, najdete na www.poslednikousek.cz. Na stejné webové adrese můžete svůj poslední kousek čokolády poslat i vy někomu výjimečnému ve vašem životě.

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, parkur, Michelin, Zeměráj, Beata, Horolezecká stěna, Obětavost, Halíř, Pivovar, Kousek čokolády, Šampion, RAUCH, Ticketstream, Morena, Plevel, NEJ, Zátiší, Exotické ovoce, Akce, Zážitkový park, Studio dva, Poslední kousek, Pepa, Argentina