Maminka.czRodina

Tipy na ideální pokojíček pro vaši ratolest

Reklama 3.  6.  2013
Tipy na ideální pokojíček pro vaši ratolest
Ať už máte doma dítko nebo studenta, je to pro vás určitě ten nejdražší člověk. Na vybavení pro jeho pokojíček byste tedy šetřit neměli.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]


Poradíme vám na co si dát pozor při výběru nábytku do www&utm_medium=pr_clanek&utm_content=tipy_detskypokoj&utm_campaign=maminka.cz_1323">dětského či studentského pokoje. Tak jak roky běží, mění se i požadavky na prostředí, ve kterém vaše dítě vyrůstá. Má dítě vyhovující postel? Má vhodný pracovní stůl s dostatečným osvícením a dostatkem volného prostoru pro psaní i práci s počítačem? Má vhodnou www&utm_medium=pr_clanek&utm_content=tipy_detskypokoj&utm_campaign=maminka.cz_1323">dětskou/www&utm_medium=pr_clanek&utm_content=tipy_detskypokoj&utm_campaign=maminka.cz_1323">kancelářskou židli? Má v pokoji dostatek úložných prostorů pro své osobní věci? Na tyto otázky musíte odpovědět vždy „ANO“, ať už budujete dětský pokoj či dětský koutek v malém bytě nebo ve vile.


Předškoláci a malí školáci

www&utm_medium=pr_clanek&utm_content=tipy_detskypokoj&utm_campaign=maminka.cz_1323">Dětský pokoj plní v životě vašich ratolestí nezastupitelnou roli. První roky v něm dítě tráví hrou, takže nároky na vybavení nejsou tak vysoké. Rozhodně nepodceňujte kvalitu a velikost postele, a protože děti rostou jako z vody, je dobré pořídit i malému dítěti www&utm_medium=pr_clanek&utm_content=tipy_detskypokoj&utm_campaign=maminka.cz_1323">postel větší anebo minimálně postel „rostoucí“. V žádném případě nenechávejte náhodě výběr www&utm_medium=pr_clanek&utm_content=tipy_detskypokoj&utm_campaign=maminka.cz_1323">kvalitního roštu a www&utm_medium=pr_clanek&utm_content=tipy_detskypokoj&utm_campaign=maminka.cz_1323">matrace. Důležitými faktory jsou dobrá odvětratelnost www&utm_medium=pr_clanek&utm_content=tipy_detskypokoj&utm_campaign=maminka.cz_1323">matrace a dostatečná výška lůžka (minimálně 42-45 cm nad zemí).

V každém www&utm_medium=pr_clanek&utm_content=tipy_detskypokoj&utm_campaign=maminka.cz_1323">dětském pokojíčku by neměl chybět dětský pracovní stůl. Nechte dítěti jeho království a pořiďte mu do jeho koutku www&utm_medium=pr_clanek&utm_content=tipy_detskypokoj&utm_campaign=maminka.cz_1323">dětský pracovní stůl. Nabídka dětských rostoucích stolů je široká. Deska psacího stolu by měla být dostatečně velká, nejméně však tak, aby dostačovala na rozpětí loktů sedícího. Psací stůl by měl být stejně jako židle výškově nastavitelný. Povrch stolu by měl být matný, aby odlesky nekazily dětem oči.

Ke každému stolu, u kterého dítě sedí déle než půlhodiny denně, pečlivě vybírejte i www&utm_medium=pr_clanek&utm_content=tipy_detskypokoj&utm_campaign=maminka.cz_1323">dětskou židli. Židle by měla být kolečková, měla by mít nastavitelnou výšku sedáku, tak aby se dítě vždy opíralo nohama o podlahu. Sedák by měl podepírat co největší část stehen a opěrka by měla končit pod lopatkami. Nezapomínejte na područky, které snižují zatížení páteře. Na trhu jsou kvalitní www&utm_medium=pr_clanek&utm_content=tipy_detskypokoj&utm_campaign=maminka.cz_1323">židle s čalouněním, ale i www&utm_medium=pr_clanek&utm_content=tipy_detskypokoj&utm_campaign=maminka.cz_1323">židle plastové, z nichž některé mají tak příznivý ergonomický tvar, že netlačí.

V sortimentu www&utm_medium=pr_clanek&utm_content=tipy_detskypokoj&utm_campaign=maminka.cz_1323">JENA-nábytek najdete široký výběr ze základních kusů www&utm_medium=pr_clanek&utm_content=tipy_detskypokoj&utm_campaign=maminka.cz_1323">dětského a studentského nábytku, bez kterého se žádný pokoj neobejde. www&utm_medium=pr_clanek&utm_content=tipy_detskypokoj&utm_campaign=maminka.cz_1323">Dětské otočné židle, www&utm_medium=pr_clanek&utm_content=tipy_detskypokoj&utm_campaign=maminka.cz_1323">stoly, www&utm_medium=pr_clanek&utm_content=tipy_detskypokoj&utm_campaign=maminka.cz_1323">dětské postele nebo nábytkové stěny v nabídce www&utm_medium=pr_clanek&utm_content=tipy_detskypokoj&utm_campaign=maminka.cz_1323">dětských pokojů jsou k dispozici v různých materiálových i designových provedeních. Protože chce každý pro své děti jen to nejlepší, nabízí JENA-nábytek veselý a funkční dětský nábytek. S ním budou vaše děti bezpečně a zdravě růst.

Udělejte svým dětem jejich svět hezčí a určitě si nezapomeňte nabídku našich www&utm_medium=pr_clanek&utm_content=tipy_detskypokoj&utm_campaign=maminka.cz_1323">dětských pokojů prohlédnout. Určitě mezi nimi favorita najdete.

Témata: Rodina, Váš domov