Maminka.czKam s dětmi

Tipy na hrady a zámky, kde se děti zaručeně nudit nebudou

Markéta Novák Matějková 27.  5.  2017
Rádi poznáváte hrady a zámky plné krásných expozic, ale vaše ratolesti na prohlídkách plných nudných letopočtů a jmen panovníků nevydrží? Zajeďte s nimi na místa, kde průvodci jsou princezny nebo rytíři a malé návštěvníky dokáží nadchnout.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ve spolupráci se službou Mapy.cz jsme pro vás vytipovali speciální dětské prohlídky na hradech a zámcích po celé ČR. 

Zámek Loučeň, Středočeský kraj

Barokní památka zámek Loučeň se nachází nedaleko středočeského Nymburka. Krásný zámek s původními interiéry obklopuje rozlehlý anglický park. Při procházce parkem na vás čeká celoevropský unikát, a to 11 labyrintů a bludišť, které nadchnou nejen malé, ale i dospělé.

Zámek nabízí prohlídky zásadně s kostýmovanou postavou. U dětských prohlídek bude provádět kněžna Marie, princezna Karolína nebo zámecký komorník a ukáží dětem přesně to, co je zajímá.

Tipy na víkend: Hudba, kreativní tvoření, nebo sport? Festivalová sezóna začíná

Jak se na zámku žilo, stolovalo, jaké měly šlechtické děti oblíbené hračky, co jim na zámku chybělo ve srovnání s dnešní dobou a co měly proti nám navíc... Děti si budou moci také zazpívat v hudebním salonku, kde koncertoval Bedřich Smetana, usednout ke knížecí tabuli v zámecké jídelně, hledat ztraceného kocourka z princovy ložnice nebo nalézt dveře do tajné zámecké chodby.

A když kněžna, kníže či Bílá paní zrovna budou mít svůj den, vezmou děti i na zámeckou půdu. A když z toho vám i vašim ratolestem vyhládne, najdete díky funkci Plánování výletů na Mapy.cz nejbližší krčmu s občerstvením přesně podle vlastních představ.

Více na www.zamekloucen.cz.

Témata: Děti, Dovolená s dětmi, Kam s dětmi, Zajímavosti, Maminka cestuje, Kněžna, Hrady, Zámky, Hra, Zlín, Jičín, Hrad, Tip, Expozice, Zlínský kraj, Kněz, Rozkvět, Nevlídné počasí, Buchlov, Kocour, Čarodějnice, Berchtold, Kostým, Každodenní život, Noe