Maminka.czLéto s dětmi

Objevte nejlepší kempy v Česku. Sem letos musíte vyrazit s dětmi

Simona Procházková 26.  7.  2023
Kam se vydat s rodinou za super koupáním, odpočinkem, sportem a zábavou? Tady máte osm tipů na „baby a family friendly“ místa, kde vás to bude všechny bavit! Tyhle kempy mají co nabídnout malým i velkým. Ať už si povezete vlastní stan nebo se rozhodnete pro chatičku, karavan, bungalov či mobilheim.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Camping Lipno Modřín

Komfort na břehu lipenské přehrady na okraji obce Lipno nad Vltavou, to je moderní a oblíbený kemp pro karavany a stany lemovaný Jezerní cyklo/inline stezkou. Nabízí 160 míst s elektrickou přípojkou a 200 míst pro stany i obytná auta, má vlastní půl kilometru dlouhou oblázkovou pláž se stanicí vodní záchranné služby, rybářskou zátoku a kvalitní sportovní areál (hřiště s umělým povrchem, beach volejbal, stolní tenis, minigolf, pétanque) i velké dětské hřiště. Najdete tu vše, co potřebujete, na rodiny s dětmi jsou dokonale připraveni. 

VIDEO: Jak vypadaly dovolené před rokem 1989?

Je libo trochu exotiky? Kemp Modřín nabízí ubytování v nefalšovaných jurtách (čtyřlůžkových). Mimo to se samozřejmě lze ubytovat ve stanech osadového typu či v týpí. Sociální zařízení je na velmi vysoké úrovni, renovované a čisté, samozřejmostí jsou sprchy s teplou vodou a oddělené WC (pro handicapované je k dispozici samostatná uzamykatelná koupelna), pračky a sušičky. Možná rádi využijete také společenskou místnost nebo restauraci s letní terasou. V recepci půjčují sportovní vybavení a kemp hlídá profesionální ostraha. Pouhý kilometr odsud se nabízí další vyžití – Stezka korunami stromů, Aquaworld Lipno, Bikepark a sportovní centrum Active Park Lipno i Království lesa.

Koupaliště a kemp Lodín

Příjemný kemp s veškerým komfortem pro pohodovou rodinnou dovolenou najdete nedaleko Hradce Králové v obci Lodín. V roce 2015 splnil kemp podmínky pro zařazení do projektu Hradecko dětem. Ubytovat se zde můžete v dřevěných chatkách, vlastních stanech nebo karavanech. Celý prostor kempu je oplocen a hlídán, oceníte přímé propojení s koupalištěm. Koupaliště Lodín nabízí tři bazény – dětské brouzdaliště s malou skluzavkou a sprchou, velký bazén (s vířivkou a masážními sprchami) rozdělený na tři různě hluboké části a dojezdový bazén pro velkou dvouproudovou skluzavku a tobogán.

Za vyzkoušení stojí lehce adrenalinový aquaroller – běh po vodní hladině. Relaxovat můžete pod slunečníkem na rozlehlé travnaté ploše, nechybí občerstvení a hřiště na plážový volejbal. V kempu funguje půjčovna kol a ratolesti se vyřádí na dětském hřišti. Ve vesničce Lodín najdete obchod s potravinami, v areálu kempu nechybí několik kiosků a bufetů. K dispozici jsou sprchy (na žetony nebo z kreditu čipových hodinek), přebalovací pulty a společná kuchyňka se sporáky, lednicí a mikrovlnkou. Na recepci vám zapůjčí nádobí.

Autokemp Merkur

Autokemp Merkur Pasohlávky na horní Novomlýnské nádrži nedaleko Pálavských vrchů je jedním z největších a nejoblíbenějších v Česku. Jde o ideální volbu pro rodiny s dětmi nebo skupiny přátel. Obrovský areál je uzavřený a tvoří ho dvě jezerní laguny. Obě nabízejí velké travnatopísčité pláže a pozvolný vstup do vody. Přenocování je možné v bungalovech, chatkách či apartmánech, případně ve vlastním stanu nebo karavanu. K dispozici máte společnou kuchyňku a klubovnu.

Během prázdnin tu každý večer můžete navštívit letní kino nebo různé animační programy. Samozřejmě nechybí několik bufetů a restaurací (včetně taverny a pizzerie), v kempu i přímo na pláži jsou kiosky s občerstvením. Jste sportovně založená rodina? Pak vám udělá radost, že v kempu vám půjčí kola, elektrokola, koloběžky či inline brusle, vyzkoušet si také můžete vodní lyže, tenis a minigolf, k dispozici jsou instruktoři kiteboardingu i windsurfingu. Ti nejmenší se vydovádí na zábavních dětských hřištích, pro větší je tu pak populární workoutové hřiště, společná zábava i relax vás čekají ve vodním světě v Aqualandu Moravia, kde mají ubytovaní v kempu slevu 10 %.

Osm nejlepších aquaparků v Česku: Sem rozhodně musíte o prázdninách s dětmi vyrazit!

Autokemp Sedmihorky

Přímo na úpatí hruboskalského skalního města – v pomyslném srdci Chráněné krajinné oblasti Český ráj – objevíte oázu klidu a odpočinku. Zdejší areál nabízí ubytování v krásných chatách, špičkově vybavených mobilních domcích, v malých chatkách, tradičních „retro“ táborových stanech s podsadou, také ale v romantickém týpí. Přijet můžete také s vlastním karavanem nebo obytným autem či jen se stanem. Součástí kempu jsou rybník Bažantník s písčitou pláží vhodný ke koupání i rybolovu, sportovní a dětská hřiště, minigolf, ohniště i mini farma s domácími zvířaty.

K dispozici jsou půjčovna kol a lodí, stolní tenis, zapůjčí vám tu nejrůznější potřeby od sportovních (kanoe, paddleboardy) po tábornické. Uvařit si můžete ve společné kuchyňce s jídelnou, hotová jídla a občerstvení ale nabízejí rovněž restaurace a kiosky. Nechybí ani stánek s potravinami. Pro malé i velké se pořádají různé kulturní a sportovní animační programy, v okolí se nachází celá řada hradů a zámků i atraktivních přírodních lokalit, o tipy na výlety tak není nouze. V areálu kempu byla loni otevřena nová dětská herna ve starém mlýně (s kavárnou pro rodiče) pro radovánky vašich nejmenších.

Kemp Popelíky Orlík

Doslova co by kamenem dohodil od hráze orlické přehrady, najdete menší rodinný kemp s výborným koupáním a veškerým důležitým vybavením. Areál se nachází na malém poloostrově a nabízí poměrně dost soukromí a každý si pohodlně najde své místečko. Zcela jistě se vám bude líbit písečná pláž s pozvolným vstupem do vody a nádhernými skalami. A jak je to s ubytováním? Máte na výběr mezi vlastním stanem a dřevěnými chatkami (některé s vybavenou kuchyňkou a sociálním zařízením), ze kterých je úchvatný výhled na orlickou přehradu. Parkovat tu můžete také s vlastním karavanem. Přímo v kempu jsou dvě restaurace i občerstvení, ve stánku koupíte čerstvé pečivo a noviny, jsou tu i přístaviště parníků a půjčovna lodiček a šlapadel. Nechybí stolní tenis a sportovní multifunkční hřiště, na které vám zapůjčí síť – stejně tak jako míče nebo rakety. Využít lze i automatickou pračku, žehličku a mrazák.

Kam s dětmi vyrazit na koupaliště? Tady je 13 tipů na ta nejlepší

Autokemping Luhačovice Pozlovice

Příjemný a útulný autokemp leží u malebného lázeňského města Luhačovice, přímo na břehu revitalizované přehrady Pozlovice. Vedle koupání v přehradě jsou vodní radovánky možné rovněž i v nově vybudovaném koupališti a aquaparku Duha, které najdete asi 300 metrů od areálu kempu. Standardem je zde sociální a hygienické zázemí na vysoké úrovni, umývárny, WC a sprchy byly nedávno přebudovány stejně jako budova společných kuchyněk včetně místa pro mytí nádobí.

Ubytovat se můžete ve vlastním stanu, karavanu či obytném přívěsu, případně lze zvolit pohodlnou vybavenou chatičku. Co vše je ještě součástí areálu? Dětské hřiště s hradem a houpačkami, prostory pro přebalování dětí, půjčovna sportovních potřeb, úschovna kol, stolní tenis, restaurace (zajišťuje celodenní stravování), kiosky s občerstvením a prádelna. Díky členitému terénu a stromům máte dostatek soukromí a není nouze o příjemně stinná místa. Zejména s dětmi můžete vyzkoušet nenáročnou a krásnou cyklo/inline trasu kolem přehrady, která měří necelých tři a půl kilometru.

Nejlepší dětské zábavní parky v Česku! 9 tipů, kam vyrazit o víkendu

Family Kemp Máchovo jezero

Romantika na druhou na břehu Máchova jezera! Celý areál se rozprostírá v klidné zátoce pod vrchem Borný. Jde o příjemný kemp pod vzrostlými borovicemi, které poskytují spolu se sousedním rašeliništěm jedinečné mikroklima, které uvítáte především v horkých dnech. Nechybí soukromá písečná pláž s pozvolným vstupem do vody, čisté sociální zařízení, které je plně vybaveno i pro potřeby maminek s malými dětmi (přebalovací pulty, vaničky atd.). Při koupání potěší venkovní sprchy s oplachy nohou na pláži. Hosté mají k dispozici dvě zařízené venkovní kuchyňky s několika dřezy, lednicí s mrazákem, mikrovlnnou troubou, rychlovarnou konvicí a mycími potřebami.

Ať jste milovníci vodních radovánek nebo vyhledáváte odpočinek, tento kemp vás uspokojí. Děti se vyřádí nejen na hřištích, ale připraveny jsou i bojovky, workshopy, stolní hry, pétanque, kroket nebo animační programy. Dospělí ocení odpočinkové zóny, nabídku výletů, sdílenou knihovnu nebo třeba masáže. Zdejší bistro dbá na původ a kvalitu pokrmů a použitých surovin a podporuje především malé české výrobce. Zajímavostí je velký společný gril, který se roztápí každý den navečer, přičemž nemusíte nic shánět, vše můžete na místě zakoupit – naložená masa, zeleninu, uzeniny atd. Není problém půjčit si kolo, šlapadlo, lodičku či člun, paddleboard, katamarán nebo třeba šlapací buginy pro děti. Pro děti nechybí hřiště s prolézačkami, houpačkami, kolotoči, pískovištěm a trampolínou.

Kam na výlet s dětmi? ZOO je sázkou na jistotu. Tady je 12 tipů na ty nejkrásnější

Kemp Stříbrný rybník

Ať už si přejete strávit poklidnou dovolenou lenošením u rybníka nebo jste vyznavači aktivního trávení volného času, v tomto příjemném kempu v těsné blízkosti Hradce Králové si najdete to své. Okolní lesy a krajinu můžete objevovat při pěších nebo cyklo výletech, výběr tras je pestrý. Ubytovat se můžete ve vlastním stanu nebo karavanu, k dispozici jsou místa s elektrickými přípojkami, nocovat ale můžete rovněž v chatkách, mobilheimech, rodinných stanech až pro 6 osob, a dokonce v týpí.

V kempu nechybí společná kuchyňka se spotřebiči, veřejné místo na grilování a samozřejmě sociální zařízení, dokonce s přebalovacím pultem a dětskou vaničkou a prádelnou. Využít můžete restauraci Na Stříbrňáku nebo si můžete dát něco dobrého v Kolobaru. Děti se vyřádí na hřišti, je tu také venkovní tělocvična, velkým lákadlem pak je Gladiator Arena a Adventure Park s laser game, minigolfem a čtyřkolkami. Můžete si zapůjčit kolo, koloběžku, paddleboard či šlapadla, vyzkoušet rýžování zlata nebo si zahrát plážový volejbal, ruské kuželky, pétanque, venkovní šachy či stolní tenis.

Léto s dětmi

Hledáte inspiraci, co podniknout a kam vyrazit s dětmi  o prázdninách? Kde si užijete sport, zábavu a dobrodružství? Přinášíme spoustu inspirativních nápadů, praktických tipů a rad. Dozvíte se, kde najdete nejkrásnější místa na výlety, rodinné cyklo a pěší turistické stezky, kam se vydat za kulturou, kde objevíte zajímavá místa. Nechybí ani praktické tipy a důležité informace, týkající se dovolené a cestování, které potřebujete vědět.

Témata: Děti, Rodina, Dovolená s dětmi, Kam s dětmi, Retro, Cestování, Tipy na výlet, Maminka cestuje, Prázdniny, Výlety, léto, Léto s dětmi, Cestujeme, Koupání, Pláž, romantika, vodní svět, aquapark, restaurace, Parník, Stolní tenis, Koruna stromu, Kuchyňka, Bufet, Stezka koruna stromů