Maminka.czVánoce

Tipy na dárky pro nejmenší děti

Reklama 19.  10.  2020
Vybrat dárek, který zaujme malé dítě natolik, aby po pár minutách neskončil v koutě, je alchymie. Ideální jsou takové, které nejen že dítko potěší, ale zároveň ho i rozvíjí a mají i praktické využití. Podívejte se na naše tipy na dárky pro děti rozdělené podle věku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dárky pro půlroční dítě

  • V období okolo půl roku se začínají zavádět první příkrmy. Aby malé jedlíky jídlo bavilo, naservírujte je do veselého nádobí. Přemýšlejte také nad materiálem, ze kterého je vyrobené. Ideální je například bambus. Ten je šetrný k přírodě a neobsahuje žádné nebezpečné a škodlivé látky. 
Klepněte pro větší obrázek
  • Přemýšlíte, že už je pomalu čas, aby děťátko spalo samo v pokojíčku? Pak mu udělá radost svítící a hrající kamarád, který mu bude při usínání dělat společnost. Projektor ve tvaru zvířátka se může stát parťákem nejen na usínání, ale i pro další hry.
  • Batolecí hry se odehrávají z velké části na zemi. Aby děťátku nebyla zima, pořiďte mu izolační, protiskluzovou podložku Play. Barevné vzory se stanou součástí dětské hry a kvalitní materiál usnadní dětem první pokusy o přetáčení se nebo lezení.
Klepněte pro větší obrázek

Dárky pro roční dítě

  • Když se z batolete stane chodec, je ten správný čas pořídit první odrážedlo. Pro začínající motorkáře zvolte nižší, lehké odrážedlo jako je Zooter. Výhodou je kovová konstrukce, díky které je odrážedlo téměř nezničitelné. Co na odrážedle ocení jak rodiče, tak děti, jsou gumová kola, která nejen že lépe zvládají terén, ale jsou mnohem tišší než plastová.
  • Snad všechny děti milují skákání. Gumová hopsadla Skippy jsou vyrobená tak, aby skákání děti nejen bavilo, aby bylo i bezpečné a zároveň rozvíjelo psychomotorické schopnosti.
Klepněte pro větší obrázek
  • Rostoucí tříkolka Nova je jeden z těch dárků, který bude dítko bavit i několik let. Dá se totiž uzpůsobit jeho potřebám. Nejmenší jezdec pojede připoutaný bezpečnostními pásy a hrazdičkou a stroj bude ovládat rodič pomocí vodící tyče, starší a zkušenější závodníci pak mohou tříkolku ovládat úplně sami. Navíc ji velmi snadno sbalíte na cesty, je totiž perfektně skladná.
Klepněte pro větší obrázek

Dárky pro dvouleté dítě

  • Okolo dvou let si děti začínají samostatně hrát a do svých her zapojují i hračky jako jsou plyšáci. Někteří z nich, většinou pouze jeden jediný, se stanou nerozlučnými parťáky. Cestují s námi k babičkám, na všechny výlety a dovolené. Pro tyto případy je fajn, když je plyšák dostatečně kvalitní, aby veškerá dobrodružství, co nejdéle vydržel. Koukněte třeba na pletené plyšáky Zopa. Nejen, že jsou kvalitně provedení, antialergenní, ale zároveň i vkusní.
  • Máte doma malého závodníka, ale první odrážedlo už je mu malé. Pak je čas pořídit větší, dvoukolové. Děti se na něm naučí držet balanc. V kombinaci s tříkolkou, kde se naučí princip šlapání do pedálů, je to skvělá průprava na opravdické kolo. Dvoukolové odrážedlo by mělo být pevné, ale zároveň lehké, ať se s ním děti příliš nenadřou. Třeba jako Racer se svou magnesiovou konstrukcí nebo Tech Bike.
Klepněte pro větší obrázek
Témata: Vánoce