Maminka.czKnihy pro děti

Špatné počasí? Nevadí! Vezměte do ruky knihu a užívejte si domácí pohodu

Plískanice, chladné počasí nebo už kratší den vám nezkazí náladu díky zajímavé knížce. Naše kolegyně Veronika a Markéta pro vás vybraly knihy, které zaujaly jejich děti.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Oksana Bula: Zubr si hledá hnízdo (Host, 269 Kč)

Klepněte pro větší obrázek

Půvabně ilustrovaná knížka o lehce zoufalém zubrovi, který by také rád strávil zimu ve vyhřátém pelíšku jako třeba medvěd. Podaří se mu nakonec celou zimu prospat, nebo se musí postarat sám o sebe i během zasněžených dnů?

Nicole van Borkulo: Tvořivá knížka o přírodě (Pikola, 299 Kč)

Klepněte pro větší obrázek

Experimentování, zajímavé čtení, vybarvování, hlavolamy či rébusy čekají v nové knížce o přírodě všechny malé zvědavce, kteří se nespokojí jen tak s obyčejnou encyklopedií. Zaručeně vydrží až do školních let.

Jaromír Štejnar, Michal Široký: Medvěd Wrr: Po přečtení zavřít! (The Wrr, 349 Kč)

Klepněte pro větší obrázek

Znáte ten pocit, kdy se začtete do knihy a její příběh Vás zcela pohltí? Tak přesně tohle se stalo i medvědovi Wrr.  V otlučené krabici od bot se dostane do zdánlivě opuštěné továrny, ve které vznikají knihy. Ano, všechny ty knihy, kterých máte doma plné police nebo knihovny. Když se do jedné z nich začte, je jí doslova vtažen do děje a stává se součástí jejího příběhu.

Narazí zde na pirátskou bandu v čele s protřelým kapitánem Crabsonem. Ten se plaví napříč knihami, v jejichž příbězích hledá ukryté součástky z rozbitého stroje na výrobu knih. Jeho cíl je jediný – získat nad vynálezem moc, a podmanit si tak celý knižní svět! Podaří se medvědovi Wrr překazit jeho velkolepý plán?

Zuzana Pospíšilová: Školnice Valerie odhalena (Grada, 199 Kč)

Klepněte pro větší obrázek

Nejpříšernější škola ve městě pomalu ztrácí svou pověst. Od té doby, co je tu školnicí tajemná kráska Valerie, se vše mění k lepšímu. Martin a parta jeho spolužáků se snaží vypátrat, co je Valerie zač. Když do školy navíc nastoupí noví učitelé Gabriela, Richard a Erik, pátrání se zkomplikuje, ale zároveň se záhada
blíží zajímavému rozuzlení. Knížka plná kouzel a napětí opět vychází s tajemnými ilustracemi Zuzany Osako.

Zuzana Pospíšilová: Kouzelné sedlo (Grada, 189 Kč)

Klepněte pro větší obrázek

Už jste někdy spadli z koně? Verunka ano. Od té doby ji trápí strach. Malou jezdkyni ale zachrání něco nečekaného. Verunka dostane kouzelné sedlo, které má neuvěřitelnou moc. Hádejte, v čem je jeho kouzlo!

Knížka s přívětivými ilustracemi potěší všechny začínající čtenáře a milovníky koní obzvlášť. Krátké kapitoly, jednoduchý příběh a větší písmo pomohou dětem se samostatným čtením.

 

Pokud nemáte náladu na čtení, můžete si s dětmi pustit třeba audioknihu.

 

Arnošt Goldflam: Příhoda málo uvěřitelná (Albatros, 249 Kč)

Klepněte pro větší obrázek

Věděli jste, že malování může bořit hranice mezi nejmladšími a nejstaršími? Něco o tom ví malá Helenka z těžko uvěřitelného příběhu. Spřátelí se totiž se svým o sedmdesát let starším sousedem. Dozví se také spoustu dalších zajímavých věcí o malování a vy s ní.

Video: Medvěd Wrr – Po přečtení zavřít!

Josef Formánek: Díky svým dětem jsem lepší člověk
Tipy, co číst na dobrou noc dětem
Tipy pro Ježíška: Stolní hra by pod stromečkem neměla chybět, vybrali jsme ty nej

 

Témata: Naše tipy, Knihy pro děti, Dom, Grada, Bula, Počasí, Věž, Josef Formánek, Hnízdo, Nicole, Arnošt Goldflam, Jaromír, Písmo, Knížka, Chladné počasí, Malý zvědavec, Hlavolam, Velkolepý plán, Záhada, Zajímavé čtení, Plískanice, Jednoduchý příběh, SPA, Experiment, Pospíšil